Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 23. januar 2019. godine

Ukoliko želite biti u toku sa aktuelnim vremenskim uslovima, na pravom ste mestu! Danas ćemo predstaviti prognozu vremena za 23. januar 2019. godine. Bez obzira da li planirate da provedete dan napolju, da putujete ili jednostavno želite da znate kakvo nas vreme očekuje, ostavite nam nekoliko minuta vašeg vremena i saznajte sve što je potrebno da znate za ovaj dan.

Introduction

Vreme je nezaobilazna tema kada se probudimo i planiramo svoj dan, a prognozu za 23. januar 2019. godine smo svi nestrpljivi da čujemo. Prema najnovijim informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), srpski meteorolozi su upozorili na narandžasti meteoalarm na severu Srbije zbog obilnih snežnih padavina. Očekuje se da kiša koja pada na tlu pređe u led i uslovi na putevima mogu biti otežani. Moguće su i snežne padavine na istoku i jugu uveče. Međutim, postoji i nešto pozitivnija vest – sutra stiže malo topliji vazduh.

Narandžasti meteoalarm na severu Srbije

Prema RHMZ, narandžasti meteoalarm je na snazi zbog očekivanih obilnih snežnih padavina. U područjima uz granicu sa Mađarskom i Rumunijom očekuje se čak do 20 cm snega, dok se u nekim delovima centralne Srbije očekuju čak i 30 cm. Vozačima se savetuje da budu posebno oprezni, a da se ne kreću ukoliko nije neophodno.

Kiša će se lediti na tlu

S obzirom na niske temperature, očekuje se da će kiša koja pada na tlu preći u led. Zato je neophodno biti oprezan na ulicama i putevima, posebno ujutru kada se temperatura spusti na ispod nule. Poneti topliju garderobu, izbegavati klizave površine i koristiti adekvatnu obuću.

Mogućnost snega na istoku i jugu uveče

Prema najnovijim prognozama, uveče se očekuju snežne padavine na istoku i jugu Srbije. Kako bi se izbegle neprijatnosti, najbolje je da se unapred pripremite. Poneti kišobran ili upotpuniti garderobu toplom jaknom i pantalonama. Svojim kućama je najbolje prilagoditi grejanje na toplo i uneti ogrevni materijal.

Sutra stiže malo topliji vazduh

Sutra nas očekuje malo topliji vazduh, iako će jutarnje temperature ipak biti prilično niske. Jutarnja temperatura će se kretati između -2 i 2 stepena, dok će naviša dnevna biti između 2 na severu i 10 na jugu. Ipak, treba računati na mogućnost nanosa snega oko kuće, pa bi bilo dobro sve neophodne stvari imati na dohvat ruke.

Jutarnja temperatura od -2 do 2 stepena

Jutarnja temperatura će se kretati u rasponu od -2 do 2 stepena, što znači da je željno toplo odelo izuzetno bitno kako se tokom dana ne bi smrzavali. U pripremi za dan, treba se prilagoditi ovim temperaturama, posebno ako živite na severu Srbije.

Naviša dnevna temperatura od 2 na severu do 10 na jugu

Iako se sutra očekuje malo topliji vazduh, naviša dnevna temperatura će u rasponu biti od 2 na severu do 10 na jugu Srbije. Ovo nisu preterano visoke temperature, ali će se ipak osetiti nešto ugodnije nego danas. Ipak, po preporuci RHMZ, važno je nastaviti sa merama predostrožnosti i prilagoditi se danu koji dolazi.

RTS zadržava autorska prava na sadržaj

Sve informacije koje su napisane u ovom tekstu se temelje na prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, a RSHM zadržava autorska prava na svoje sadržaje.

Zabranjeno kopiranje i deljenje snimaka na drugim kanalima

Tokom pregleda vremenske prognoze za sutrašnji dan, da vas podsetim na to da svako kopiranje i deljenje objavljenog sadržaja bez ispunjavanja uslova Republičkog hidrometeorološkog zavoda je strogo zabranjeno.

FAQs

  1. Da li voziti u vreme narandžastog meteoalarma?
  • Ako nije neophodno, onda ne. Vozila adekvatnu opremu i kreni na put što ranije.
  1. Kada se očekuju snežne padavine?
  • Očekuje se da će snežne padavine biti na istoku i jugu Srbije.
  1. Šta ako ne mogu da izbegnem putovanje u vreme meteoalarma?
  • Savet je da se ode ranije, iskoriste zimske pneumatike, napune gorivo, obavezno ponesite sajlu, krpu, strujni kabl, rezervni točak…
  1. Da li se povećava verovatnoća od saobraćajnih nezgoda?
  • Da, u zimskom periodu povećava se verovatnoća od saobraćajnih nezgoda, a posebno ako padaju snežne padavine.
  1. Kako se najbolje pripremiti za sutra?
  • Najbolje je da se unapred pripremite i obratite više pažnje na bezbednost u javnosti.

Zaključak

Sutrašnji dan je ispunjen meteorološkim varijablama, ali prognoze su naše oruđe za pripremu koju činimo pred dolazak dana. Teškoće u saobraćaju mogu biti neizbežne, zbog toga je koncentracija, opreznost i prilagođavanje situaciji od izuzetne važnosti kako nam se ništa ne bi dogodilo.

Оставите одговор