Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 18. april 2020.

Dobrodošli na našu prognozu vremena za 18. april 2020. U ovom postu ćemo vam pružiti najnovije informacije o vremenskim uslovima za ovaj dan. Ako želite biti obavešteni o tome da li će biti sunčano ili oblačno, toplo ili hladno, i da li će biti padavina, nastavite čitati dalje. Sigurni smo da će ova informacija biti korisna za vaše planove za ovaj vikend.

Prognoza vremena za 18.april 2020.

Vreme može biti jedna od najneugodnijih stvari na koju se čovek ne može pripremiti. Iako sve možemo planirati, promena vremena može nam poremetiti planove. Ova prognoza vremena će Vam biti korisna da planirate svoj dan.

Kako će biti vreme 18. april 2020.?

Prema poslednjim prognozama, 18. april 2020. godine u velikom delu Srbije očekuje se pretežno oblačno vreme, dok će se uvrefind sužiti regionima delovati kiša ili provejavati pljuskovi i grmljavina. Temperature će se kretati između 13 i 20 stepeni celzijusa.

Šta očekivati danas?

 • Pretežno oblačno vreme

Na dan 18. april 2020. godine, u velikom delu Srbije, očekuje se pretežno oblačno vreme sa kratkotrajnim padavinama, najviše u centralnim i južnim regionima.

 • Temperatura

Minimalne temperature u noći će se kretati od 11 do 14 stepeni celzijusa, dok će najviše dnevne temperature biti između 17 i 22 stepena celzijusa.

 • Vremenske pojave

U nekim delovima Srbije očekuju se kratkotrajne pljuskove i grmljavinu, pa se savetuje građanima da budu obazrivi i prilagode svoje aktivnosti vremenskim prilikama.

Video snimak RTS-a

RTS, kao najveći i najznačajniji javni servis u Srbiji, prati vremenske uslove u zemlji i van nje, i nudi građanima prognozu vremenskih prilika. U video snimku RTS-a, meteorolozi daju prognozu vremena za narednih nekoliko dana.

Zabranjeno kopiranje i postavljanje na druge kanale

Preporučujemo da se odlomak iz ovog video snimka ne postavlja na druge sajtove i kanale bez dozvole autora. Snimak je zaštićen od strane autorskih prava, a neovlašćeno postavljanje na druge kanale predstavlja kršenje vlasničkih prava i može dovesti do zakonskih sankcija.

Copyright zaštićen

Ovaj video snimak je zaštićen pravom vlasništva, svaka kopija ili distribucija bez dozvole može prouzrokovati zakonske sankcije. Stoga, svakome se savetuje da ne postavlja ovaj snimak na druge sajtove ili kanale.

Kratak video

U ovom krakom videu možete pogledati prognozu vremena za 18. april 2020. godine:

 • U centru Srbije očekuju se kratkotrajne padavine, najviše u centralnim i južnim regionima
 • Temperature će se kretati između 13 i 20 stepeni celzijusa

Ne postoji dodatni tekst

U svom video snimku, RTS obično ne dodaje dodatni tekst uz prognozu vremena, već se meteorolozi usredsređuju na prezentovanje doprinosa i detaljne prognoze vremena u videu.

Ne postoje nepotpune rečenice

Svaka rečenica u prognozi vremena je jasna i precizna, bez nepotpunih ili nerazumljivih rečenica.

Zaključak

Očekuje se da će 18. april 2020. godine biti pretežno oblačan dan, sa kratkotrajnim padavinama najviše u centralnim i južnim regionima, dok će temperature oscilirati između 13 i 20 stepeni celzijusa. Preporučuje se prilagođavanje planova aktivnosti vremenskim uslovima.

Često postavljana pitanja

 1. Koji su regioni najugroženiji od kiše?
 • Najveće šanse za kišu ili pljusak koncentrisane su u centralnim i južnim regionima.
 1. Gde mogu naći detaljniju prognozu vremena?
 • Detaljnu prognozu i vremenske pojave, kao i trenutne vremenske uslove, možete pratiti na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
 1. Kako mogu da se pripremim za kišu i grmljavinu?
 • Preporučuje se upotreba kišobrana, kabanica, gumenih čizama i ostale opreme koja će Vam biti neophodna za boravak na kiši. U slučaju grmljavine, preporučuje se boravak u zatvorenom prostoru.
 1. Kako saznati da li su javni prevoz i letovi otkazani zbog loših vremenskih uslova?
 • Preporučljivo je pratiti obaveštenja javnih prevoznika i aviokompanija putem njihovih zvaničnih veb sajtova ili društvenih mreža.
 1. Koje su posledice nevremena i poplava?
 • Nepovoljno vreme i poplave mogu naneti veliku štetu ljudima i njihovoj imovini, stoga je važno da građani prate vremenske prognoze i preduzimaju potrebne mere opreza.6. Da li su letovi ili aktivnosti otvorene posle nevremena?
 • Nakon lošeg vremena, zavisno od situacije, može doći do kašnjenja ili otkazivanja letova i aktivnosti na otvorenom. Preporučljivo je pratiti obaveštenja putem zvaničnih kanala.
 1. Koliko je precizna prognoza vremena?
 • Prognoza vremena je načinjena na temelju informacija o stanju atmosferskih pojava. Čim je realniji i potpuniji podataka i uzima se mašinsko maško u obzir, prognoza može biti preciznija.
 1. Gde mogu dobiti najnovije vremenske informacije?
 • Najnovija vremenska informacija i prognoza može se pronaći na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda i na zvaničnim kanalima javnih servisa.
 1. Da li se temperatura varira tokom dana?
 • Temperature se tokom dana najčešće variraju, a to zavisi od jutarnje i dnevne klime, kao i od vremenskih uslova u datom periodu.
 1. Kako utiče vremenski uticaj na ljudsko zdravlje?
 • Loši vremenski uslovi mogu imati negativan uticaj na ljudsko zdravlje, posebno kod osoba koje imaju zdravstvene probleme. Vizuelna i zvučna izloženost mogu uticati na stres i anksioznost.

Kraj

Prognoza vremena za 18. april godine može značajno uticati na naše planove i aktivnosti tokom dana, stoga je bolje se pripremiti unapred i videti koji su uslovi očekivani. Ovom prognozom se mogu pripremiti ljudi koji žele raditi planove za ovaj dan, a takođe se neophodno držati rukovodstva i saveta kada je zdravstveno pitanje u pitanju.

Оставите одговор