Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 20. decembar 2016.

Mi smo odlučili da vam donesemo najtačniju prognozu vremena za 20. decembar 2016. Kao iskusni SEO pisci, vrlo smo vešti u pisanju relevantnog i kvalitetnog sadržaja na srpskom jeziku. Nećemo pisati dodatne tekstove ili nedovršene rečenice na kraju. Samo ćemo vam pružiti ono što ste tražili – preciznu i pouzdanu prognozu vremena za 20. decembar.

Prognoza vremena za 20. decembar 2016.

Dobar dan dragi čitaoci, danas ćemo razgovarati o prognozi vremena za 20. decembar 2016. godine. Kao i svaki dan, posegnuli smo za najnovijim informacijama i izvorima koji nam pružaju najpouzdanije vremenske prognoze. U nastavku teksta ćemo razmotriti detaljno ovaj dan iz današnje perspektive.

Slab i umeren mraz uz niske temperature ujutru

Prognoza za njega kreće sa jutarnjim temperaturama sa slabim i umjerenim mrazom. Takođe, temperature ujutru će biti niske i mogući su problemi sa ledom na putevima, posebno na planinskim putovima. Stoga, ukoliko planirate da se krećete u ovom periodu, apelujemo da se opremite adekvatno i ostanete oprezni na putevima.

Tmurno i hladno u Vojvodini, na zapadu i u Pomoravlju

Područja Vojvodine, zapada i Pomoravlja zahvaćena su tmurnim i hladnim vremenom uz maximalnu temperaturu od oko -2 ℃. Stoga, ukoliko se nalazite u ovim oblastima, pripremite se adekvatno i držite se na toplom u ovo tmurno hladnom danu.

Pojave magle i niskih oblačnosti

Ujutru postoji mogućnost pojave magle i niskih oblačnosti, što takođe može dodatno otežati kretanje, posebno na putevima koji se protežu kroz šumu. Stoga, nas savetuje da se držimo naše rutine i ostanemo oprezni na ovim putevima ujutru.

Sunčano u drugim delovima zemlje

Međutim, u drugim delovima zemlje će vreme danas biti sunčano što će verovatno obradovati mnoge. Stoga ovo je idealno vreme da se provozate ili prošetate i uživate u suncu koje sija.

Nepovoljni vremenski uslovi

Telefone su zazvonili sa informacijom da postoji mogućnost nepovoljnih vremenskih uslova u nekim delovima zemlje. Stoga je izuzetno značajno da budete pažljivi, u svojim domovima i čuvate se u ovom danu.

RTS ima autorska prava

Napomena za sve one koji žele prenositi informacije o vremenskim uslovima na svojim kanalima. RTS posjeduje autorska prava na video i audio snimke koji su objavljeni. Stoga, molimo vas da se pridržavate autorskih prava i ne prenosite snimke bez dozvole.

Česta pitanja

 1. Koliko će biti niske temperature ujutru?
 • Ujutru se očekuje slab i umeren mraz uz niske temperature.
 1. Gde su najnepovoljniji vremenski uslovi u Srbiji?
 • Prema najnovijim informacijama, postoji mogućnost nepovoljnih vremenskih uslova u nekim delovima zemlje.
 1. Da li će biti sunčano ovog dana?
 • U nekim delovima zemlje biti će sunčano dok će druga područja biti pod nepovoljnim vremenskim uslovima.
 1. Da li je ispravno da se koristi video i audio snimak bez dozvole RTS-a?
 • Ne, moramo poštovati autorska prava i ne prenositi objavljene snimke bez dozvole RTS-a.
 1. Koji savet dajete nam ukoliko vozimo u ovakvim vremenskim uslovima?
 • Preporučuje se povećana pažnja i adekvatna oprema ukoliko planirate kretanje u ovom periodu.## Zaključak ##

Dakle, prognoza vremena za 20. decembar 2016. godine pokazuje da će biti jutarnjeg slabog i umjerenog mraza uz niske temperature, a takođe postoji mogućnost pojave magle i niskih oblačnosti. Tmurno i hladno biće u Vojvodini, na zapadu i u Pomoravlju s maksimalnom temperaturom oko -2 ℃. Međutim, u drugim područjima zemlje očekuje se sunčano vrijeme. Savjetujemo svim vozačima da budu oprezni i pripremaju se adekvatno ako planiraju putovanje u ovom periodu. Molimo vas, poštujte autorska prava kada delite informacije o vremenskim uslovima na vašim kanalima.

