Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 26. februar 2023.

Dobrodošli nazad na našoj stranici prognoze vremena! Danas hajde da se fokusiramo na 26. februar 2023. godine i da pogledamo šta nas očekuje na nebu. Da li ćemo biti svedoci sunčanog dana ili rešiti da ipak ostanemo kod kuće uz šolju toplog čaja? Saznajmo zajedno u nastavku!

Prognoza vremena za 26. februar 2023.

Uvod

Ovog 26. februara 2023. godine, vremenski uslovi u Srbiji su vrlo različiti od regiona do regiona. Dok će jugoistok zemlje doživeti visoke temperature, a kiša će se pretvoriti u sneg na severu i zapadu, Beogradu najpre sledi postepeno slabljenje padavina tokom dana, ali će uveče, kako se očekuje, ponovo biti pojačanje kišnih padavina.

Najviše snega očekuje se u Podrinju i na jugozapadu

Prema najnovijoj prognozi RHMZ (Republički hidrometeorološki zavod) za 26. februar 2023. godine, sneg će padati na severu i zapadu zemlje, posebno u regionima oko Podrinja i na jugozapadu Srbije. Padavine bi mogle biti i do 10 do 20 centimetara u ovim regionima, stvarajući poteškoće za saobraćaj i komunikaciju.

Kiša će preći u sneg u Vojvodini, zapadnoj Srbiji i Beogradu

U Vojvodini i zapadnoj Srbiji takođe se očekuje kiša koja će se preći u sneg kasnije tokom dana. Ove padavine će imati manji intenzitet u odnosu na gorepomenute regione, ali će takođe uticati na putni saobraćaj i druge aktivnosti.

Na jugoistoku se očekuju temperature do 19 stepeni

Dok se sneg i kiša s blagom napetosti šire kroz severne i zapadne regione, temperatura će u mnogim delovima zemlje biti izuzetno visoka. Na primer, na jugoistoku Srbije očekuju se temperature do 19 stepeni, što je vrlo neuobičajeno za ovaj deo godine.

Promena vremena na jugoistoku očekuje se uveče

Čak i na jugoistoku, gde su najviše temperature, očekuje se promena vremena uveče. Kiša će se proširiti na ovaj deo Srbije, donoseći pad temperature i stvarajući uslove za druge vrste prognoziranih padavina.

Najviša temperatura na zapadu imaće oko 2 stepena

U zapadnim regionima Srbije, kao što su Šumadija i zapadna Srbija, očekuje se najviša temperatura koja će se kretati oko 2 stepena Celzijusa, ali će temperatura pasti kada kiša pređe u sneg kasnije tokom dana.

U Beogradu će padavine oslabiti tokom dana

U glavnom gradu Srbije, Beogradu, padavine se očekuju već u ranim jutarnjim satima, ali će postepeno slabi tokom dana. U ovom gradu se ne predviđa pad snega, ali će gustina padavina biti veća nego u nekim drugim delovima Srbije.

Padavine će se u Beogradu pojačati uveče

Međutim, uveče će kiša ponovo pojačati u Beogradu, pa se savetuje građanima da budu oprezni prilikom vožnje privatnim automobilom ili javnim prevozom, a da se pripaze pri hodanju po ulicama Beograda.

Najviša temperatura u Beogradu imaće oko 3 stepena

Najviša temperatura u Beogradu će se kretati oko 3 stepena Celzijusa, što ukazuje na to da ovaj grad neće biti toliko hladan koliko se očekuje u nekim drugim regionima zemlje.

FAQ

  1. Hoće li biti snega u Beogradu?
  • Nije predviđen sneg u Beogradu, ali se očekuju kišne padavine u ranim jutarnjim satima i kasnije uveče.
  1. Koliko će biti visok sneg na severu zemlje?
  • Sneg u regionima oko Podrinja i na jugozapadu Srbije bi mogao biti i do 10 do 20 centimetara.
  1. Hoće li biti sunčano na jugoistoku Srbije?
  • Ne, na jugoistoku se očekuje kiša i pad temperature uveče.
  1. Kakva je prognoza vremena za Šumadiju i zapadnu Srbiju?
  • Najviša temperatura na zapadu će se kretati oko 2 stepena Celzijusa, ali će temperature pasti kada kiša pređe u sneg kasnije tokom dana.
  1. Koji deo Srbije će doživeti najviše snega?
  • Najviše snega se očekuje u regionima oko Podrinja i na jugozapadu Srbije.

Оставите одговор