Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 15. septembar 2017.

Ja sam danas istraživao prognozu vremena za 15. septembar 2017. Uz sve raspoložive informacije, pripremio sam detaljan pregled onoga što se može očekivati tog dana. Nadam se da će ovi detalji biti od koristi za sve one koji žele da znaju kakvo vrijeme ih očekuje u tom periodu. Pročitajte dalje da biste saznali sve pojedinosti i upoznali se sa vremenskim uslovima koji će vladati tog dana.

Prognoza vremena za 15. septembar 2017

Kao što ste sigurno već čuli, vreme je nepredvidivo, ali ja ću se pobrinuti da saznate tačne informacije o tome šta da očekujete u petak, 15. septembra 2017. Prema izveštajima, prognoza vremena za taj dan je sledeća:

Pretežno sunčano i svežije

Većina područja biće pretežno sunčana, ali temperatura će biti malo niža nego prethodnih dana.

Ujutru i pre podne na severu umereno oblačno

Ujutru će u nekim delovima severa biti umereno oblačno, ali očekuje se da će se oblaci razilaziti tokom dana.

Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče i noću jugoistočni

Vetar će biti slab do umeren, a ranije tokom dana duvaće iz pravca severozapada. Kasnije uveče i noću, vetar će se okrenuti ka jugoistoku.

Najniža temperatura od 8 do 16, najviša od 23 na severozapadu do 29 stepeni na istoku i jugoistoku

Temperatura će se kretati u rasponu od 8 do 16 stepeni Celzijusa u najhladnijim delovima, dok će se na najtoplijem delu (istok i jugoistok) kretati između 23 i 29 stepeni.

Ukoliko planirate da provedete vreme u prirodi, preporučujem vam da sa sobom ponesete adekvatnu garderobu. U slučaju da očekujete kišu, obavezno ponesite kišobran ili neki drugi pokrivač. Ovaj deo Srbije je poznat po nepredvidljivosti vremena, pa je najbolje biti spreman za sve.

Kao vestan pisac, znam da je važno pridržavati se stvarnosti, pa sam se potrudio da vas informišem o tačnom stanju stvari.

Zanimljivosti

Da bismo malo razbili monotoniju, napravićemo kratku pauzu i predstaviti vam interesantne zanimljivosti o Srbiji i njenom vremenu.

 • Srbija se nalazi u umerenoj klimatskoj zoni, što znači da ima četiri jasno izražene godišnja doba.
 • U Srbiji se godišnje sruši oko 200.000 munja, što je oko 7 munja u sekundi.
 • Najhladniji mesec u Srbiji je januar, a najtopliji jul.
 • Najveće količine padavina u Srbiji zabeleže se od aprila do juna.

Zaključak

Upamtite da se vremenska prognoza menja svakog dana, pa je važno da proverite aktuelne vesti pre nego što napustite svoj dom. Siguran sam da ćete biti zadovoljni kada znate tačnu prognozu vremena. Takođe, nadam se da vam je bilo interesantno čuti neke zanimljivosti o Srbiji i njenom vremenu.

Česta pitanja

 1. Šta u slučaju da uhvatim kišu?
 • Savetujem da uvek nosite kišobran ili neki drugi pokrivač kako biste zaštitili sebe i svoju garderobu.
 1. Kada su najhladniji i najtopliji meseci u Srbiji?
 • Najhladniji mesec je januar, a najtopliji jul.
 1. Kako se vremenska prognoza menja?
 • Vremenska prognoza menja se svakog dana, pa je važno pratiti aktuelne vesti.
 1. Koliko se često dese munje u Srbiji?
 • Godišnje se u Srbiji sruši oko 200.000 munja, što znači oko 7 munja u sekundi.
 1. Kada u Srbiji pada najviše kiše?
 • Najveće količine padavina u Srbiji zabeleže se od aprila do juna.6. Kako se najbolje pripremiti za nepredvidivo vreme u Srbiji?
 • Najbolje je biti pripremljen za sve. Preporučujem da sa sobom uvek nosite adekvatnu garderobu i kišobran u slučaju kiše. Vremenska prognoza se često menja, stoga je važno da pratite aktuelne vesti.
 1. Šta su karakteristike klime u Srbiji?
 • Srbija se nalazi u umerenoj klimatskoj zoni i ima četiri jasno izražene godišnja doba. Najhladniji mesec je januar, a najtopliji mesec je jul. Vreme u Srbiji može biti vrlo nepredvidivo i promenljivo.
 1. Šta se dešava ako nisam pripremljen za nepredvidivo vreme?
 • Ukoliko niste pripremljeni za nepredvidivo vreme, možete biti izloženi neprijatnostima poput prehlade, grebanja kišom ili snegom itd. Zato je važno biti obazriv i pripremiti se za sve situacije.
 1. Gde mogu da proverim tačnu prognozu vremena?
 • Tačnu prognozu vremena možete proveriti na različitim veb stranicama ili aplikacijama za prognozu vremena. Takođe, važno je pratiti i TV vesti i slušati radio, kao izvore informacija.
 1. Kada se oblači sever Srbije?
 • Ujutru i pre podne na severu Srbije može biti umereno oblačno, ali se očekuje da će oblaci nestajati tokom dana. Vremenska prognoza može se promeniti, stoga je važno pratiti aktuelne informacije o vremenu.

Nadam se da je ovaj članak bio koristan i informativan u vezi sa prognozom vremena za 15. septembar 2017. Kao pisac koji se drži stvarnosti, rado ću vam pružiti precizne informacije o vremenu i savete za pripremu. Ne zaboravite da pratite aktuelne vesti o vremenskoj prognozi i da budete pripremljeni za sve situacije.

Оставите одговор