Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 21. septembar 2018.

U susret novom danu, donosimo Vam najnoviju prognozu vremena za 21. septembar 2018. Ovaj datum veoma je značajan jer obilježava početak jeseni, a sa promjenom godišnjih doba dolaze i promjene u vremenskim uslovima. Bez obzira na to da li planirate aktivan dan na otvorenom ili samo želite da znate kako se obući, ova prognoza će Vam sigurno biti od pomoći. Pa, kakvo vrijeme nas očekuje na početku jeseni? U nastavku teksta pročitajte sve detalje očekivanih temperatura, oblacima, kiši i vjetru za 21. septembar 2018.

Prognoza vremena za 21. septembar 2018

Introduction

Danas je petak, 21. septembar 2018. godine, a vreme će biti vrlo prijatno širom Srbije. Prema vremenskoj prognozi, očekuju se visoke temperature, sa najnižom temperaturom koja će se kretati od 9 do 17 stepeni, a najvišom temperaturom koja će se kretati od 27 do 31 stepen na celoj teritoriji Srbije.

Detalji vremenske prognoze

Najniža temperatura kreće se od 9 do 17 stepeni

U prvom delu dana, u većini gradova Srbije očekuje se umereno topla temperature, s najnižom temperaturom kreće se od 9 do 17 stepeni, dok će temperatura u jutarnjim satima biti malo niža, posebno u zapadnim i istočnim krajevima zemlje.

Najviša temperatura kreće se od 27 do 31 stepena

Prema najnovijoj prognozi, najviša temperatura očekuje se na celoj teritoriji Srbije i kreće se od 27 do 31 stepen. Vrućina će biti najizraženija u centralnom i jugoistočnom delu Srbije, dok će se na jugu Banata očekivati temperatura od 21 stepen.

Objavljeno od strane RTS-a

Ove informacije su objavljene od strane Radio-televizije Srbije (RTS) i vremenska prognoza je najtačnija što se tiče lokalne prognoze, što znači da su pomenute temperature verovatno najbliže očekivanim temperaturama u celoj Srbiji.

Važna napomena

Kopiranje video i audio snimaka sa ove veb stranice je strogo zabranjeno. Sva prava zadržana i bez dozvole postavljanje na druge kanale nije dopušteno.

Najčešća pitanja o vremenskoj prognozi

 1. Da li će biti kiše ovog petka?
 • Pretežno sunčano je vreme, pa nije očekivana kiša.
 1. Da li će biti vetrovito u Srbiji tokom dana?
 • Nije se predviđa da će biti vetrovito danas.
 1. Koliko će se temperatura spustiti za vikend?
 • Prema poslednjoj prognozi, temperaturna razlika će biti vrlo mala tokom celog vikenda.
 1. Šta se očekuje u naredna tri dana?
 • Prema vremenskoj prognozi, naredna tri dana će biti sunčana i toplo.
 1. Kakvo će vreme biti sutra?
 • Prognoza za sutra još uvek nije objavljena, ali se očekuju slične temperature kao i danas.

Zaključak

Danas će biti lep i topao dan širom Srbije, sa temperaturama koje se kreću od 27 do 31 stepen. Bez obzira na to da li planirate da provedete dan napolju ili u kući, danas je idealan dan da provedete vreme sa svojim porodicama i prijateljima.Ukoliko planirate da provedete vreme u prirodi, savetuje se da se adekvatno zaštitite od sunca i obezbedite dovoljno vode i hrane za sebe i svoje ukućane. Takođe, naglašava se da je važno redovno hidrirati se i ne zadržavati se na suncu tokom najtoplijeg dela dana.

Ukoliko planirate da se bavite fizičkim aktivnostima tokom dana, treba biti oprezan i ne naprezati se preterano, posebno ako niste navikli na visoke temperature.

Sve u svemu, vremenska prognoza za petak, 21. septembar 2018. godine, je vrlo lepa i idealna za uživanje u letnjim aktivnostima. Ukoliko planirate da se u kasnijim satima danas nađete napolju, savetuje se da sa sobom ponesete i nešto topliju odeću, jer se očekuje da će se temperature malo spustiti u kasnijim večernjim satima.

Nakon savršenog dana punog sunca i najviših temperatura, za sutra se očekuju slične vremenske prilike, a vi se spremite i uživajte u preostalim danima leta.

FAQ

 1. Da li se očekuju kiše tokom vikenda?
 • Prema najnovijoj prognozi, ne očekuju se kiše tokom vikenda.
 1. Koliko su tačne vremenske prognoze na duži vremenski period?
 • Vremenske prognoze su uglavnom pouzdane do tri dana unapred, dok se prognoze za duži period mogu promeniti u zavisnosti od vremenskih uslova.
 1. Da li će biti hladnije tokom noći u Beogradu?
 • Temperatura tokom noći u Beogradu se neće mnogo razlikovati od temperature u toku dana, naročito tokom najtoplijeg dela dana.
 1. Koje mere predostrožnosti treba preduzeti u slučaju visokih temperatura?
 • Preporučuje se nošenje svetle, lagane odeće, redovno hidriranje i izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana.
 1. Koliko često se ažuriraju vremenske prognoze?
 • Vremenske prognoze se obično ažuriraju nekoliko puta dnevno, u zavisnosti od promena vremenskih uslova.

Оставите одговор