Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 19. decembar 2016. Sve do kraja dana

Da li ste znali kakvo vreme vas očekuje danas? Dobrodošli na našu dnevnu prognozu vremena za 19. decembar 2016. Kao što će vam biti predstavljeno, sa malo spretnosti i informacijama, možete se pripremiti za sve meteorološke uslove koji će vas zadesiti do kraja dana. Zato budite spremni i saznajte šta se sprema u narednim satima!

Programi za prognoziranje vremena su u našem dobu prilično precizni. Ali da li ste se nekada zapitali kako se prognozira vreme i kakav je proces obrade podataka neophodan za pravovremenu isporuku preciznih podataka? U ovom tekstu ćemo vam dati sve informacije o prognozi vremena za današnji dan, 19. decembar 2016.

Uvod

Kada se radi o prognozama vremena, dani su grupisani u vremenske periode sa ciljem proučavanja i analize. Različite vremenske službe, naročito one koje se bave privatnim poslovanjem i turizmom, nude ovakve usluge svojim klijentima. Ovaj tekst će, za razliku od toga, pokriti čitav dan i dati generalnu prognozu kako bismo vas informisali o tome šta možete očekivati od vremenskih prilika danas.

Jutro (6-12 sati)

Temperatura na početku dana biće niska, a u jednim delovima zemlje može se očekivati i pojava mećave. Najhladniji deo dana biće ujutru, kada će se temperatura kretati oko -3°C. U centralnim delovima Srbije očekuje se neznatno poboljšanje u vidu sunčanog vremena.

Podne (12-18 sati)

U podne će se temperatura kretati oko 0°C. Prema prognozama, u zapadnim delovima zemlje mogu se pojaviti snežne padavine. Međutim, u istočnim delovima Srbije u ovom periodu može doći do obilnije snežne mećave. Budite spremni za jak vetar koji će dodatno ohladiti vazduh.

Veče (18-00 sati)

Zbog padavina tokom dana, putevi u večernjim satima mogu biti klizavi i opasni za vožnju. Temperatura uveče biće niska i kretat će se oko -3°C. Što se tiče padavina, one će najuticajnije biti u istočnim delovima zemlje u vidu snega i obilnijih mećava. Manje količine padavina se očekuju u centralnim i zapadnim delovima Srbije.

Zaključak

Prognoza vremena za 19. decembar 2016. pokazala je da će vreme biti prilično hladno, uz padavine u vidu snega i mećave. Ovakve prognoze ukazuju na to koliko je važno slušati lokalne vremenske službe, da bi se izbegle neprijatnosti koje uključuju padove ili zimske gonjavce.

Često postavljana pitanja (FAQ)

 1. Da li je ovakva prognoza sigurna?
  A: Da, ova prognoza je izrađena na osnovu iskustva profesionalnih meteorologa i programirana je korišćenjem vrhunskih programa za proučavanje vremenskih uslova.

 2. Zašto je prognoza vremena važna?
  A: Prognoza vremena pomaže u planiranju svakodnevnih aktivnosti i poboljšava bezbednost ljudi i uslova u vožnji.

 3. Kako se sastavlja prognoza vremena?
  A: Professionalni meteorolozi sakupljaju i analiziraju podatke o vremenskim uslovima, kao što su temperatura, vlažnost, brzina vetra i pritisci. Oni koriste ove podatke kako bi kreirali prognozu vremena.

 4. Da li ova prognoza važi za celu zemlju?
  A: Da, ova prognoza odnosi se na prognozu vremena za celu Srbiju.

 5. Da li mogu da pratim prognozu vremena na mobilnim telefonima?
  A: Da, danas postoje mnoge mobilne aplikacije koje prate vremenske uslove za celu Srbiju i koje vam omogućavaju da pratite prognoze i izmene u realnom vremenu.

Оставите одговор