Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 22. decembar 2016. do noći

Ako planiraš da provedeš dan napolju ili imaš važan sastanak, onda je bitno da znaš kakvo te vreme očekuje 22. decembra 2016. godine. Želiš li da budeš spreman/na za svaku situaciju, pročitaj ovu prognozu koja će ti pomoći da se pripremiš za sve što te čeka tokom dana, pa čak i uveče. Sa ovim informacijama, nećeš biti uhvaćen/na nespreman/na i pronaći ćeš način da uživaš u danu, bez obzira na to kakvo te vreme čeka.

Uvod

Jutro 22. decembra 2016. godine je bilo prekrasno. Sunce se probijalo kroz oblake, a temperatura je bila idealna za šetnju ili trčanje. Međutim, u večernjim satima se očekuju promene koje bi mogle uticati na vaše planove. Evo šta možete očekivati!

Prognoza za 22. decembar 2016.

Prema meteorolozima, tokom dana će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost na cijeloj teritoriji. Maximum temperatura će se kretati oko 10 oC. Međutim, tokom noći se očekuju promjene i to u vidu padavina. Sve će početi kišom, a zatim će kiša preći u snijeg, posebno u planinskim područjima. Ponegdje se očekuje snežni pokrivac i do pet centimetara. Lokalno će doći do stvaranja snježnih nanosa. Ovo će uticati na putnički i avio saobraćaj. Zbog snijega se preporučuje primjena zimske opreme i oprez prilikom vožnje.

Savjeti za vozače

Ako planirate da putujete večeras, preporučuje se da obratite posebnu pažnju na puteve i opremite se zimskom opremom. Ako putujete automobilom, koristite adekvatne zimske gume. Obratite pažnju na brzinu kretanja i držite veće odstojanje od vozila ispred vas. Svjetla automobila treba da budu uključena tokom čitavog puta. Ako koristite javni prevoz, proučite red vožnje i informacije o eventualnim zastojima.

Napomena za ljubitelje zimskih sportova

Predstojeći snijeg predstavljaće idealne uslove za zimske sportove. Planinski centri su spremni da dočekaju veliki broj posetilaca. Ne zaboravite da proučite vremensku prognozu i informacije o uslovima na skijalištima.

FAQ:

  1. Da li će snijeg prestati tokom noći?
  • Prema prognozama, snijeg će padati tokom noći, ali u jutarnjim satima se očekuje da će prestati.
  1. Da li će snežni nanosi uticati na snabdijevanje strujom?
  • Prema Elektrodistribuciji, ne očekuju se problemi sa snabdijevanjem strujom, ali postoje šanse za pojave kraćih nestanka struje.
  1. Koje planinske centre preporučujete za skijanje u ovakvim uslovima?
  • Planinski centri Kopaonik, Zlatibor i Jahorina su idealni za skijanje u ovakvim uslovima.
  1. Da li će snijeg uticati na avionski saobraćaj?
  • Moguće su poteškoće u vazdušnom saobraćaju zbog snijega, ali aviokompanije su spremne da preduzmu sve potrebne mjere kako bi se putovanja odvijala bez problema.
  1. Koje preduzete mjere treba preduzeti u slučaju velikih snježnih nanosa?
  • Ako dođe do velikih snježnih nanosa, preporučuje se da se pažljivo prate vremenske prognoze i upustite se u putovanje samo ako je to neophodno. U tom slučaju, obavezno koristite zimsku opremu i držite se glavnih puteva.

Оставите одговор