Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 21. decembar – Saznajte kakvo nas vreme očekuje!

U ovom blog postu ćemo se baviti nečim što je od izuzetne važnosti za naš svakodnevni život – prognozom vremena za 21. decembar. Saznajte šta nam meteorolozi predviđaju i pripremite se na vreme za sve što vam taj dan dolazi. Bez obzira da li planirate putovanje ili jednostavno želite da se obučete adekvatno za vremenske prilike, ovaj tekst će vam biti od neprocenjive pomoći. Pa, da krenemo! Kakvo nas vreme očekuje za 21. decembar?

Prognoza vremena za 21. decembar – Saznajte kakvo nas vreme očekuje!

Uvod ##

Dragi čitaoci,

Danas saznajemo kakvo nas vreme očekuje za prvi zimski dan koji počinje sutra u 16.59 sati. Sudeći po prognozama, na južnom delu Srbije se očekuje slabo provejavanje snega, dok će u ostalim delovima zemlje biti suvo, a na severozapadu i u Timočkoj Krajini sunčano. Donosimo vam detaljan pregled vremenske prognoze za 21. decembar.

Detalji prognoze vremena

 • Vreme će biti hladno i oblačno u većem delu zemlje, dok se sneg očekuje samo na jugu Srbije.
 • Na jugu će padati sneg tokom celog dana i većinu noći. U ostalim delovima zemlje ne očekuju se padavine.
 • Temperature će biti u granicama proseka, sa minimalnom temperaturom od -2 do 0°C ujutru. Tokom dana, temperature će biti od 2 do 6 stepeni u većem delu zemlje, osim u najvišim planinskim predelima gde će biti nešto niže.
 • U Beogradu će biti oblačno pre podne, a posle podne će se smanjiti oblačnost. Najviša dnevna temperatura u Beogradu biće oko 3 stepena. Mnoge šetnje gradom mogu se obaviti sa laganoj zimskoj garderobi.
 • Uveče će se na jugozapadu zemlje ponovo povećati oblačnost, sa snegom u višim predelima. Temperatura će biti od 0°C do 2°C.

Preporuke za odevanje

Kako se radujemo prvom danu zime, sigurno nam je bitno da se obučemo prema vremenskoj prognozi, stoga donosimo par preporuka:

 • Uvek nosite zimsku jaknu ili kaput, uz šal, rukavice i kapu.
 • Izaberite cipele koje dobro greju i imaju dobru zaštitu od vlage, snega i leda.
 • Tokom zime je važno izabrati slojevitu garderobu, koja će vas štititi od hladnoće i omogućiti vam da lako skinete ili dodate slojeve garderobe u zavisnosti od temperature.

Najčešća pitanja o vremenskoj prognozi

 1. Da li su informacije o vremenu tačne i pouzdane?
 • Informacije koje smo vam predstavili dolaze od zvaničnog izvora, dakle od Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Sve analize i podaci su pouzdani i pouzdano prikazuju kakvo nas vreme očekuje.
 1. Šta ako se vremenska prognoza promeni?
 • Vremenska prognoza može da se promeni, posebno kada govorimo o dugoročnoj prognozi, koja se odnosi na period duži od sedam dana. Ukoliko se vremenska prognoza promeni, informisaćemo vas o novom razvoju situacije.
 1. Da li je sigurno planirati aktivnosti na osnovu prognoze vremena?
 • Kada govorimo o prognozama u kratkom roku, kao što je ova prognoza za 21. decembar, možete se pouzdati u informacije i planirati aktivnosti u skladu sa njima. Međutim, kada planirate duži period, uvek postoji šansa da se vremenska prognoza promeni, stoga budite spremni i pratite najnovije vesti o vremenskim uslovima.
 1. Kako se zaštititi od hladnoće?
 • Najbolji način za zaštitu od hladnoće je nošenje slojevite garderobe, a posebno treba obratiti pažnju na izbor odeće koja će štiti najosetljivije delove tela. Dakle, važno je da nosite jaknu ili kaput, šal, rukavice i kapu, kao i cipele koje dobro greju.
 1. Kako se ponašati tokom snežnih padavina?
 • Tokom snežnih padavina, važno je biti pažljiv i oprezan u saobraćaju, paziti na klizave delove ulice i voziti sporije. Takođe, treba koristiti adekvatne pneumatike za ove uslove. Ako želite da se bavite aktivnostima na snegu, kao što su skijanje ili sankanje, treba da poštujete pravila bezbednosti.

Zaključak

Dragi čitaoci, nadamo se da smo uspeli da vam pružimo sve važne informacije o prognozi vremena za 21. decembar. Ukoliko planirate aktivnosti tokom narednih dana, savetujemo vam da pratite najnovije informacije o vremenskim uslovima. Napominjemo da su video i audio snimke koje su u vlasništvu RTS-a zaštićene autorskim pravima i ne smeju se kopirati ni postavljati na druge kanale.

FAQs

 1. Da li su informacije o vremenu tačne i pouzdane?
 2. Šta ako se vremenska prognoza promeni?
 3. Da li je sigurno planirati aktivnosti na osnovu prognoze vremena?
 4. Kako se zaštititi od hladnoće?
 5. Kako se ponašati tokom snežnih padavina?

Оставите одговор