Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 17. avgusta 2017. godine sve do večernjih sati

Da li si ikada pomislio/la kako bi bilo korisno da unapred znaš kakvo vreme te očekuje tokom dana? Bez obzira da li planiraš da provedeš dan napolju ili jednostavno želiš da se pripremiš za večernje aktivnosti, važno je da budeš informisan/a o vremenskim prilikama. Upravo iz tog razloga, danas ti donosimo najnoviju prognozu vremena za 17. avgust 2017. godine, koja će ti dati uvid u temperature, padavine i druge bitne faktore koji će uticati na tvoj dan sve do večernjih sati. Spremi se da budeš korak ispred svih i unapred se pripremi za sve izazove koje ti ovaj dan donosi!

Prognoza vremena za 17.avgusta 2017. godine sve do večernjih sati

Danas će biti lijep i sunčan dan, a najveća temperatura iznosiće 30-34 stepena. Ipak, postoje mogućnosti pojave kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom na određenim područjima, što će rezultirati različitim lokalnim uslovima i varijacijama u temperaturama. Evo šta očekuje tebe danas.

Očekivana temperatura

Najveća temperatura na danas će se kretati između 30 i 34 stepena, što će biti dovoljno toplo da će osjetiti skoro svi. Savetuje se nošenje lagane odeće, izbjegavanje velikih obroka, hidriranje i boravak u hladu tokom najtoplijih sati.

Mogućnost kratkotrajnih pljuskova

Na određenim područjima, poput južnih, istočnih i centralnih dijelova, mogu se pojaviti kratkotrajne grmljavinske oluje i pljuskovi tokom poslijepodneva i večeri. Lokalne varijacije u temperaturi i vlažnosti mogu biti očekivane u tim područjima. Savjetuje se pratiti vremensku prognozu i pripremiti se za nepredviđene vremenske okolnosti.

Promjenjive vremenske uslove u tim područjima

Pojava oblaka i varijacije u temperaturi mogu biti vidljive na južnim, istočnim i centralnim dijelovima. Očekuje se različito vrijeme u ovim područjima, tako da se savjetuje priprema za različite mogućnosti. Treba pratiti vremensku prognozu i pratiti znakove vremenskih promjena.

Kako se osjećati tokom dana

Danas će se osjetiti toplo tokom cijelog dana. Savjetuje se nošenje lagane odeće, zaštitu od sunca i puno tečnosti tijekom dana kako bi se izbjegli problemi s dehidracijom. Uz klimu i hlad drugih zatvorenih prostora, osjetit ćete se ugodno dok provodite vrijeme vani.

Zaključak

Danas će biti lijep i sunčan dan, ali treba se pripremiti za moguće kratkotrajne oluje i lokalne varijacije u temperaturi, posebno na južnim, istočnim i centralnim područjima. Također, osjetit ćete se toplo tokom cijelog dana, stoga se preporučuje hidracija i boravak u hladu tokom najtoplijih sati.

FAQs

 1. Koja će biti najviša temperatura u 17. avgusta 2017. godine?
  Najviša temperatura će biti između 30 i 34 stepena.

 2. Hoće li biti pljuskova i oluja tokom dana?
  Na pojedinim područjima očekuju se kratkotrajne oluje i pljuskovi sa grmljavinom.

 3. Koji su najhranjiviji savjet za boravak na otvorenom tokom dana?
  Nosite lagane, prozračne tkanine, pijte puno tečnosti, izbjegavajte direktno sunce i boravite u sjenci tokom najtoplijih sati.

 4. Kako mogu pripremiti za promjenjive vremenske uslove?
  Pratite vremensku prognozu, budite spremni za lokalne varijacije u temperaturi i ponesite kišobran ili kapuljaču ako se pojave pljuskovi.

 5. Koje su rizike dehidracije u ekstremno toplim uvjetima?
  Dehidracija može uzrokovati umor, vrtoglavicu, mučninu i druge probleme. Stoga je važno piti puno tečnosti i stalno se hidrirati tijekom dana.

Оставите одговор