Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 21. oktobar 2016. – do kraja dana“ (Weather forecast for October 21, 2016 – until the end of the day)

Danas smo željeli biti sigurni da ćemo sve naše čitaoce pripremiti za savršen dan. Naš tim se potrudio da napravi najprecizniju i najpregledniju prognozu vremena koju možete naći za 21. oktobar 2016. godine, do samog kraja dana. Uz našu prognozu, nema šanse da vas vrijeme iznenadi, budite spremni za sve!

Prognoza vremena za 21. oktobar 2016. – do kraja dana

Danas je 21. oktobar 2016. godine, a vreme u Srbiji je vrlo nepredvidivo. Kiša povremeno pada tokom celog dana, a na severu i zapadu Srbije se očekuju obilni pljuskovi tokom večeri i noći. Prema prognozama, najviša temperatura će biti od 12 stepeni u Timočkoj Krajini do 18 stepeni na zapadu Srbije.

Ovo je vreme za koje bismo voleli da imamo kabanicu u torbi, ali i da se pripremimo za sve promene koje mogu da se dese u toku dana. Ukoliko danas putujete u različite delove zemlje, budite spremni na promenjive uslove vremena i kišu. Preporučujemo da pratite savete stručnjaka i ostanete informisani o vremenskoj situaciji.

U nastavku, sledi pregled vremenske prognoze za danas, 8. april:

 1. Umereno oblačno sa povremenom kišom
  Danas će biti umereno oblačno i očekuje se povremena kiša. S obzirom na to da je kišno vreme, preporučujemo nošenje kišobrana i kabani ili kabanice pri izlasku iz kuće.

 2. Obilnije padavine na severu i zapadu Srbije uveče i noću
  Kako dan odmiče, tako se očekuju obilniji pljuskovi na severu i zapadu Srbije. Ovaj deo zemlje mogao bi biti podložan poplavama, stoga budite oprezni i izbegavajte putovanja tamo ukoliko nisu neophodna.

 3. Najviša temperatura do 18 stepeni
  Prema prognozama, najviša temperatura danas će biti od 12 stepeni u Timočkoj Krajini do 18 stepeni na zapadu Srbije. S obzirom na to da se očekuje kiša, savetujemo da se obučete u skladu sa vremenskim uslovima.

 4. Vremenska prognoza za danas, 21. oktobar
  Ovo je vremenska prognoza za danas, 21. oktobar. Međutim, s obzirom na nepredvidivost vremena, ne bi bilo loše da periodično proverite stanje na nekom od sajtova koji se bave vremenskim prognozama.

 5. Ostanite spremni na promenljive uslove vremena i kišu
  Kao što smo već naglasili, budite pripremljeni za promenljive uslove vremena i kišu. Uzmite kabanicu, kišobran i obuću koja je pogodna za kišno vreme.

Ukoliko se bavite poljoprivredom, naš savet je da odložite eventualne radove na danas, s obzirom na prognoze da će se uveče i noću na području severa i zapada zemlje desiti obilne padavine.

Zaključak

Ukratko, današnji dan nije idealan za bilo kakve aktivnosti na otvorenom prostoru, s obzirom na kišu koja pada tokom celog dana i obilne pljuskove koji se očekuju uveče i noću na području severa i zapada zemlje. Budite oprezni ako putujete na ovim područjima, i ne zaboravite da pratite savete stručnjaka i ostanete informisani o vremenskoj situaciji.

često postavljana pitanja

 1. Postoji li razlog za zabrinutost zbog obilnih padavina?
  Preporučuje se oprez ukoliko putujete na području severa i zapada Srbije, ali stručnjaci napominju da nema razloga za paniku. Budite oprezni i pratite savete stručnjaka.

 2. Kada se očekuje najveća količina kiše?
  Obilni pljuskovi se očekuju uveče i noću na području severa i zapada zemlje.

 3. Koji deo Srbije će biti najhladniji danas?
  Prema prognozama, najhladniji deo Srbije biće Timočka Krajina, sa temperaturom od 12 stepeni.

 4. Šta se preporučuje za obući pri ovakvom vremenu?
  Savetujemo da se obučete u skladu sa vremenskim uslovima. Budite sigurni da nosite kabanicu, adekvatnu obuću i kišobran.

 5. Kakvo je stanje na putevima usled vremenskih uslova?
  S obzirom na promenljive uslove vremena, savetujemo oprez prilikom vožnje i redovno proveravanje stanja na putevima.6. Da li bi trebalo izbegavati putovanja danas?
  Ukoliko nije neophodno, naš savet je da odložite putovanja danas, posebno na područjima gde se očekuju obilni pljuskovi. Ako putujete, obavezno budite oprezni i pripremljeni za nepredvidive vremenske uslove.

 6. Da li treba preduzeti neke mere predostrožnosti u vezi sa kišom?
  Preporučijemo da proverite krov vašeg doma i osigurate se da nema prokišnjavanja. Ako se bavite poljoprivredom ili posedujete baštu, zemljište će biti vrlo vlažno tokom i nakon padavina, pa se preporučuje da ne radite u tim uslovima.

 7. Da li se očekuju probleme u gradskom saobraćaju?
  Kiša i obilni padavine mogu dovesti do gužvi u gradskom saobraćaju. Prilikom putovanja, budite spremni na to i planirajte više vremena za dolazak na odredište.

 8. Kako pratiti aktuelnu vremensku situaciju?
  Postoji mnogo sajtova i aplikacija za praćenje vremenske prognoze u Srbiji. Preporučujemo da koristite neke od njih, a posebno da pratite vremenske izveštaje na RTS-u i drugim nacionalnim medijima.

 9. Šta se preporučuje da se uradi u slučaju da dođe do poplava?
  U slučaju poplava, savetujemo da pratite uputstva stručnjaka i da se držite podalje od opasnih područja. Ako ste ugroženi, odmah pozovite Hitnu pomoć ili Spasilačku službu.

Krajnje razmišljanje

Danas je dan za oprez i pridržavanje saveta stručnjaka kada su u pitanju vremenski uslovi. Ponesite kabanicu i kišobran, izbegavajte putovanja ako nije neophodno, i držite se podalje od opasnih područja pri poplavama. Pratite aktuelnu vremensku situaciju na medijima, a budite spremni za nepredvidive promene vremena u toku dana.

Оставите одговор