Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 21. decembar 2018.

Dobro došli na još jedan blog post u kome ćemo se osvrnuti na prognozu vremena. Današnji datum je 21. decembar 2018. godine, pa ćemo se fokusirati na šta nam donosi današnji dan. Saznaćemo kakvo se vreme može očekivati i kako se najbolje pripremiti za današnje aktivnosti. Držite se nas!

Prognoza vremena za 21. decembar 2018

Uvod

Zima je već počela i došlo je vreme da se pripremimo za izazove koje donosi. Danas, 21. decembra 2018, očekuje nas jedan problematičan dan u pogledu vremena, pa hajde da saznamo detaljnije šta nam je u planu i kako da se zaštitimo.

Oblaci će proći preko severnih i zapadnih predela Srbije

Prema izveštajima meteoroloških stručnjaka, tokom ovog dana oblaci će se kretati nad Srbijom sa severa i zapada. To znači da će najveću količinu padavina dobiti upravo ovi delovi zemlje.

Kiša će se lediti u dodiru sa hladnim tlom

Kiša je prognozirana za veći deo dana, ali hladnoća će činiti svoje i u dodiru sa hladnim tlom, kapljice će se lediti. Zato treba obratiti pažnju na ledene ploče koje se mogu formirati na putevima i trotoarima.

Narandžasti meteo alarm će biti na snazi

Meteoalarm je izdao upozorenje za narandžasti nivo opasnosti, zbog očekivane kiše koja se može lediti, naročito na istoku zemlje. To znači da su moguće štetne posledice po organizam i materijalna dobra, te je potrebno biti veoma oprezan i pažljiv.

Potrebno je držati veće odstojanje od vozila

Ukoliko danas morate da vozite, imajte na umu da su putevi klizavi od kiše i leda, te je neophodno držati veće odstojanje od vozila ispred sebe. Takođe, brzina kretanja treba da bude smanjena, kako bismo izbegli neželjene situacije na putu.

Oblačnost slabi tokom dana, dolazi topliji vazduh

Tokom dana će oblačnost slabi i očekuje se dolazak toplijeg vazduha. Ipak, to ne znači da će biti bezbedno, jer se može ponovo pojaviti slana kiša u kasnim popodnevnim i ranim večernjim satima.

Jutarnja temperatura od -6 do -1, najviša dnevna od 4 do 9

Temperature će biti niske tokom dana. Jutarnja temperatura će se kretati oko -6 do -1, dok će najviša dnevna biti oko 4 do 9 stepeni celzijusa. Zato se obavezno obucite toplo i ne izlažite se nepotrebno hladnoći.

Beogradu kiša moguća noćas i ujutru

Grad Beograd će takođe biti pogođen ovim neobičnim vremenskim uslovima. Kiša je moguća noćas i ujutru, uz kratkotrajno pojavljivanje slane kiše i snega. Zbog toga budite obazrivi ako idete u šetnju ili na posao u ove dane.

Zaključak

Dakle, danas se očekuje neobično vreme, koje može biti opasno po zdravlje i materijalna dobra. Potrebno je biti veoma pažljiv i oprezan u vožnji i kretanju, a obavezno se i adekvatno obući kako biste se zaštitili od hladnoće.

Česta pitanja o vremenu

 1. Da li će biti velike količine snega danas u Srbiji?

 2. Da li će temperatura pasti ispod -10°C tokom dana?

 3. Da li će se slana kiša pojaviti samo na severu i zapadu zemlje?

 4. Kako se zaštititi od hladnoće tokom ovih dana?

 5. Da li je potrebno ostati kod kuće i izbegavati kretanje u ovim uslovima?### Česta pitanja o vremenu ###

 6. Da li će biti velike količine snega danas u Srbiji?
  Prema prognozi vremena, danas se očekuje kiša i slana kiša u većem delu zemlje. Povećane količine snega očekuju se samo u planinskim predelima na jugu i jugoistoku Srbije.

 7. Da li će temperatura pasti ispod -10°C tokom dana?
  Temperature će biti niže od proseka, ali se najniže temperature očekuju u jutarnjim časovima. Najniže temperature će biti od -6 do -1 stepeni Celzijusa, dok će najviše temperature biti oko 4 do 9 stepeni.

 8. Da li će se slana kiša pojaviti samo na severu i zapadu zemlje?
  Slana kiša se očekuje na većem delu zemlje, ali će najveće količine biti na severu i istoku Srbije.

 9. Kako se zaštititi od hladnoće tokom ovih dana?
  Da bi se zaštitili od hladnoće, obucite se toplije nego inače i izbegavajte duže boravke napolju. Posebno se preporučuje nošenje rukavica, kape i šala.

 10. Da li je potrebno ostati kod kuće i izbegavati kretanje u ovim uslovima?
  Nije potrebno ostajati kod kuće, ali se savetuje da se budete obazrivi i pažljivi kada krenete na posao ili kod kuće.

Na kraju, važno je naglasiti da je ovakva vremenska prognoza prava prilika da se pokaže pažnja i solidarnost prema onima kojima je potrebna pomoć. Stoga budimo odgovorni, štitimo sebe i druge, i uživajmo u zimskim čarolijama koje nam nam dolaze.

Оставите одговор