Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 23. april 2019. do kraja dana

U ovom članku vam donosimo najnovije informacije o vremenskim prilikama za danas, 23. april 2019. Sa detaljnom prognozom koja obuhvata period do kraja dana, informisaćemo vas o temperaturama, oblacima, padavinama i sve ostale bitne elemente vremenskih prilika za današnji dan. Uz našu detaljnu prognozu, budite spremni na sve što vas očekuje i ne dozvolite da vas vremenski uslovi iznenade.

Prognoza vremena za 23. april 2019. do kraja dana

Uvod

Vreme u Srbiji ove nedelje donosi promene. Narednih dana očekuju nas kiša, pljuskovi i vetar. Temperature će biti niže, što mnogi rado čekaju posle prolećnog vrelog perioda.

Biće kiše i pljuskova

Kao što i najavljuju meteorolozi, 23. april 2019. godine donosi nam kišu i česte pljuskove. Ovo se očekuje u gotovo celoj zemlji. Na planinama visokog dominant, poput Kopaonika ili Zlatibora, padaće i sneg.

Košava će duvati i biti orkanske snage u Banatu i Pomoravlju

Ovih dana će jako duvati jak vetar, košava, u Banatu i Pomoravlju. Veterani košave su već upozoreni da se pridržavaju mere opreza prilikom kretanja u otvorenom prostoru.

Stiže svežiji vazduh

Dolazak svežeg vazduha učiniće dan hladnijim, ali i prijatnijim za sve ljubitelje osveženja. Očekuje se da će ovakvo vreme potrajati nekoliko dana.

Najviša dnevna temperatura do 18 stepeni

Iako će temperature biti niže, neće se radikalno menjati. Najviša dnevna temperatura biće od 14 do 18 stepeni Celzijusa, dok će najniža temperatura biti oko 8 stepeni.

U Beogradu košava preko 90 km/h, temperatura do 16 stepeni

Uglavnom će biti hladnije, a u Beogradu se očekuje da košava dostigne preko 90 kilometara na sat. Temperatura će se kretati od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

Od srede do petka će biti vetrovito

Očekuje se da će vetar biti prisutan u naredna tri dana, čime će postati prava pošast. Vetar će duvati u proseku brzinom između 50 i 70 kilometara na sat.

Temperatura i dalje visoka u narednim danima

Iako će se temperature smanjiti u narednim danima, one će i dalje biti iznad prolećnog proseka. Osetiće se značajno prijatnije, ali se jak vetar i obilne padavine očekuju i nadalje.

Video i audio snimci su zaštićeni autorskim pravima

Kao i uvek kada je vremenska prognoza u pitanju, najbolji način da se pripremite i dobro informišete jeste praćenje vremenskih izveštaja putem audio i video snimaka. Međutim, važno je napomenuti da su ovi snimci zaštićeni autorskim pravima i njihovo neovlašćeno korišćenje nije dozvoljeno.

Česta pitanja (FAQ)

 1. Kakvo će vreme biti u ostatak sedmice?

  • U ostatak sedmice očekuju se kiša, pljuskovi i jak vetar.
 2. Gde će duvati najjača košava?

  • Najjača košava se očekuje u Banatu i Pomoravlju.
 3. Da li će temperature biti znatno niže?

  • Temperature će biti niže u odnosu na prolećni period, ali i dalje iznad proseka.
 4. Šta se očekuje na planinama?

  • Na planinama visokog dominanta očekuje se padavine u vidu snega.
 5. Gde se mogu pratiti vremenski izveštaji?

  • Vremenske izveštaje mogu se pratiti putem audio i video snimaka, ali važno je napomenuti da su oni zaštićeni autorskim pravima.

Оставите одговор