Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 18. jul – Šta nas očekuje?

Pripremite se za dolazak 18. jula sa našom prognozom vremena. Šta nas očekuje tog dana? Da li će biti sunčano ili oblačno? Da li možemo očekivati kišu ili ne? Saznajte sve detalje o vremenskim prilikama koje nas očekuju i budite spremni za sve što vam taj dan donosi. Pročitajte naš blog post i budite informisani.

Prognoza vremena za 18. jul – Šta nas očekuje?

U Srbiji se prema informacijama koje su dobijene od RTS-a za 18. jul očekuje snažna oblačnost iz Bosne i Hercegovine koja će uticati na vreme na našoj teritoriji. Na zapadu, Šumadiji, Sremu i Banatu može pasti i do 40 litara kiše po kvadratnom metru uz narandžasti meteo-alarm.

Šta su posledice ovakvog vremena? ##

Sutra se očekuju povremeni pljuskovi koji će usloviti pad temperature zbog svežije vazdušne mase. Najviša temperatura sutra će biti do 24 stepena. Kako bi se izbegle neprijatnosti koje mogu doneti pljuskovi, najbolje je da se obučemo u slojevima. Uz to, potrebno je dodatno se zaštiti kišobranom ili kabanom kako bi se sprečilo da nam se garderoba do kraja pokvasi.

Koje aktivnosti je najbolje izbegavati? ##

Iako mnogi obožavaju letnje aktivnosti na otvorenom, prilikom ovakvog vremena potrebno je biti obazriviji i izbegavati izlaganje kiši. Kupanje u otvorenom bazenu, vožnja bicikla ili planinarenje mogu biti nebezbedne aktivnosti. Osim toga, ukoliko se planiraju duže šetnje ili odlasci na otvorene prostore, potrebno je pratiti prognozu vremena i voditi računa o veći količini tečnosti koju unosimo u organizam.

Spremite se za loše vreme uz ove savete

 • Držite kišobran u torbi ili kolima kako biste bili spremni na kišu u svakom trenutku.
 • Izbegavajte nošenje obuće koja nije vodootporna, jer će se stopala brzo pokvasiti.
 • Obucite slojevitu garderobu kako biste se zaštitili od naglog pada temperature.
 • Obavezno pratite vremenske prognoze, jer se prirodne nepogode mogu pojaviti u najneočekivanijim trenucima.

Zaključak

Važno je biti pripremljen za promenljive vremenske uslove, posebno u periodu kada se temperatura menja. Sprovođenje nekih jednostavnih mera predostrožnosti, međutim, može učiniti veliku razliku i drastično umanjiti negativan uticaj vremenskih prilika na naše aktivnosti. Stoga, budite spremni i ne zaboravite pratiti prognozu vremena.

FAQs

 1. Kako ova prognoza utiče na planinarske aktivnosti?
 • Ova prognoza sugeriše da je najbolje izbegavati planinarenje, posebno na otvorenim prostorima, zbog mogućnosti naglih vremenskih promena i pojačane kiše.
 1. Da li je ova prognoza tačna za celu Srbiju?
 • Ne, ova prognoza se odnosi samo na područje Srbije koje je pogođeno uticajem snažne oblačnosti iz Bosne i Hercegovine.
 1. Da li bi trebalo da nosite vodootpornu garderobu?
 • Ukoliko planirate boraviti u prirodi ili ostati duže napolju, vodootporna garderoba može biti korisna kako biste sprečili da se garderoba do kraja pokvasi.
 1. Šta treba da radim ako ostajem napolju duže vreme?
 • Potrebno je pratiti prognoze vremena i, ukoliko se najavljuju jaki pljuskovi, najbolje bi bilo čekati do povoljnijih vremenskih uslova. Takođe, bitno je voditi računa o kreiranju osvežavajućih napitaka kako bi organizam ostao hidriran.
 1. Možemo li se pouzdati u vremenske prognoze?
 • Iako vremenski uslovi mogu biti promenljivi, moderne tehnološke mogućnosti nam omogućavaju da budemo sasvim precizni kada je u pitanju prognoza vremena. U skladu sa tim, možemo se pouzdati u postojeće prognoze vremena, koje su obično izrazito tačne i precizne.

Оставите одговор