Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 16. jul 2018.

On je spreman za savršeno lep dan, ako je prognoza vremena tačna. Jedan od glavnih faktora koji utiču na život svakoga su vremenske prilike. Danas, kada svi vodiči nude različite načine tumačenja vremenskih prognoza, nije uvek lako pouzdati se u tačnost njihovih izveštaja. Uzimajući u obzir sve ovo, važno je da redovno pratimo prognozu vremena kako bismo bili optimalno pripremljeni za ono što može doći. Danas ćemo se usredsrediti na prognozu vremena za 16. jul 2018, pa nastavite čitati kako biste saznali kakvo nas vreme očekuje.

Prognoza vremena za 16. jul 2018: Šta nam donosi dan?

RTS Sajt – Zvanični kanal objavio je svoj najnoviji video sa prognozom vremena za danas, 16. jul 2018. Pratili smo njihov video i otkrili smo da li treba da budete spremni na sunce, oblake ili kišu.

Prognoza vremena:

Prema prognozama, danas se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Međutim, na zapadu će biti naoblačenje uveče, a tokom noći i u ostalim krajevima. Postoji i mogućnost kiše i pljuskova. Kada se radi o temperaturama, jutarnja temperatura će biti do 19 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura varirati od 27 do 31 stepen.

O RTS Sajt-u:

RTS Sajt – Zvanični kanal je vrlo popularan zbog svojih video prognoza i stalnog ažuriranja vremenskih prilika u Srbiji. Njihovi video zapisi su vlasništvo RTS-a, te se ne preporučuje da se kopiraju i postavljaju na druge kanale. Uvek pratite njihov kanal radi najnovijih ažuriranja vremenskih prilika.

Zaključak:

Srećom, širom Srbije danas će biti pretežno sunčano i toplo vreme, ali ne zanemarite mogućnost kiše i pljuskova posebno tokom noći. Verujemo da će vam prognozavremena za 16. jul 2018. biti od koristi i da ćete uspeti da planirate svaki dan uspešno.

Često postavljana pitanja posle prognoze vremena

 1. Šta znači kada kažu da će biti pretežno sunčano?
  To znači da će biti većinom sunčano tokom celog dana, posebno tokom prepodneva.

 2. Kolika je verovatnoća da će pasti kiša?
  Prognoze uvek variraju, ali je važno uzeti u obzir da postoji mogućnost kiše i pljuskova.

 3. Da li je bolje nositi laganu ili tešku garderobu tokom dana?
  Preporučljivo je da nosite laganu garderobu zbog visokih temperatura.

 4. Koliko se često ažuriraju prognoze vremena na RTS Sajt-u?
  Prognoze se ažuriraju najmanje dva puta dnevno, što znači da ćete uvek biti u toku sa najnovijim vremenskim prilikama.

 5. Da li RTS Sajt – Zvanični kanal ima aplikaciju?
  RTS Sajt – Zvanični kanal ima aplikaciju koja vam omogućava da uvek budete u toku sa najnovijim vremenskim prilikama i prognozama. Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Play Store ili App Store-u.## Saveti za vremenske prilike

Kada se radi o ovim vremenskim uslovima, uvek je dobro biti pripremljen. Odonosno, evo nekoliko saveta za različite vremenske uslove:

 • Ako je sunčano: Preporučujemo da nosite šešir, sunčane naočare i losion za sunčanje kako biste zaštitili kožu od UV zraka. Takođe, ponesite sa sobom dovoljno vode kako biste ostali hidrirani.

 • Ako je kišovito: Ako očekujete kišu, najbolje je da ponesete kišobran ili jaknu koja će vas zaštititi od vlage. Ukoliko planirate da vozite, nemojte zanemariti kišu, već vozite sporije i opreznije.

 • Ako je hladnije: Tokom hladnijeg vremena (posebno noću), obucite se slojevito. Toplija odeća će vam biti potrebna dok se spušta temperatura noći. Takođe, ne zaboravite da popijete dovoljno tople tečnosti kako biste ostali zdravi.

Uvek pazite na promene vremena, budite pripremljeni i poštujte savete meteorologa – to će vam pomoći da bezbedno i udobno prebrodite ovakve vremenske uslove.

Često postavljana pitanja

 1. Da li je prognoza vremena uvek 100% tačna?
  Prognoza vremena se zasniva na uslovima koji su, u mnogim slučajevima, promenljivi i nepredvidivi. Iako se meteorolozi trude da daju najtačniju prognozu, uvek postoji mala mogućnost greške.

 2. Koliko dana unapred mogu dobiti prognozu vremena?
  Prognoza vremena obično se daje do 3-5 dana unapred, ali ako su uslovi promenljivi, prognoza može biti ažurirana ili promenjena.

 3. Može li kiša uticati na signal satelitske televizije?
  Preterano jak pljusak može privremeno ometati signal satelitske televizije, ali to obično traje samo kratko vreme.

 4. Kako mogu da pratim vremenske uslove ako sam van Srbije?
  Postoji mnogo aplikacija koje možete preuzeti na svoj mobilni uređaj, a koje će vam omogućiti da pratite prognozu vremena i detaljne ažuriranja o vremenskim prilikama u Srbiji. Takođe, na internetu možete pronaći i web sajtove koje će vam pružiti sve potrebne informacije.

 5. Šta da radim ako se nađem u opasnosti zbog vremena?
  Ukoliko se nađete u opasnosti zbog vremenskih uslova, najvažnije je da ostanete smireni i pratite savete i uputstva koje su vam date. Takođe, nemojte se oklevati obratiti se lokalnim vlastima ili brojima hitne pomoći ako vam je potrebna pomoć.

Оставите одговор