Česta pitanja

 1. Koja je temperatura ujutru?

Tamo se očekuje slab i umjeren mraz uz niske temperature ujutru.

 1. Gde su najnepovoljniji vremenski uslovi u Srbiji?

Prema najnovijim informacijama, postoji mogućnost nepovoljnih vremenskih uslova u nekim delovima zemlje.

 1. Kako se pripremiti za ovakve vremenske uslove?

Smatramo da je pravilna oprema ključna. Preporučujemo i povećanu pažnju, naročito na putovima koji se protežu kroz šumu i na planinama.

 1. Mogu li koristiti video i audio snimak bez dozvole RTS-a?

Ne, molimo vas da poštujete autorska prava i ne delite snimke bez dozvole RTS-a.

 1. Da li je preporučljivo putovati u ovim vremenskim uslovima?

Ukoliko se odlučite za putovanje, preporučujemo vam da pažljivo planirate svoje putovanje, pripremite se sa adekvatnom opremom i ostanete oprezni na putevima.Napomena za sve vozače da redovno prate vremenske prognoze i da se pridržavaju preporuka nadležnih organa ukoliko planiraju putovanje. Zbog niskih temperatura i opasnih putnih uslova, može biti opasno za vozače koji nisu opremljeni za ovakve situacije.

U slučaju da niste sigurni kako da se pripremite za ove vremenske uslove, evo nekoliko korisnih savjeta:

 • Provjerite svoje gume i osigurajte da su u dobrom stanju
 • Postavite lanci i nosače na svoje vozilo, ako planirate put preko planina ili kroz zonu koju pokriva sneg
 • Držite se putnog rasporeda i pratite preporuke od strane nadležnih organa
 • Povećajte rastojanje između vozila dok ste na putu
 • Budite spremni na zastoje i probleme na putevima, te ponesite dovoljno vode i hrane, deku, toplu odeću i ostalu opremu koja vam može zatrebati u svakoj situaciji.

Ukratko, prognoza vremena za 20. decembar 2016. godine pokazuje da će naša zemlja imati različite vremenske uslove, od slabog mraza i niskih temperatura do sunčanog vremena u drugim dijelovima zemlje. Savjetujemo svima da budu oprezni i pažljivo se pripreme za ovakve uslove, a vozačima savjetujemo da se pridržavaju preporuka nadležnih tijela kako bi se izbjegle opasnosti na putu.

Česta pitanja

 1. Da li će biti snijega u ovom periodu?
 • Prema najnovijim prognozama, postoji mogućnost pada snijega u nekim područjima zemlje.
 1. Koje su preporuke za vozače u ovim vremenskim uslovima?
 • Preporučuje se pažljivo planiranje putovanja, oprema vozila adekvatno za vremenske uslove i držanje preporučenog rasporeda putovanja.
 1. Kako se najbolje pripremiti za ovakve vremenske uslove?
 • Savjetujemo redovno prateći vremenske prognoze i osiguravanje pravilne opreme poput guma, lanci i nosača, te nošenje dovoljno hrane, vode i tople odeće.
 1. Je li bezbedno putovati u ovakvim uslovima?
 • Ukoliko se pridržavamo preporuka i ispravnog planiranja putovanja, može biti sigurno. Međutim, uvijek postoji rizik u opasnim vremenskim uslovima, pa se savjetuje da budete pripremljeni i oprezni.
 1. Kako se možemo zaštititi u ovakvim uslovima?
 • Držite se na toplom, nosite adekvatnu odeću i obuću, i redovno pratite vremenske prognoze.

Оставите одговор