Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 18. mart 2019. godine

U današnjem blog postu, iznećemo najnovije informacije o prognozi vremena za 18. mart 2019. godine. Saznajte sve što treba da znate o tome kakvo nas vreme očekuje u narednim danima i kako se pripremiti za to. Budite spremni da se suočite sa promenljivim vremenskim uslovima i uživajte u svemu što nam donosi predstojeća nedelja.

Prognoza vremena za 18. mart 2019. godine

Danas nam se sprema veoma topao i sunčan dan. Međutim, ponegde se očekuje slaba kiša na severu i zapadu zemlje. Najniža temperatura će biti do 11 stepeni ujutro, a najviša dnevna temperatura do 24 stepena. Ukoliko planirate da provedete dan na otvorenom, savetujemo da ponesete zaštitu od sunca, kao i flašicu vode kako bi se hidrirali.

Prolećni dan, idealan za šetnju

Današnji dan će biti idealan za sve one koji vole da se šetaju i uživaju u prolećnom vremenu. Sunčano vreme će omogućiti da u potpunosti uživate u prirodi i svim njenim čarima. Svakako, budite oprezni ukoliko se planirate kretati automobilom, jer slaba kiša može dovesti do mokrih puteva i opasnosti od akvaplaninga.

Kako se obući?

S obzirom da će temperatura tokom dana biti prilično visoka, savetujemo da se oblačite slojevito. To znači da je dobro da imate tanku majicu ispod duže majice ili košulje, kako biste, u slučaju da vam bude prevruće, mogli da skinete jedan sloj odeće. Takođe, obavezno ponesite i laganu jaknu ili duksericu ako mislite da će vam biti hladnije dok se krećete u hladnijim delovima grada.

5 najčešćih pitanja o prognozi vremena za danas

 1. Da li će biti kiše u Beogradu danas?
 • Ne, u Beogradu se ne očekuje kiša.
 1. Koji deo zemlje će biti najhladniji?
 • Najhladniji deo zemlje će biti sever i zapad, gde se očekuje slaba kiša.
 1. Da li je danas dobar dan za piknik?
 • Da, danas je idealan dan za piknik, jer će biti toplo i sunčano.
 1. Koliko dugo će trajati ova slika?
 • Prema prognozama, ovo toplo i sunčano vreme će trajati još nekoliko dana.
 1. Da li je potrebno koristiti kreme za sunčanje danas?
 • Da, savetujemo da koristite kreme za sunčanje, jer će UV zraci biti prilično jaki.

Zaključak

Prognoza vremena za 18. mart 2019. godine otkriva nam da nas danas očekuje topao i sunčan dan. Međutim, na severu i zapadu zemlje se očekuje slaba kiša. S obzirom na visoku temperaturu, savetujemo da se oblačite slojevito i da ponesete zaštitu od sunca, kako biste se što bolje zaštitili od štetnih sunčevih zraka. Uživajte u prolećnom danu, ali budite oprezni, pogotovo ukoliko se krećete automobilom ili planirate neku fizičku aktivnost na otvorenom.Na kraju, važno je napomenuti da je video materijal vlasništvo RTS-a, te je zabranjeno kopiranje i postavljanje na druge kanale. Kada je u pitanju prognoza vremena, uvek je dobro biti upoznat sa informacijama koje su nam na raspolaganju, kako bismo se na pravi način pripremili za dolazeći dan.

Saveti za vožnju po kiši

Ukoliko se ipak nađete u delu zemlje gde će padati kiša, savetujemo nekoliko korisnih saveta za vožnju po mokrom i klizavom putu:

 1. Smanjite brzinu vožnje
 2. Održavajte bezbedno rastojanje između vozila
 3. Nivo brisača podesite na bržu brzinu rada
 4. Budite oprezni u krivinama i prilikom kočenja

Zabranjeno kopiranje video materijala

Kao što smo već spomenuli, važno je poštovati autorska prava kada je u pitanju video materijal sa prognozom vremena. Taj materijal je vlasništvo RTS-a, a kopiranje i postavljanje na druge kanale je strogo zabranjeno. Na taj način, čuvamo integritet i kvalitet informacija koje nam se pružaju, kao i rad i trud ljudi koji se bave ovim poslom.

5 česta pitanja o vremenskim prilikama

 1. Da li kiša može uticati na kvalitet vazduha?
 • Kiša može smanjiti količinu zagađujućih materija u vazduhu, ali može i izazvati pojavu buđi i plesni.
 1. Da li je sigurno voziti bicikl po kiši?
 • Vožnja bicikla u kišnim uslovima može biti opasna, jer mokar asfalt i kiša mogu dovesti do gubitka kontrole nad vozilom.
 1. Koliko su pouzdane prognoze vremena?
 • Prognoze vremena se oslanjaju na analizu meteoroloških podataka i modela, ali zbog promenljivosti vremenskih prilika, uvek postoji određena doza neizvesnosti.
 1. Da li se letovanje može planirati prema prognozi vremena?
 • Letovanje se ne planira samo prema prognozi vremena, već i prema drugim faktorima kao što su cena i dostupnost smeštaja, lokacija i lični prioriteti.
 1. Kako se pripremiti za ekstremne vremenske uslove?
 • Priprema za ekstremne vremenske uslove podrazumeva prikupljanje informacija o tome kakve vremenske pojave se očekuju, pripremu adekvatne odeće i obuće, kao i pripremu stana ili kuće.

Zaključak

Prognoza vremena je važna informacija za svakodnevni život, jer nam omogućava da se adekvatno pripremimo i zaštitimo od nepovoljnih vremenskih uslova. Bez obzira na to da li se očekuje sunčan dan ili kiša, važno je poštovati savete stručnjaka i koristiti raspoložive informacije kako bismo se na pravi način pripremili za dolazeći dan.

Оставите одговор