Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 19. jun 2021.

Dragi posetioci, Danas donosimo najnoviju prognozu vremena za 19. jun 2021. S obzirom na to da smo već duboko zakoračili u leto, očekujemo dosta sunčanih i toplih dana u narednom periodu. Prognoza će vam dati precizan pregled očekivanih temperatura, padavinama i drugim vremenskim uslovima širom Srbije. Ostanite informisani i uvek spremni za sve vremenske promene. Saznajte više čitajući dalje.

Prognoza vremena za 19. jun 2021

Uvod

Sutra je 19. jun 2021. godine, a osim što je Svetski dan životne sredine, očekuju nas i vremenske neprilike. Vremenske nepogode su pred nama, posebno na istoku i jugoistoku Srbije. O čemu se tačno radi, saznajte u nastavku.

Očekuju se obilni pljuskovi i grad

Prema prognozama meteorologa, sutra nas očekuju obilni pljuskovi praćeni grmljavinama i gradom. Ciklon sa istoka Balkana uzrokuje ovu nepogodu, koja će najviše pogoditi istočni i jugoistočni deo Srbije. Ovaj ciklon će se kretati prema jugozapadu, tako da se očekuje da će se vremenske neprilike proširiti i na druge delove zemlje.

Sunčano će biti samo u Bačkoj i Sremu

Lepo vreme sutra će doživeti samo meštani Bačke i Srema. Ovi delovi Srbije će imati sunčane intervala i relativno stabilno vreme. Nažalost, ostatak zemlje će morati da se suoči sa neprijatnostima koje donosi nevreme.

Jutarnja temperatura od 12 do 20 stepeni

Sutrašnje jutro će biti sveže, sa temperaturama od 12 do 20 stepeni Celsiusa. Istovremeno, vlažnost vazduha će biti veoma visoka, što će otežati disanje. Meteorolozi pozivaju sve da se ponašaju odgovorno i prilagode svoje aktivnosti vremenskim uslovima.

Najviša dnevna temperatura od 27 do 32 stepena

Kada je reč o najvišim dnevnim temperaturama, one će se kretati od 27 do 32 stepena. Ova razlika može značajno uticati na naše telo, tako da se preporučuje da se pridržavamo saveta stručnjaka i izbegavamo boravak na otvorenom u periodu kada je sunce najjače.

Popodnevni pljusak i u delovima Beograda

Bežište vremenskih nepogoda će biti istočna i jugoistočna Srbija, ali pljuskovi se očekuju i u nekim delovima Beograda. Jedan deo grada ubrzo će osetiti jak pljusak, tako da moramo biti pripremljeni za vremenske neprilike u ovom popodnevu.

Zabranjeno kopiranje i postavljanje video i/ili audio snimaka na druge kanale

Ako želite da prenesete ovu informaciju dalje, to je sasvim u redu. Međutim, treba da imate u vidu da je zabranjeno kopiranje i postavljanje video i/ili audio snimaka na druge kanale. Informacije treba da se prenose na pravilan i pošten način, što uključuje i poštovanje autorskih prava.

FAQ

  1. Da li će sutra biti grmljavina u celoj Srbiji?
  • Grmljavina se očekuje pretežno na istoku i jugoistoku Srbije, ali ne možemo isključiti mogućnost pojave na drugim delovima zemlje.
  1. Kolike su procene količine padavina?
  • Prema prognozama, očekuje se da će biti obilnih padavina, ali konačna količina je teško predvideti, jer ovo zavisi od mnogih faktora.
  1. Kakva će biti temperatura uveče?
  • Uveče se očekuju niže temperature, koje će se kretati oko 20 stepeni Celsiusa.
  1. Da li treba izbegavati putovanja zbog vremenskih neprilika?
  • Uvek je bolje izbeći putovanja ukoliko je vremenski uslovi to ne preporučuju. Ukoliko ne možete da odložite putovanje, savetuje se da pratite redovno vremensku prognozu i vozite oprezno.
  1. Da li se očekuje da će delovi Srbije biti bez struje?
  • Teško je predvideti da li će biti prekida u snabdevanju električnom energijom, ali postoje realne šanse da će to biti slučaj u delovima gde je vremenska nepogoda najizraženija.

Оставите одговор