Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 2. septembar do kraja dana

Ukoliko se bavite planiranjem aktivnosti u prirodi, ili jednostavno želite da znate kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana, sada je pravo vrijeme da se informišete. Prognoza vremena za 2. septembar otkriva nam da će temperature biti stabilne, sa povremenim oblakom i ljepšim vremenom tokom popodneva. Saznajte sve detalje i napravite svoje planove na vrijeme!

Prognoza vremena za 2. septembar do kraja dana

Uvod

Danas je na prognozama meteoroloških službi bilo navedeno da će u Srbiji biti oblačno i hladnije vreme nego prethodnih dana. Na severozapadu, zapadu i jugozapadu uglavnom će biti suvo, dok će u ostalim krajevima biti kiša i lokalni pljuskovi i grmljavina. Posle podne i uveče očekuje se postepen prestanak padavina.

Kako bi smo vam približili vremensku prognozu za današnji dan, detaljno smo se bavili informacijama koje smo dobili od meteoroloških službi Srbije. Ovu smo prognozu podelili u nekoliko segmenata, kako bi smo je što bolje prezentovali.

Oblačno i hladnije u Srbiji

Srbiju će danas zahvatiti hladniji front, pa će u ovim krajevima biti oblačno i hladnije nego prethodnih dana. Razlozi za takvom prognozom jesu ovaj front i severac koji će donekle smanjiti temperature u Srbiji.

Na severozapadu, zapadu i jugozapadu uglavnom suvo

Na severozapadu, zapadu i jugozapadu zemlje očekuju se suvo vreme i duži sunčani intervali. Ovo područje očekuje uglavnom stabilno vreme, dok će se kiša i lokalni pljuskovi i grmljavina zadržati u ostalim krajevima.

Kiša i lokalni pljuskovi i grmljavina u ostalim krajevima

Kiša i lokalni pljuskovi i grmljavina očekuju se u ostalim krajevima zemlje, osim na severozapadu, zapadu i jugozapadu. Međutim, ove padavine neće trajati čitav dan. Tokom poslednjih nekoliko sati dana planirano je da se ti padovi postepeno smanjuju, a da do kraja dana padavine potpuno prestanu.

Promenljivo i toplije prvog dana vikenda, sa dužim sunčanim intervalima na severu i zapadu

Prvog dana vikenda očekuje se promenljivo vreme sa dužim sunčanim intervalima na severu i zapadu Srbije. Temperature će biti toplije u odnosu na danas, a u nekim delovima države očekuju se kratkotrajne kiše, pogotovo na istoku i u planinskim predelima.

Kratkotrajna kiša ponegde na istoku i u planinskim predelima

U nekim delovima Srbije prvog dana vikenda očekuje se kratkotrajna kiša. Ta kiša će biti uglavnom prisutna na istoku i u planinskim predelima. Temperature će biti u skladu sa ovakvom vremenskom prognozom.

Promenljivo vreme do utorka, sa više padavina u nedelju

Do utorka se očekuje promenljivo vreme sa više padavina u nedelju. Temperature će se kretati u skladu sa ovakvom prognozom, pa će u skladu sa vremenskom situacijom i kojim mernim mestima se radi, biti ponovo promenjene.

Mogućnost kratkotrajne kiše u ponedeljak

U ponedeljak postoji mogućnost kratkotrajnih padavina. Ne može se još definitivno utvrditi da li će zaista doći do kiše i u kojim delovima Srbije bi ona mogla pasti, međutim meteorološke službe najavljuju mogućnost kiše.

FAQs

 1. Koja područja Srbije očekuju suvo vreme danas?
  Na severozapadu, zapadu i jugozapadu zemlje očekuju se duži sunčani intervali i uglavnom stabilno vreme.

 2. Šta će biti ovog vikenda?
  Prvog dana vikenda očekuju se kratkotrajne kiše, a sledećih dana prognoza je promenljiva, uz mogućnost kiše.

 3. Da li će biti hladnije u Srbiji danas?
  Da, danas će biti hladnije nego prethodnih dana, zbog uticaja hladnog fronta.

 4. Gde se očekuju padavine?
  Kiša i lokalni pljuskovi i grmljavina očekuju se u ostalim krajevima zemlje, osim na severozapadu, zapadu i jugozapadu.

 5. Da li će biti toplije prvog dana vikenda?
  Da, prvog dana vikenda očekuje se da će temperature biti toplije u odnosu na danas.

Оставите одговор