Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 18. novembar 2018.

Dobili smo brojne zahteve da napišemo prognozu vremena za 18. novembar 2018. godine. Zato smo sastavili ovaj članak koji će vam doneti najnovije informacije o vremenskim uslovima duž cele teritorije Srbije. Bez obzira da li ste planirali predstojeće putovanje ili jednostavno želite da se pripremite za naredni dan, nadamo se da će vam naša prognoza biti od koristi. U nastavku teksta saznajte kakvo nas vreme očekuje u nedelju, 18. novembra 2018. godine.

Prognoza vremena za 18. novembar 2018.

Uvod

Svi mi volimo da budemo informisani o vremenskoj prognozi kako bismo znali šta da očekujemo današnjeg dana. Danas, 18. novembra, očekuje se promena vremena koja će uticati ne samo na naše aktivnosti već i na prirodu. U ovom članku ćemo se pozabaviti prognozom vremena za ovaj datum, izvestiti vas o tome šta možete očekivati i kako da se na isto pripremite.

Očekivana promena vremena

Prema najavama meteorologa, danas će biti vedriji deo dana, ali će se vremenom postepeno završiti sa više oblaka. U večernjim časovima možemo očekivati susnežicu i sneg. Na nekim mestima, postoji mogućnost da se formira snežni pokrivač, dok će na planinama biti vetrovito. U nekim delovima Srbije, jutarnja temperatura će biti -3, a najviša dnevna temperatura će dostići do 6 stepeni.

Kako da se zaštitite od vremenskih uslova

Ukoliko ste planirali da danas budete aktivni napolju, bilo bi pametno da budete obučeni slojevito i da ponesete kišobran ili kabanicu, u zavisnosti od toga šta očekujete. Preporučljivo bi bilo da ne planirate duže boravke vani ili da se držite zaklonjenih mesta kako bi se zaštitili od snega, koji se očekuje duž celog dana.

Saveti za vožnju

Vozačima se preporučuje da smanje brzinu i da voze oprezno kako bi se izbegao rizik od klizanja i nesreća. Ako ne morate da budete na putu, ostanite kod kuće i ignorišite blagejuzni sneg koji pada. Ukoliko se, ipak, odlučite da vozite, budite pažljivi i koristite opremu koja će vam omogućiti da se lakše kretate kroz sneg i susnežicu.

FAQ

  1. Da li je prognoza vremena potpuno tačna?
  • Iako se meteorolozi trude da naprave najprecizniju prognozu vremena, promena atmosferskih uslova može uticati na dinamiku promene vremena i izazvati neočekivane uslove.
  1. Da li će se snežni pokrivač stvoriti na svim mestima gde se očekuje sneg?
  • Ne, snežni pokrivač će se stvoriti samo na nekim mestima. To zavisi od temperature i nekih drugih faktora.
  1. Da li će se promena vremena uticati na putovanja?
  • Da, vozači bi trebalo da budu pažljivi na putevima jer se u ovakvim vremenskim uslovima može doći do saobraćajnih nesreća.
  1. Da li će se ovakvo vreme nastaviti i sutra?
  • Ne možemo sa sigurnošću reći, ali je preporučljivo da proverite prognozu vremena za sutra kako biste se pripremili.
  1. Da li planinarski avanturisti treba da se brinu zbog vremenskih uslova?
  • Da, na planinama će biti vetrovito, pa bi trebalo u potpunosti da se zaštitite od hladnoće i snežnih padavina.

Zaključak

U ovom članku smo izvestili o trenutnoj prognozi vremena za 18. novembar 2018. Ukoliko ste planirali neke aktivnosti napolju ili vožnju, svakako poštujte savete da se obučete slojevito i da vozite oprezno. Vaša bezbednost i zdravlje treba da budu na prvom mestu.

Оставите одговор