Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 18. maj 2018. do kraja dana

Da li želite da budete u toku sa vremenskim prilikama danas? Onda ste na pravom mestu! U ovom članku saznajte kakvo nas vreme očekuje do kraja dana, kako da se pripremite za sve moguće izazove koje nam vreme može doneti. Bez brige, sa našom tačnom prognozom bićete spremni za sve što vas čeka!

Prognoza vremena za 18. maj 2018. do kraja dana

Danas je petak, 18. maj 2018. i evo kako se očekuje da će biti vreme do kraja dana. Neka od pitanja na koja ćemo odgovoriti u ovom tekstu su: Da li će biti kiše? Koliko će biti toplo? Može li se očekivati mraz? Ako vas ove stvari zanimaju, ostanite sa nama.

Kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom posle podne

Očekuje se da će biti pretežno sunčano pre podne, ali posle podne postoji mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuskova s grmljavinom. Budite pripremljeni, posebno ako ćete biti na otvorenom.

Očekivana temperatura od 23 do 26 stepeni

Temperature će biti prijatne, ali ne previše tople. Očekuje se da će temperatura biti od 23 do 26 stepeni, zavisno od mesta. Ako ćete provesti mnogo vremena na otvorenom, budite sigurni da koristite zaštitu od sunca i nosite dovoljno vode.

Video i/ili audio snimci su zaštićeni autorskim pravima

Kada tražite vremensku prognozu, verovatno tražite video ili audio snimak koji govori o vremenu u vašem gradu ili regionu. Međutim, važno je da razumete da je taj materijal zaštićen autorskim pravima i stoga je zabranjeno njegovo kopiranje i postavljanje na druge kanale.

Zabranjeno je kopiranje i postavljanje na druge kanale

Kao što smo već rekli, video i audio snimci su zaštićeni autorskim pravima i ne smete ih kopirati i postavljati na druge kanale. Važno je da poštujete autorska prava.

5 pitanja i odgovora posle prognoze vremena

 1. Da li je sigurno da provedem ceo dan na otvorenom ako je očekivana kiša posle podne?
  Ako planirate da budete na otvorenom tokom dana kada se očekuje kiša, sigurno je da držite kišobran ili vodootporne jakne sa sobom. Prognoza može se promeniti, pa ga ne zanači da će se sigurno dogoditi, ali je bolje biti spremni.

 2. Koliko dana će biti ovakvo vreme?
  Prognoza vremena može se promeniti od dana do dana. Ovo je samo prognoza za 18. maj 2018. godine. Da biste saznali kakvo nas vreme očekuje u narednim danima, potrebno je pratiti prognozu na dnevnoj bazi.

 3. Kako da znam koja je temperatura u mom gradu?
  Mnogi sajtovi i aplikacije pružaju informacije o vremenskoj prognozi u vašem gradu ili regionu. Osim toga, često možete pronaći detaljne prognoze za različita mesta u vašoj zemlji.

 4. Šta da radim ako se nađem u oluji?
  Ako se nalazite napolju u oluji, trebalo bi da potražite sklonište što je brže moguće. Izbegavajte boravak u blizini visokih struktura, kao što su drveće ili metalni stubovi, budući da se na njih može obrušiti oluja. Ako se negde nalazite u autu, najbolje bi bilo da ga parkirate na sigurnom mestu i ugasite motor.

 5. Da li će vreme biti dovoljno toplo za odlazak na roštilj danas?
  Ovisi o vašoj ličnoj preferenciji. Očekuje se da će temperatura biti prijatnih 23-26 stepeni, ali ako vam je potrebno izuzetno toplo, možda biste hteli da čekate topliji dan. U svakom slučaju, uživajte u vremenu sa prijatnim društvom i ukusnom hranom.

Zaključak

Vremenska prognoza može biti veoma važna, bilo da planirate izlet na otvorenom ili samo želite da znate kako se pripremiti za dan. Nadamo se da vam je ovaj članak pružio važne informacije. Uvek se preporučuje da pratite prognozu vremena na dnevnoj bazi, posebno ako se planiraju aktivnosti na otvorenom.Ukoliko ste planirali neku aktivnost na otvorenom, poput piknika, vožnje bicikla ili odlaska na izlet u prirodu, važno je da budete spremni na sve mogućnosti koje vreme može doneti. Kišobran, vodootporna jakna ili lagani prsluk su samo neki od komada garderobe koji vam mogu biti od koristi.

Takođe, držite na umu da se prognoza vremena može promeniti sa jednog na drugi dan, pa budite spremni i prilagodite svoje aktivnosti prema vremenskim uslovima. Ako su vremenski uslovi nepovoljni, nemojte se ustručavati da odložite aktivnosti ili prilagodite svoje planove za unutrašnje prostorije.

Uz sve ovo, važno je da omogućite sebi i drugima da uživaju u vremenu. Budite pažljivi prema onima koji su izloženi velikim vrućinama i uzimajte dovoljno vode tokom toplog dana.

Često postavljana pitanja

 1. Da li postoji razlika između “kiše” i “pljuska sa grmljavinom”?
  Oh da, postoji. Kiša se obično smatra blagim padavinama, dok pljusak obično podrazumeva obilne padavine praćene grmljavinom i jakim vetrovima.

 2. Da li je bolje gledati prognozu za celu zemlju ili samo za vašu oblast?
  To zavisi od vaših potreba i planova. Ako putujete kroz zemlju, možda biste hteli da proverite prognozu za celu zemlju, ali ako planirate da provedete dan u svom gradu, možda bi vam bila korisna detaljnija prognoza za vašu oblast.

 3. Šta da radim ako se zateknem na otvorenom kada počne da pada kiša?
  Ako se zateknete napolju kada počne da pada kiša, pronađite sklonište što je brže moguće kako biste se zaštitili od padavina. Ako se ne nađe sklonište, pokušajte da pronađete neku prirodnu zaštitu, kao što su drveće ili kamenje.

 4. Kako da se pripremim za odlazak na izlet u prirodu?
  Pre odlaska na izlet u prirodu, proverite vremensku prognozu i spakujte stvari koje će vam biti potrebne u skladu sa vremenskim uslovima. Budite sigurni da ste spakovali dovoljno hrane i pića, kao i prvu pomoć ako se ne daj Bože nešto dogodi.

 5. Kako da se zaštitim od sunca tokom toplih dana?
  Nosite šešir, dobru zaštitnu kremu od sunca i održavajte hidrataciju tokom toplih dana. Ako je moguće, ostanite u hladu i izbegavajte boravak na suncu tokom najtoplijeg dela dana.

Uz ove savete i informacije, možete se pripremiti za bilo kakve vremenske uslove. Budite spremni na sve i uživajte u danu!

Оставите одговор