Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 20. april 2019.

Ukoliko ste se ikada zapitali kako će izgledati vreme u budućnosti, upravo ste na pravom mestu! Prognoza vremena za 20. april 2019. je tema ovog blog posta. Iako ne možemo da budemo sigurni u tačnost vremenskih prognoza, možemo da se nadamo da će nam lepo vreme omogućiti da provedemo kvalitetno vreme napolju. Pročitajte dalje da biste saznali šta nam meteorolozi predviđaju za ovaj datum.

Prognoza vremena za 20. april 2019

Uvod

Kao što znate, vremenske prognoze igraju važnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Bez njih, ne bismo znali kako se obući, koji planovi su nam mogući ili nemogući za taj dan, ili kakva nas putovanja očekuju. Danas ćemo se pozabaviti prognozom vremena za 20. april 2019. godine.

Očekivana temperatura

Naši meteorolozi predviđaju hladniji dan sa maksimalnom temperaturom od 12°C i minimalnom temperaturom od 3°C ujutru. To znači da bi trebalo da nosite jedan sloj više odeće kako biste se osećali ugodno napolju.

Padavine

Prognoza ukazuje na kišu tokom čitavog dana sa stopom padavina od 90%. Stoga, nemojte zaboraviti svoj kišobran kod kuće, jer će vam biti neophodan tokom dana.

Brzina vetra

Brzina vetra biće oko 20 km/h, što je umjerena jačina. Ovo nije očekivano da će prouzrokovati neke veće neugodnosti, ali bi moglo da bude malo hladnije vani zbog vetra.

Vremenska prognoza u Beogradu

Za 20. april 2019. godine, očekuje se slično vreme u Beogradu kao i u drugim delovima Srbije. Maksimalna temperatura biće oko 13°C a minimalna oko 4°C, sa obiljem padavina preko dana.

Šta nositi sa sobom

Kako biste se osećali prijatno tokom dana, evo nekih predloga šta da nosite sa sobom:

 • Kišobran
 • Daleko od obuće
 • Debeli džemper ili jaknu
 • Vodonepropusnu torbu za stvari

Zaključak

Prognoza vremena za 20. april 2019. godine predviđa hladniji i kišni dan sa umjerenim vetrovima. Savjetujemo vam da se ovog dana obučete toplije i ne zaboravite da ponesete kišobran.

Česta pitanja (FAQs)

 1. Da li će biti obilnijih padavina tokom dana?
  Očekuje se da će padavine trajati tokom dana, međutim, ne očekuju se obilnije padavine.

 2. Da li je potrebno poneti svoj daleko od odeće tokom dana?
  Da, jer će biti umereno jako opadanje temperature tokom dana.

 3. Koja je minimalna temperatura ujutru?
  Minimalna temperatura je 3°C ujutru.

 4. Da li će biti vetrovito tokom dana?
  Brzina vetra očekuje se oko 20 km/h, što je umjerena jačina.

 5. Koliko parcele padavina se očekuju tokom dana?
  Prognoza ukazuje na 90% stopu padavina tokom dana.

Оставите одговор