Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 2. februar 2020.

Dobrodošli nazad na moj blog, dragi čitaoci! Danas ćemo se osvrnuti na prognozu vremena za 2. februar 2020. Svi znaju koliko je vremenska prognoza bitna, posebno kada je u pitanju planiranje vašeg dana ili vikenda aktivnosti. U ovom tekstu ću vam detaljno opisati kakvo nas vrijeme očekuje u narednom periodu. Bez daljnjeg odugovlačenja, započnimo pregled prognoze.

Prognoza vremena za 2. februar 2020

Sa dolaskom februara, stiže i nova vremenska prognoza. Planirate li izlet u prirodu ili šetnju gradom, važno je biti up-to-date sa vremenskim uslovima. U ovom članku predstavićemo detaljniju prognozu za 2. februar 2020. godine, kako biste se pripremili za izlazak napolje.

Očekivane temperature

Jutarnja temperatura 2. februara biće od nule do 10 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura dostići do 20 stepeni. Prognoza za Beograd nagoveštava sličnu temperaturu od 18 stepeni. Međutim, ne treba se iznenaditi ako temperatura bude niža u kasno popodne.

Kiša ujutru, sunce tokom dana

Očekuje se da će kiša započeti u ranim jutarnjim satima i nastaviti se tokom većeg dela pre podneva. U popodnevnim satima, oblacima će se pridružiti i malo sunca, te će biti lepo vreme za šetnju i odmor u prirodi. Međutim, uveče i noću na severu zemlje može doći do slabe padavine.

Predviđen vetar

Vetar će biti povremeno jak na severu, istoku i u planinama. Stoga, ukoliko planirate planinarski izlet, obavezno se naoružajte adekvatnom garderobom.

Povratak zime

Iako će 2. februar doneti toplije vreme, zima će se ipak vratiti u sredu, pa će biti malo hladnije.

FAQS ##

 1. Da li će biti često kiše u februaru?
  Nije lako prognozirati celu jutarnju i popodnevnu temperaturu, ali meteorolozi predviđaju klasičan februar sa prosečnim količinama padavina.

 2. Da li će biti snega u planinama 2. februara?
  Prognozira se sneg u planinama, ali samo u visokim planinskim predelima.

 3. Da li se očekuju velike promene u temperaturi ove godine?
  Dok su temperature trenutno u optimalnom opsegu, kada je osetljivost čulima u pitanju, ne očekuju se velike promene u temperaturi u nadolazećim mesecima.

 4. Da li će biti jakog vetra u narednim danima?
  Prema navodima meteorologa, povremeno jak vetar će verovatno biti prisutan na severu, istoku i u planinskim predelima.

 5. Koji su najbolji saveti za boravak vani kada je loše vreme?
  Ukoliko se odlučite za boravak napolju u vlažnim i hladnim uslovima, oblačite se slojevito i koristite zaštitne rukavice i kapu, kako biste sprečili prehladu.

Zaključak

Ukratko, 2. februar donosi promenljivo vreme sa kišom ujutru i pre podne, dok će sunce obasjavati tokom dana. Uveče i noću na severu zemlje mogu se očekivati slabe padavine. Vetar će biti povremeno jak na severu, istoku i u planinama. Međutim, zima se ipak vraća u sredu, pa se na vreme pripremite.

Оставите одговор