Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 21. mart 2018.

Da li se ikada zapitate kako će biti vreme danas? Sigurno jeste. Na kraju krajeva, vremenska prognoza je važna za vašu svakodnevnu rutinu. Upravo zbog toga, danas vam donosimo najnoviju prognozu vremena za 21. mart 2018. Kakvo vreme danas možete očekivati? Ostani uz nas da saznaš sve detalje!

Prognoza vremena za 21. mart 2018.

Danas je 21. mart i pred nama je novi dan sa specifičnim vremenskim uslovima. U nastavku ove prognoze, saznaćete šta vas očekuje na danas.

Obavezna prognoza za 21. mart 2018.

Danas je oblačno sa mogućim formiranjem ili povećanjem visine snežnog pokrivača. Na jugu i jugoistoku zemlje moguće su kiše ujutru i pre podne. Takođe, jutarnja temperatura će se kretati između -4 i 0 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti od -1 na severu do 5 stepeni na jugu zemlje.

Šta možete očekivati u sredu?

U sredu ćete se probuditi sa oblačnim nebom koje će verovatno pratiti sneg ili kiša, u zavisnosti od regiona u kojem se nalazite. Očekuje se da će biti hladno sa jutarnjom temperaturom koja se kreće između -4 i 0 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti od -1 na severu do 5 stepeni na jugu zemlje. Ukoliko planirate putovanje, obratite pažnju na situaciju na putevima i vremenske uslove.

Saveti da izađete suvo iz kuće

Ako morate napustiti svoj dom danas, evo nekoliko saveta za pripremu:

 • Nosite tople i vodootporne cipele kako biste izbegli klizanje na snegu ili ledu.
 • Obucite slojevitu garderobu koja će vam pomoći da ostanete toplo tokom celog dana.
 • Nosite kabanice ili kišobrane kako biste se zaštitili od kiše.
 • Ako vozite, proverite stanje puteva pre nego što krenete na put kako biste izbegli kašnjenja i nezgode.

Koja područja mogu očekivati najviše snega?

Prema prognozi, formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača je verovatno na celoj teritoriji zemlje. Međutim, zbog kiše u južnim i jugoistočnim regionima, većina snega će se verovatno nakupiti na srednjem i severnom delu države.

Kakva je prognoza za naredne dane?

Prema dugoročnoj prognozi, očekuje se da će vremenski uslovi biti hladni i hladni, sa mogućim obrocima snega ili kiše. S obzirom na vremenske nepogode koje su pogodile našu zemlju proteklih nedelja, preporučujemo vam da redovno proveravate vremenske uslove i ostajete u toku.

Zaključak

Ukupno gledano, danas je hladan dan sa promenljivim vremenskim uslovima. Pre nego što napustite svoj dom, pazite da se obučete u toplu i slojevitu garderobu i po potrebi ponesete kišobran ili kabanice. Ako se vozite, proverite stanje puteva i planirajte unapred kako biste izbegli zabunu.

Pitanja i odgovori

 1. Da li će danas biti snega ili kiše?
 • Prema prognozi, danas će biti oblačno sa mogućim formiranjem ili povećanjem visine snežnog pokrivača, dok će na jugu i jugoistoku zemlje biti kiša ujutru i pre podne.
 1. Koja temperatura se očekuje danas?
 • Jutarnja temperatura se kretati između -4 i 0 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti od -1 na severu do 5 stepeni na jugu zemlje.
 1. Koje savete bi trebalo da imam na umu tokom hladnog dana?
 • Preporučujemo da obučete tople i vodootporne cipele, slojevitu garderobu, nosite kabanice ili kišobrane i proverite stanje puteva pre nego što krenete na put.
 1. Koje područje zemlje očekuje najveću visinu snega?
 • Iako će se visina snega povećati na celoj teritoriji zemlje, većina snega će se najverovatnije nakupiti na srednjem i severnom delu države.
 1. Kakva je prognoza za naredne dane?
 • Prema dugoročnoj prognozi, očekuje se da će vremenski uslovi biti hladni i hladni sa mogućim obrocima snega ili kiše. Preporučujemo vam da redovno proveravate vremenske uslove i ostajete u toku.6. Mora li se obratiti pažnja na situaciju na putevima?
 • Da, posebno tokom zimskih dana. Pre nego što krenete na put, proverite stanje puteva i pripremite se za moguća kašnjenja ili obustave saobraćaja.
 1. Da li će biti potrebe da se čistite sneg sa prilaza vašeg doma?
 • Ako pada obilniji sneg, verovatno će biti potrebno da očistite svoj prilaz. Pazite da uklonite sve prepreke i da ne ostavljate sneg na trotoaru ili putu.
 1. Da li postoji rizik od opasnih meteoroloških pojava?
 • U slučaju hladnoće, leda i snega, uvek postoji rizik od padova i drugih opasnih meteoroloških pojava. Uvek budite oprezni i pratite vremenske izveštaje.
 1. Kako mogu da ostanem povezani sa najnovijim prognozama vremena?
 • Postoje mnoge aplikacije i web stranice koje nude najnovije prognoze vremena i vremenske izveštaje. Preporučujemo da preuzmete odgovarajuću aplikaciju ili redovno posećujete web stranice koje obezbeđuju vremenske izveštaje.
 1. Da li će se temperatura blagšati tokom dana?
 • Najviša dnevna temperatura će biti od -1 na severu do 5 stepeni na jugu zemlje, ali ne očekuje se značajno povećanje temperature tokom dana.

Zaključak

Ukratko, 21. mart 2018. godine predstavlja hladan dan sa promenljivim vremenskim uslovima. Očekuje se da će biti oblačno sa mogućim formiranjem ili povećanjem visine snežnog pokrivača, dok će kiša uglavnom padati na jugu i jugoistoku zemlje. Jutarnja temperatura se očekuje između -4 i 0 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti od -1 na severu do 5 stepeni na jugu. Savetujemo vam da se pripremite adekvatno ukoliko napuštate svoj dom, a takođe se preporučuje da redovno proveravate vremenske uslove kako biste bili sigurni da ste uvek u toku.

Оставите одговор