Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza Vremena za 16. mart 2017.

Danas ću vam predstaviti prognozu vremena za 16. mart 2017. Kao što svi znamo, vremenske prognoze su veoma važne kada planiramo svoj dan. Često se pitamo da li ćemo morati poneti kišobran ili da li će biti dovoljno toplo da se obučemo laganije. U nastavku ću vam dati sve potrebne informacije o vremenskim uslovima za ovaj dan. Nadam se da će vam ove informacije biti od koristi pri planiranju vaših obaveza.

Prognoza Vremena za 16. mart 2017

Kao što ste mogli da vidite na izveštaju o vremenu koji je objavljen danas, 16. mart 2017, pretežno sunčano će biti sa mogućim slabašnim padavinama u centralnim i južnim krajevima. Ovo je prognoza vremena za čitav dan. Međutim, na istoku i u planinskim predelima povremeno će duvati jak severozapadni vetar. Kada je u pitanju temperatura, jutro će biti hladnije sa temperaturama između 1 i 6 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti od 10 do 15 stepeni.

Kako se pripremiti za ovo vreme

Iako će biti pretežno sunčano, neophodno je da se pripremite za promene u vremenskim uslovima. Evo nekoliko saveta kako da se pripremite:

 1. Odeća – Pripremite se za sve moguće vremenske uslove. Obucite slojevitu odeću tako da možete lako da se adaptirate na sve temperature i moguće padavine.

 2. Kišobran – Ukoliko odlučite da ponesete kišobran, ne zaboravite da ga stavite u torbu ili ranac, jer će padavine biti slabašne i neće trajati ceo dan.

 3. Zaštita od sunca – Iako možda neće biti previše sunca, nije na odmet da ponesete kremu za sunčanje kako biste se zaštitili od potencijalnih štetnih sunčevih zraka.

Aktivnosti za ovaj dan

Ukoliko razmišljate o tome šta da radite danas, evo nekoliko aktivnosti koje možete da uradite u ovom prelepo sunčanom danu:

 1. Prošetajte parkom – Ispkoristite lepo vreme i provedite neko vreme u prirodi. Uživajte u toplom suncu i osvežavajućem vazduhu.

 2. Planinarenje – Povremeni jak vetar u planinskim predelima ne bi trebalo da vas spreči u tome da krenete u avanturu i planinarenje.

 3. Odlazak u muzej – Ako ste više u neprestanom kretanju, i ne preferirate boravak na otvorenom, danas možete da posetite neki od muzeja u vašoj blizini i naučite nešto novo.

Završne misli

Dan je predivan za različite aktivnosti, ali važno je da budete pripremljeni za sve moguće situacije vremenskih uslova. Čista priroda, čisti vazduh, i topli sunčani zraci svi su činioci koji pozivaju na to da ovaj dan iskoristite najbolje što možete. Uživajte!

FAQs after the Conclusion

 1. Koje su temperature za 16. mart 2017?
 • Jutarnja temperatura biće između 1 i 6 stepeni, a najviša dnevna od 10 do 15 stepeni.
 1. Kako se pripremiti za ovo vreme?
 • Obucite slojevitu odeću, ponesite kišobran i kremu za sunčanje.
 1. Koji su mogući vremenski uslovi za ovaj dan?
 • Pretežno sunčano sa mogućim slabašnim padavinama.
 1. Šta se dešava u planinskim predelima?
 • Povremeno će duvati jak severozapadni vetar.
 1. Koji su predlozi za aktivnosti?
 • Prošetajte parkom, planinarite ili posetite neki od muzeja u vašoj blizini.

Оставите одговор