Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 18. januar 2023.

Dobrodošli natrag na naš blog! Danas se fokusiramo na jednu od najtraženijih informacija – prognozu vremena za 18. januar 2023. Kao što znate, vremenske prilike mogu utjecati na našu svakodnevnicu i odluke koje donosimo. Stoga, uz pomoć stručnjaka, pripremili smo detaljnu prognozu koja će vam pomoći u planiranju vaših aktivnosti na ovaj dan. Pročitajte dalje kako biste saznali što se može očekivati od vremena 18. januara 2023. godine.

Prognoza vremena za 18. januar 2023

Uvod

Vremenska prognoza za 18. januar 2023. godine donosi nam obilne padavine na jugozapadu zemlje, sa porastom vodostaja na nekim rekama i mogućim izlivanjima na bujičnim vodotocima. Večernje sate u Beogradu će obeležiti jak vetar i moguća kiša. Sutra, 19. januara, očekuju nas sunčani periodi, dok je u drugim delovima zemlje moguća slaba kiša, dok se ne isključuje ni mogućnost pljuskova. RTS zadržava autorska prava.

Obilne padavine na jugozapadu zemlje

Prema najnovijoj prognozi, na jugozapadu zemlje očekuje se obilna kiša. Ovo područje bi moglo biti zahvaćeno izuzetno jakim padavinama, koje bi mogle potrajati i nekoliko sati. Nažalost, ova obilna kiša mogla bi dovesti do bujičnih poplava, koje mogu biti opasne i za život ljudi, a ne samo za imovinu.

Lim će kod Prijepolja dostići nivo vanredne odbrane od poplava

Osim na jugozapadu zemlje, i druga područja su u opasnosti od poplava. Tako će u okolini Prijepolja vodostaj reke Lima dostići nivo vanredne odbrane od poplava. Ovo znači da postoji opasnost od izlivanja reke, što bi moglo dovesti do poplava i oštećenja infrastrukture. Stanovnici ovog područja treba da obrate posebnu pažnju na ovaj problem.

Porast vodostaja na Ibru i moguća izlivanja na bujičnim vodotocima

Takođe, veliki broj bujičnih vodotokova u Srbiji bi mogao da se izlije. Ovo će se dogoditi kao posledica obilnih padavina koje očekujemo. Reka Ibar je takođe u opasnosti od izlivanja, pa su ljudi iz ovog kraja u velikoj brigama. Zbog toga će biti važno pratiti vremenske prognoze i nadzirati vodostaje.

Jak vetar i moguća kiša uveče u Beogradu

U Beogradu su uvečer mogući jak vetar i kiša. Ovim meteorološkim uslovima je najizloženiji Beogradski štit i nažalost neće izbeći veće probleme. Preporučuje se građanima da obavezno provere svoje krovove i oluke, kako bi se izbegle eventualne nezgode.

Temperature od 4 do 20 stepeni

Kada je reč o temperaturi, očekuju se niske temperature rano ujutru, koje će dostići oko 4 stepena. Najviša temperatura u toku dana biće oko 20 stepeni.

Sutra sunčani periodi i slaba kiša u ostalim predelima

Sutra nas očekuju sunčani periodi, dok je u drugim delovima zemlje moguća slaba kiša. Ovo su značajne promene u odnosu na vremensku prognozu za 18. januar. Ipak, treba se pripremiti i na moguće pljuskove.

Mogućnost pljuskova

U narednim danima očekuju se pljuskovi u mnogim delovima zemlje. Ovo će dovesti do pada temperature, pa je potrebno da se građani pripreme za ovu situaciju. Preporučuje se da se prate vremenske prognoze i u svakom momentu budu spremni za eventualne promene u vremenskim uslovima.

Zaključak

Bez obzira koliko smo pažljivi, priroda uvek ima nešto novo da nas iznenadi. Zbog toga je važno da budemo dobri pripremljeni. Najava obilnih padavina na jugozapadu zemlje, i porasta vodostaja, iziskuju posebnu pažnju i oprez. Preporučuje se da se građani informišu o vremenskoj prognozi i preduzimaju sve mere predostrožnosti.

FAQS

  1. Da li se očekuju pljuskovi u narednim danima?
  • Da, u narednim danima očekuju se pljuskovi u mnogim delovima zemlje.
  1. Može li se vrlo lako sprečiti bujična poplava?
  • Bujična poplava može da bude vrlo opasna, što se dešava i u drugim delovima sveta, kao što su Sjedinjene Američke Države i Kina. Ukoliko se očekuju velike padavine, treba doneti doneti mere opreza – skloniti se na sigurno u slučaju potrebe; pogledati da li su oluci i pločnici uređeni kao i odstojeće vode teku kako treba da se spreči bujična poplva.
  1. Kakvo će vreme biti sutra, 19. januara?
  • Sutra, 19. januara, očekuju nas sunčani periodi, dok je u drugim delovima zemlje moguća slaba kiša, dok se ne isključuje ni mogućnost pljuskova.
  1. Kada će najniža temperatura biti?
  • Najniža temperatura biće u rano jutro i dostići će oko 4 stepena.
  1. Koliko dugo se očekuju padavine na jugozapadu zemlje?
  • Obilne padavine očekuju se nekoliko sati na jugozapadu zemlje, ali tačno vreme nije moguće predvideti unapred.

Оставите одговор