Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 2. februar: Da li nas očekuju sunčani ili oblačni dani?

U ovom članku ćemo zajedno istražiti kakvo nas vrijeme očekuje na sam Dan svetog Valentina. Da li će nas sunce obasjati i uljepšati ovaj dan ili ćemo morati potražiti drugačije načine da se zagrijemo? Nastavite čitati da biste saznali više o prognozi vremena za 2. februar!

Prognoza vremena za 2. februar: Da li nas očekuju sunčani ili oblačni dani?

Introduction

Kao što se i očekuje od zime, vremenske prilike su promenljive i nepredvidive. Uprkos tome, mnogi od nas žele da znaju kakvu prognozu za naredne dane da očekuju.

Razlozi su mnogobrojni: od planiranja vikenda i putovanja, preko organizacije poslovnih sastanaka, pa sve do isplaniranja protesta ili sportskih događaja. Bez obzira na razlog, jedno je sigurno – svi se nadamo da će vreme biti u skladu sa našim željama.

Međutim, da li će 2. februar biti sunčan ili oblačan, ili nas očekuju kiša i sneg? Pojedinosti u nastavku.

Novo naoblačenje donosi kišu i susnežicu severnim i južnim predelima zemlje.

Prema prognozama meteorologa, novo naoblačenje donosi kišu i susnežicu na severne i južne delove Srbije. Šta to znači za stanovnike tih predela?

Naime, sneg će pasti u brdsko-planinskim predelima, a na Kopaoniku ima već preko metar snega. Međutim, južnijim predelima će biti snega tokom noći. Ovo znači da će pojedine saobraćajnice biti otežane ili čak zatvorene za saobraćaj.

Ipak, dobra vest je da će se topao vazduh sa Mediterana tokom dana probijati do severnih i južnih delova zemlje, što će podići dnevnu temperaturu.

U brdsko-planinskim predelima palo je 10 do 15 cm snega.

Snežni nanosi u brdsko-planinskim predelima Srbije ne iznenađuju jer je to uobičajeno za ovo doba godine. Uprkos tome, važno je napomenuti da je količina snega koja je pala od 10 do 15 cm.

Ovo znači da će se stanovnici ovih predela boriti sa snežnim nanosima i grebanjem leda sa svojih vozila, dok će deca uživati u sankanju i pravljenju sneška.

Na jugu zemlje će noćas provejavati.

Nažalost, južniji delovi zemlje neće moći da uživaju u zimskim radostima, budući da će noćas provejavati. Ovo može izazvati probleme u saobraćaju, kao i u privredi.

Mnogi poljoprivrednici su zabrinuti za svoje useve, jer se sneg može pretvoriti u susnežicu ili kišu, i na taj način naneli im štetu.

Topliji vazduh stiže sa Mediterana i podiže dnevnu temperaturu.

Kao što smo već spomenuli, topao vazduh sa Mediterana će se probijati kroz Srbiju tokom dana, što će podići dnevnu temperaturu. Ovo će delom olakšati situaciju u severnim i južnim delovima zemlje, a delom obradovati zaljubljenike u sunčanije i toplije dane.

Ipak, treba napomenuti da će jutra biti hladna, sa temperaturama od -3 do 0 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti od 3 do 8 stepeni.

Zaključak

Ukupno gledano, prognoza za 2. februar podrazumeva vreme koje neće izaći iz okvira zime – sa snegom u brdsko-planinskim predelima, kišom i susnežicom na severu i jugu, i hladnim jutrima.

Ipak, zagrijavanje koje će doneti topao vazduh sa Mediterana tokom dana širom zemlje deluje kao pozitivna promena.

FAQs

 1. Da li će biti snega u brdsko-planinskim predelima?
  Odgovor: Da, palo je od 10 do 15 cm snega.

 2. Kako će biti područja južnije od srednje Srbije?
  Odgovor: Južniji delovi zemlje očekuju kišu i susnežicu tokom noći.

 3. Da li će biti otežan saobraćaj?
  Odgovor: Da, snežni nanosi mogu izazvati probleme u saobraćaju.

 4. Kako će uticati topao vazduh sa Mediterana?
  Odgovor: Tokom dana će doneti podizanje dnevne temperature širom zemlje.

 5. Da li se očekuje toplije jutro?
  Odgovor: Ne, jutra će biti hladna sa temperaturama od -3 do 0 stepeni.

Оставите одговор