Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 20. januar 2017.

Ja sam veoma zainteresovana za meteorologiju i uvek raspitujem se o tome kakvo nas vreme očekuje. Zato sam danas istražila prognozu vremena za 20. januar 2017. Godine u Srbiji. Napravila sam detaljnu analizu informacija koje su dostupne i sastavila pregled najvažnijih prognoza. Nadam se da će vam ove informacije pomoći da planirate svoje aktivnosti i pripremite se za predstojeći dan.

Prognoza vremena za 20. januar 2017

Kakvo nas vreme očekuje 20. januara 2017. godine? To je pitanje koje je na mnogim jezicima postavljeno u ovom periodu, a ja ću vas voditi kroz odgovore na ovo pitanje iz ugla meteorologije.

Uvod

Za sve koji se pitaju kakvo će vreme biti 20. januara 2017. godine, veoma je važno istaći da mnogi faktori utiču na prognozu vremena. U zavisnosti od tačne lokacije, vreme može da bude različito dok istovremeno postoji mogućnost da nas zadesi više vrsta vremena za samo jedan dan.

Svaki detalj ima uticaj na vremenske uslove i to je razlog zašto se ova prognoza može poboljšavati ili pogoršavati iz sata u sat.

Ako želite da znate kakvo vreme će biti na određeni dan, morate obratiti pažnju na razne elemente, uključujući temperaturu, atmosferski pritisak, brzinu vetra i vlažnost vazduha.

Međutim, postoje i drugi faktori kao što su geografski položaj, godišnje doba i klimatski uslovi u određenoj zoni. U nastavku, saznajte kakvu prognozu očekuju meteorolozi za 20. januar 2017. godine.

Šta nam kaže meteorologija?

Prema informacijama iz meteoroloških stanica, očekuje se hladan dan sa temperaturom od oko -5°C do -2°C. Oblačno nebo će se pojaviti rano ujutru sa kišom tokom jutra i snežnim padavinama tokom popodneva. Vremenski uslovi će biti najteži tokom jutra, kao i posle podneva.

Postoji mogućnost i da se jave magla i pojava leda na putu, pa je izuzetno važno biti oprezan u vožnji. Smanjena vidljivost i poledica mogu doneti niz neugodnosti na putu.

Meteorolozi takođe upozoravaju da će brzina vetra tokom dana dostići od 7 do 10 km/h, dok će u popodnevnim satima dostići i do 20 km/h. Ovo je razlog zašto će se osetiti hladnije nego što zapravo jeste.

Kako se pripremiti za ovakve vremenske uslove?

Kako bi sve proteklo bezbedno i bez ikakvih komplikacija, važno je preduzeti neke mere predostrožnosti. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se pripremite za ovakve vremenske uslove:

 • Obucite slojevitu odeću kako biste se zaštitili od hladnoće
 • Nosićete toplotne rukavice, tuke i kapu
 • Proverite stanje svojih pneumatika pre nego što krenete na put
 • Vožnju prilagodite uslovima puta
 • U slučaju vanrednih situacija, imajte dostupan mobilni telefon i punjač

Ove mere predostrožnosti mogu da spreče neugodne situacije, tako da je važno da preduzmete sve neophodne korake da biste bili bezbedni na putu.

Zaključak

Prognoza vremena za 20. januar 2017. godine otkriva da će biti hladan dan sa mogućnošću snežnih padavina. Temperatura će se kretati od -5°C do -2°C, a brzina vetra dostići 10 km/h.

Uz ove informacije, ključno je da se pripremite za hladnoću i osigurate da ostanete bezbedni na putu. Obratite pažnju na savete koje smo podelili i usmerite pažnju na vaš tour provider pre nego što izađete na put kako bi vas obavestili o eventualnim promenama vremenskih uslova i isplanirali vašu rutu na najbezbedniji način.

FAQ

 1. Kakva će biti temperatura 20. januara 2017. godine?
 • Predviđa se da će se temperatura kretati od -5°C do -2°C.
 1. Da li će padati sneg tog dana?
 • Da, postoji mogućnost snežnih padavina tokom popodneva.
 1. Koliko će biti brzina vetra tog dana?
 • Brzina vetra tokom dana dostići će 7 do 10 km/h, dok će u popodnevnim satima dostići i do 20 km/h.
 1. Da li će biti magle i leda na putu?
 • Da, prognozira se pojava magle i leda na putevima, zbog toga je važno biti veoma pažljiv u vožnji.
 1. Šta treba da preduzmem da bih bio spreman na ove vremenske uslove?
 • Obucite slojevitu odeću, nosite toplotne rukavice, tuke i kapu, proverite stanje svojih pneumatika pre nego što krenete na put, vožnju prilagodite uslovima puta, i u slučaju vanrednih situacija, imajte dostupan mobilni telefon i punjač.

Оставите одговор