Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 16. novembar 2021. do kraja dana kao najava za vreme koje nas očekuje

Ukoliko se pitate kakvo nas vreme očekuje do kraja dana, donosimo vam prognozu vremena za 16. novembar 2021. i sve što treba da znate kako bi se pripremili za najavljeni vremenski period. Bez obzira da li ste planirali da se bavite rekreativnim aktivnostima ili jednostavno planirate dnevne obaveze, pravovremena informacija o vremenu može biti od ključnog značaja. Pročitajte detaljnu prognozu vremena za danas i budite spremni za sve što nas čeka.

Prognoza vremena za 16. novembar 2021. do kraja dana kao najava za vreme koje nas očekuje

Pred nama je očekivano zahlađenje sa kišom i padom temperature u celoj Srbiji. Naše izvor naše prognoze vremena je RTS, koji je saopštio detaljnu prognozu za 16. novembar. Prema informacijama koje su nam stigle, danas se očekuju različiti tipovi vremena širom Srbije.

Sever Srbije – Pretežno sunčano

Kako saznajemo, u severnom delu Srbije se očekuje najtoplije vreme. Pretežno sunčano i suvo sa slabim do umerenim vetrom. Preporučujemo da iskoristite ovu priliku i uživate u šetnji sa svojim najdražima. Najviša temperatura u ovom delu Srbije se očekuje od 12 do 14 stepena.

Ostali delovi – Umereno do potpuno oblačno

Za ostale delove Srbije se prognozira oblačno vreme sa povremenim sunčanim periodima i slabom kišom. Vetar će biti slab do umeren. Očekivana najviša temperatura u ovom delu Srbije biće od 9 do 11 stepeni.

Košavsko područje – Vetrovito

Košavsko područje će danas biti vetrovito, uz jak duvanski vetar koji će biti veoma hladan i neprijatan. Preporučujemo da nosite topla i adekvatno pripremljena odeća kako bi izbegli hladan vetar i spremni dočekali zimu. Temperature se očekuju u rasponu od 8 do 10 stepeni.

Timočka Krajina – Tmurno sa rosuljom

Za ovu oblast se prognozira tmurno i oblačno vreme sa povremenom rosuljom. Vreme će biti pogodno za ostajanje kod kuće i provođenje vremena sa svojom porodicom. Preporučujemo da se ugrijete uz šoljicu toplog čaja i da posmatrate romantične jesenje prizore kroz prozor. Najviša temperatura će biti u rasponu od 8 do 10 stepeni.

Vetar – Slab i umeren, jak u košavskom području

Prema prognozi, vetar će danas biti slab i umeren u većini delova Srbije, ali će biti posebno jak u Košavskom području. Više informacija o tome kako se pripremiti za košavski vetar možete pronaći na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Najviša temperatura – od 8 do 14 stepeni

Najtoplije vreme će biti na severnom delu Srbije, gde se očekuju temperature od 12 do 14 stepeni. Ostatak Srbije će biti hladniji, sa temperaturama u rasponu od 8 do 11 stepeni.

Manje značajne promene temperature očekuju se tokom noći. Pad temperature i hladan talas će trajati do kraja nedelje, prema informacijama koje su nam stigle. Zato, budite pripremljeni i ne dozvolite da vas hladnoća iznenadi.

5 Unique FAQs After The Conclusion

 1. Koje su prosečne temperature u Srbiji u novembru?
  U novembru, prosečne temperature u Srbiji kreću se od 3 do 9 stepeni Celzijusa.

 2. Kako se pripremiti za košavski vetar?
  Preporučujemo da nosite adekvatnu odeću i pripremite zalihe hrane i vode. Ostanite unutra kada god je to moguće i udaljite se od prozora.

 3. Koliko traje hladni talas u Srbiji?
  Prema prognozi, ovaj hladni talas će trajati do kraja nedelje. Međutim, budite uvek spremni na nagla zahlađenja koja mogu uslediti.

 4. Gde mogu da proverim najnovije vremenske informacije u Srbiji?
  Najnovije prognoze vremena u Srbiji možete pronaći na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije ili na sajtu TV stanice RTS.

 5. Kako se pripremiti za hladne jesenje dane?
  Preporučujemo da nosite adekvatnu odeću, posebno kada se krećete napolju. Takođe, posvetite pažnju zagrevanju vašeg doma i pripremite zalihe toplog napitka kako biste uživali u čaroliji jeseni u toplini svog doma.

Zaključak

U zaključku, danas se očekuju različite vremenske prilike u celoj Srbiji sa padom temperature i kišom. Ostanite pripremljeni, nosite adekvatnu odeću i pratite najnovije informacije o promenama vremena. Zbog toga ne zaboravite da proverite zvanične kanale kao što su Republički hidrometeorološki zavod Srbije ili RTS da biste bili u toku sa vremenskim poremećajima.

Оставите одговор