Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 21. novembar 2017. – Blog post naslov.

Onaj ko čeka na slatki novembar, moraće da se pomiri sa činjenicom da je zima stigla. Tople jakne i rukavice neophodni su u danima koji dolaze. Samim tim, pravovremena i precizna prognoza vremena predstavlja nezamenljiv alat za pripremu i organizaciju dnevnih aktivnosti. Upravo iz tog razloga, oni koji su u potrazi za informacijama o vremenskim uslovima za 21. novembar 2017. godine, pronaći će u ovom blog postu sve što im je potrebno.

Prognoza vremena za 21. novembar 2017

RTS Sajt – Zvanični kanal objavio je video materijal sa prognozom vremena za 21. novembar 2017. godine. Ovu prognozu su dali stručnjaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Šta se očekuje od vremena?

Prema prognozi, u Srbiji se ujutro očekuje magla i slab mraz. Na jugozapadu Srbije biće pretežno sunčano, dok će u ostalim delovima zemlje biti oblačno i uglavnom suvo. Jutarnja temperatura će se kretati od -4 do 3 stepena, dok će najviša temperatura iznositi između 6 i 13 stepeni.

Šta su to hidrometeorološke prognoze?

Hidrometeorološke prognoze su prognoze koje se bave proučavanjem vremenskih,potresnih, vulkanskih i drugih prirodnih pojava u atmosferi i na površini zemlje. One se prave na osnovu meteoroloških podataka i proučavanja vremenskih prilika u proteklim godinama.

Kakva je važnost hidrometeoroloških prognoza?

Hidrometeorološke prognoze imaju veliku važnost u svakodnevnom životu, a posebno u poljoprivredi, energetici, vodoprivredi, građevinarstvu, saobraćaju, turizmu i sportu. Ljudi na osnovu prognoza planiraju aktivnosti u toku dana, donose poslovne odluke i organizuju događaje.

Ko je vlasnik autorskih prava na videu?

RTS je vlasnik autorskih prava na priloženi video materijal. Kopiranje i postavljanje priloženog videa na druge kanale je zabranjeno.

Da li je prognoza vremena 100% tačna?

Prognoze vremena su naučna prognoza, zasnovana na istorijskim podacima, trenutnim meteorološkim uslovima i složenim računskim modelima. Međutim, vremenske prilike su nepredvidive, pa se dešava da prognoza bude netačna. U tom smislu ne postoji 100% tačna prognoza vremena.

Da li se hidrometeorološke prognoze menjaju?

Hidrometeorološke prognoze se menjaju u skladu sa promenom vremena. Prema trenutnoj situaciji i mogućim promenama, stručnjaci izdaju nove prognoze vremena koje se prate i ažuriraju u skladu sa tekućom situacijom.

Conclusion

Prognoza vremena za 21. novembar 2017. godine koju je objavio RTS Sajt – Zvanični kanal ukazuje na ujutru maglu i slab mraz. Na jugozapadu Srbije očekuje se pretežno sunčano nebo, dok će se u ostalim delovima zemlje očekivati pretežno oblačno vreme. Jutarnja temperatura će se kretati od -4 do 3 stepena, dok će najviša temperatura iznositi između 6 i 13 stepeni.

FAQs

 1. Šta su hidrometeorološke prognoze?
  Hidrometeorološke prognoze bave se proučavanjem vremenskih, potresnih, vulkanskih i drugih prirodnih pojava u atmosferi i na površini zemlje.

 2. Kakva je važnost hidrometeoroloških prognoza?
  Hidrometeorološke prognoze su važne u svakodnevnom životu, posebno u poljoprivredi, energetici, vodoprivredi, građevinarstvu, saobraćaju, turizmu i sportu.

 3. Ko je vlasnik autorskih prava na videu o prognozi vremena?
  RTS je vlasnik autorskih prava na priloženi video materijal.

 4. Da li je hidrometeorološka prognoza vremena 100% tačna?
  Vremenske prilike su nepredvidive, pa se dešava da hidrometeorološke prognoze budu netačne. U tom smislu ne postoji 100% tačna prognoza vremena.

 5. Da li se hidrometeorološke prognoze menjaju?
  Hidrometeorološke prognoze se menjaju u skladu sa promenom vremena. Prema trenutnoj situaciji i mogućim promenama, stručnjaci izdaju nove prognoze vremena koje se prate i ažuriraju u skladu sa tekućom situacijom.

Оставите одговор