Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 17. januar 2023.

U ovom članku donosimo najnoviju prognozu vremena za 17. januar 2023. godine. Ako se pitate kakvo nas vrijeme očekuje u danima koji dolaze, ostanite s nama i saznajte sve detalje. U nastavku teksta saznajte koju odjeću trebate obući, koju vrstu obuće izabrati i koje aktivnosti planirati za taj dan. Bez obzira da li planirate putovanje ili jednostavno želite da se dobro pripremite za obaveze koje vas čekaju, ova prognoza vremena će vam biti od velike pomoći.

Prognoza vremena za 17. Januar 2023.

Introduction

Vremenska prognoza je pouzdan način da se planira dan. Kada se radi o narednom danu, brigu oko vremenskih uslova imaju ljudi iz svih sfera života. Od poslovnih ljudi, poljoprivrednika, sportista pa sve do putnika – svi se obraćaju prognozama kako bi adekvatno planirali svoje aktivnosti.

Dakle, za danas – 17. januar 2023, evo šta nam meteorolozi najavljuju:

Kiša i pljuskovi ujutru u Srbiji

Delovi Srbije će započeti dan sa kišom i pljuskovima. Najviše će kiše biti na jugoistoku Srbije. U Timočkoj krajini, suvoj i Žarkovu, očekuje se oko 80 l/m2 padavina.

Sunčani periodi sredinom dana

Ipak, tokom dana se očekuju duže sunčani periodi. Pre podne će biti oblačno, ali se tokom popodneva očekuje razvedravanje. To znači da posle kiše i pljuskova, možemo da očekujemo prolazno razvedravanje na nebu. Što znači da će se dnevnici, putnici i svakodnevni prolaznici moći kretati bez većih problema.

Oblaci sa Jadrana dolaze popodne

Osim suncem obasjanog neba, tokom popodneva se očekuju i oblaci koji dolaze sa Jadrana. Ovih dana, ova pojava je česta. Ove oblaci donose sa sobom i niže temperature, zbog čega se savetuje da tokom popodneva ponesete nešto toplije.

Moguće 80 l/m2 kiše na jugozapadu Srbije

Kao što smo već pomenuli, na jugozapadu Srbije se očekuje velika količina padavina – oko 80 l/m2. Imajte to u vidu ako se krećete na ovom području.

Najviši stepen upozorenja na ekstremno vreme

Trenutno, oko planinskih predela u zapadnoj Srbiji, na snazi je najviši stepen upozorenja na ekstremno vreme. To znači da je neophodno da se prilagodite vremenskim uslovima, i da se ne izlažete dodatnom riziku.

Topao vazduh sa Mediterana povećava temperaturu za 5 stepeni

Južni i jugozapadni vetar će doneti i topao vazduh sa Mediterana. Zahvaljujući njemu, temperatura će biti oko 5 stepeni viša nego uobičajeno. Topao vazduh sa Mediterana povećava uživanje u svakodnevnim aktivnostima, ali takođe može da se odrazi na raspoloženje ljudi, u pozitivnom smislu, naravno.

Kišobrani će biti potrebni u Beogradu ujutru i uveče

Paradoksalno, dok se na jugu Srbije očekuju pljuskovi i natprosečno velike količine kiše, u Beogradu će kišobrani biti potrebni samo u retkim momentima. Očekuje se kratkotrajna kiša ujutru i ponovo kasno uveče.

Moguća temperatura do 16 stepeni

Sredinom dana, temperatura se približava toplijim vrednostima. Oko 14 časova, očekuje se vrednost od oko 12 stepeni Celzijusa. Temperatura će rasti, i u najtoplijem dijelu dana očekuje se vrednost do 16 stepeni Celzijusa.

FAQ

 1. Da li će biti kiše na jugozapadu Srbije?
  Da, na jugozapadu Srbije očekuje se oko 80 l/m2 kiše, tako da kiša nije iznenađenje.

 2. Da li će biti sunčano danas?
  Pre podne će biti oblačno, ali se tokom popodneva očekuje razvedravanje i sunčani periodi.

 3. Da li je potrebno poneti kišobran sa sobom tokom celog dana?
  Ne, kišobrani su potrebni samo ujutru i kasno uveče u Beogradu.

 4. Koliko će biti toplo tokom dana?
  U najtoplijem dijelu dana očekuje se temperatura do 16 stepeni Celzijusa.

 5. Da li će oblaci sa Jadrana uticati na raspored letova?
  Volite li da putujete, a planirali ste let juce, a očekuju se oblaci sa Jadrana? Slobodno se poredite na vremenskoj strani vaše avio-kompanije, kako biste proverili sve promene rasporeda i vremenskih uslova.

Оставите одговор