Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 22. februar 2019.

Dobrodošli nazad! Danas ćemo se osvrnuti na prognozu vremena za 22. februar 2019. Kao i obično, pripremili smo detaljnu analizu vremenskih uslova za taj dan kako biste bili u toku sa najnovijim prognozama. Bez daljeg odlaganja, započnimo analizu vremenskih prilika za ovaj dan!

Prognoza vremena za 22. februar 2019

Introduction

U narednim danima se očekuju promene vremena u Srbiji. Oblaci i kiša dolaze sa severa, a sneg se očekuje na planinama i u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije. Očekuje se hladniji vazduh i sutra će biti vetrovito. Najviša temperatura će biti od 4 do 11 stepeni.

Stiže promena vremena

Sutra nas očekuju promene vremena u celoj Srbiji. Očekuje se povećan oblačnost i kiša koja stiže sa severa. U centralnoj, istočnoj i južnoj Srbiji očekuje se i sneg koji će padati tokom celog dana.

Oblaci i kiša dolaze sa severa

Promena vremena koja stiže sa severa potiče od vazdušne mase koja se kreće iz pravca Skandinavije. Oblaci i kiša se kreću brzo i očekuje se da će doneti pad temperature u narednim danima.

Sneg se očekuje na planinama i u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije

Najveća količina snega se očekuje na planinama, ali se sneg očekuje i u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije. Vozači bi trebalo da budu oprezni i da obrate pažnju na stanje puteva.

Očekuje se hladniji vazduh

Sa promenom vremena stiže i hladniji vazduh. U narednim danima se očekuje pad temperature pa bi bilo dobro da svi koji planiraju putovanja bilo gde u zemlji ili regionu povedu računa o zimskoj opremi.

Sutra će biti vetrovito

Pored kiše i snega, sutra se na jugu Srbije očekuje i jak vetar. Vozači bi trebalo da obrate pažnju na ovaj detalj i da voze sporije, a kada pada sneg i kiša, prema vozačima se očekuje maksimalna opreznost u saobraćaju.

Najviša temperatura će biti od 4 do 11 stepeni

Iako će biti kiša i sneg, temperature neće pasti preterano. Prema prognozama, najviša temperatura će biti od 4 do 11 stepeni Celzijusa, što će biti dovoljno da se omogući normalno funkcionisanje u gradu.

Zaključak

Promene vremena se očekuju u narednim danima, što će uticati na život u Srbiji. Očekuje se kiša i sneg u većini krajeva, pad temperature i jak vetar na jugu. Vozači bi trebalo da obrate pažnju na stanje puteva. Ukoliko planirate putovanje, obavezno proverite vremensku prognozu pre polaska na put.

FAQs

  1. Kako će se promeniti vreme u narednim danima?
  • U narednim danima se očekuje povećan oblačnost, kiša i sneg, pad temperature i jak vetar na jugu Srbije.
  1. Kada će kiša i sneg prestati da padaju?
  • Kiša i sneg će padati tokom celog dana.
  1. Koja je najviša temperatura koja se očekuje?
  • Najviša temperatura će biti od 4 do 11 stepeni Celzijusa.
  1. Šta bi trebalo da znam o stanju puteva?
  • Vozači bi trebalo da obrate pažnju na stanje puteva, posebno u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije gde se očekuju velike količine snega.
  1. Da li će vreme uticati na putovanja?
  • Vreme će uticati na putovanja, stoga pre polaska na put proverite vremensku prognozu.

Оставите одговор