Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 27. decembar 2016. godine

Onaj ko će pratiti vremensku prognozu u ponedeljak, 27. decembra 2016. godine, saznaće da će dan biti oblačan sa mogućim slabim padavinama. Meteorolozi upozoravaju da će se temperatura zadržati oko nule tokom celog dana. Neki delovi zemlje će biti pod uticajem snežnih padavina, dok se u drugim područjima očekuju kiše. Svi građani su pozvani da se prilagode promenljivim uslovima i pravilno se obuku pre izlaska napolje.

Prognoza vremena za 27. decembar 2016. godine

RTS Sajt – Zvanični kanal je objavio video u kojem se pružaju najnovije informacije o vremenu za 27. decembar 2016. godine. Prognoza vremena je važna informacija za sve koji se planiraju kretati u datom danu. U ovom tekstu ćemo pružiti detaljniju analizu informacija koje se daju u video klipu i dati odgovor na česta pitanja.

Ujutru pretežno vedro na severu

Prema prognozi vremena, na severu Srbije će biti pretežno vedro ujutru. Ovo znači da će biti malo ili nimalo oblačnosti. Ovaj podatak je posebno važan za sve koji putuju u ovom delu zemlje.

Oblačnost i padavine u ostalim krajevima

U ostalim krajevima Srbije se očekuje oblačno vreme sa kišom, a na planinama sa snegom. Ovo će prouzrokovati povećanu vlažnost vazduha i otežati kretanje vozila. Stoga, vozači treba da obrate pažnju na putne uslove.

Delimično razvedravanje u prepodnevnim satima

Tokom prepodneva se očekuje postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Ovo će poboljšati vidljivost i olakšati kretanje vozila. Međutim, vozači treba da nastave da budu oprezni jer povremeno može doći do snežnih nanosa na putu.

Novo naoblačenje sa severa

Kasnije posle podne se očekuje novo naoblačenje sa severa, sa kišom u nižim i sa snegom u višim predelima. Ovo će smanjiti vidljivost i otežati kretanje vozila, posebno na putu ka planinskim predelima.

Umeren i jak vetar

Vetar će biti umeren i jak, severozapadni, sa udarima olujne jačine na istoku i na planinama. Vozači koji planiraju putovanje na putevima koji prolaze kroz planinske predjele treba da budu oprezni zbog jakog vetra koji može uzrokovati klizave uslove na putevima i otežati kretanje vozila.

Temperatura

Jutarnja temperatura će biti od 0 do 6 stepeni, a najviša dnevna od 3 do 8 (do 12 u Timočkoj Krajini). Ovo je važna informacija za sve koji se pripremaju za putovanje u datom danu, jer je potrebno da se adekvatno obuku i pripreme vozilo za put.

Sneg u nižim predelima

Sneg se očekuje tokom noći čak i u nižim predelima. Ovo će dodatno otežati kretanje vozila i zbog toga vozači treba da budu posebno oprezni i da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

Zaključak

Prognoza vremena je važna informacija za sve koji se planiraju kretati u datom danu. U video klipu objavljenom od strane RTS Sajta – Zvaničnog kanala, možete pronaći sve neophodne informacije o vremenskim uslovima za 27. decembar 2016. godine. U ovom tekstu dati su detaljni podaci o vremenskim uslovima koji se očekuju u Srbiji tog dana, a koji će pomoći građanima da se pravilno pripreme za putovanje ili boravak napolju.

Česta pitanja

Q: Koje su najviše i najniže temperature tokom dana?
A: Najviša dnevna temperatura biće od 3 do 8, dok će jutarnja temperatura biti od 0 do 6 stepeni.

Q: Da li će biti padavina tokom celog dana?
A: Tokom prepodneva se očekuje postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Međutim, kasnije posle podne se očekuje novo naoblačenje sa severa, sa kišom u nižim i sa snegom u višim predelima.

Q: Da li će biti snega u nižim predelima?
A: Sneg se očekuje tokom noći čak i u nižim predelima.

Q: Koji delovi Srbije imaju najveću verovatnoću za padavine?
A: U ostalim krajevima Srbije se očekuje oblačno vreme sa kišom, a na planinama sa snegom.

Q: Da li su video i audio snimci vlasništvo RTS-a?
A: Da, video i audio snimci su vlasništvo RTS-a i njihovo kopiranje i postavljanje na druge kanale je zabranjeno.Q: Kakvi će biti uslovi na putevima?
A: Uslovi na putevima će biti otežani zbog kiše i snega, kao i jakog vetra koji se očekuje u planinskim predelima.

Napomena: Važno je da vozači prate informacije o stanju puteva i da poštuju saobraćajne propise kako bi se izbegle nezgode na putu. Takođe, treba se pripremiti za loše vremenske uslove adekvatnom obućom i opremom u vozilu.

Q: Kome se preporučuje da ne izlazi iz kuće u datom danu?
A: Ukoliko ne moraju, starije osobe i osobe sa zdravstvenim tegobama treba da izbegavaju boravak na otvorenom u uslovima lošeg vremena.

Napomena: Ukoliko je boravak napolju neophodan, preporučuje se adekvatna zaštita od hladnoće, kiše ili snega.

Q: Šta se preporučuje da se uradi ukoliko se ostane zaglavljen na putu zbog snega ili leda?
A: Ukoliko se vozilo zaglavi na putu zbog snega ili leda, treba prvo pokušati da se izvuče samostalno, uz upotrebu adekvatnog alata. Ukoliko to nije moguće, treba pozvati nadležne službe poput AMSS-a ili policije.

Napomena: Pre izlaska na put u uslovima snega ili leda, treba obezbediti adekvatnu opremu u vozilu, kao i redovne provere stanja gumia i mehanizama na vozilu.

Q: Koji delovi Srbije imaju najjače udare vetra?
A: Jak vetar sa udarima olujne jačine očekuje se na istoku i na planinama.

Napomena: Vozači treba da budu posebno oprezni na ovim putevima kako bi se izbegle neželjene situacije na putu.

Q: Šta treba imati u vidu kada se putuje u uslovima lošeg vremena?
A: Vozači treba da se pridržavaju saobraćajnih propisa, pažljivo prate stanje puta i informacije o vremenskim uslovima, vozilo pripreme pre putovanja, i poseduju adekvatnu opremu za slučaj nepredviđenih situacija.

Napomena: Vozači treba da budu posebno oprezni na putu u uslovima lošeg vremena i da poštuju ograničenja brzine i preporuke nadležnih institucija.

Ukratko, prognoza vremena za 27. decembar 2016. godine prikazana u video klipu RTS Sajt – Zvanični kanal daje detaljne informacije o uslovima koji se očekuju u Srbiji tog dana. U ovom tekstu su navedeni pojedinačni detalji o temperaturama, padavinama, vetru i uslovima na putevima, kao i odgovori na neka česta pitanja. Važno je da svi vozači budu pažljivi i prilagode svoje vožnje uslovima na putu, kako bi se izbegle neželjene situacije.

Оставите одговор