Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 15. januar 2018.

Da biste bili spremni za predstojeći dan, važno je da imate tačne informacije o vremenskim prilikama. Šta vam je potrebno za ovaj zadatak? Jednostavno – ovaj članak sa prognozom vremena za 15. januar 2018! U nastavku ćete pronaći detaljne informacije o očekivanom vremenu za ovaj datum, tako da ćete biti spremni da planirate svoje aktivnosti na otvorenom. Saznajte šta vas očekuje i kako da se pripremite za dan pred nama. Hvala na poseti!

Prognoza vremena za 15. januar 2018

Danas ćeš se probuditi na ledenom danu. Međutim, ne brini se, nije sve tako crno. Temperatura će biti oko 1 stepen iznad nule, što znači da nije potrebno izvlačiti najdeblju jaknu iz ormara. Dostojna jakna savršeno će služiti da se ugreješ i zaštitiš od hladnoće.

RTS poseduje autorska prava

Imaj na umu da RTS poseduje autorska prava nad video snimkom koji opisuje vremensku prognozu. Kopiranje i distribucija ovog snimka bez razgovora s RTS predstavlja kršenje intelektualne svojine i može dovesti do ozbiljnih posledica.

Vremenska prognoza

Prognoza vremena za danas se ne čini obećavajućom. Vreme će se verovatno pogoršavati sve do večeri. Ukoliko moraš da napustiš kuću, ne zaboravi da se obučeš što toplije. Kapa, šal i rukavice nisu loša ideja u ovakvim uslovima.

Saveti za borbu protiv hladnoće

Kako bi tvoje telo ostalo ugodno danas, ti treba da pobrineš se i pretpostaviš hladnoće. Evo nekoliko saveta koji bi mogli biti od koristi:

 • obuci više slojeva odeće (ako se pregreješ, lako se možeš izuti ili skinuti vanjski sloj)
 • korišćenje termo prsluka tanjeg sloja neće ugroziti tvoj izgled, a može sprečiti osećaj previše ledenog vazduha
 • korišćenje toplih uložaka za bilo koje cipele može štititi noge od hladnoće
 • zaštiti ruke, kompletan set kapa, rukavica i šalova neće biti od pomoći samo u ovoj sezoni, već i kasnije
 • pripremi užinu ili topli napitak koji će ti dati energiju i dopustiti optimalno funkcionisanje tela
 • koristi svoj automobil i uključi grejanje, testiraj ga unapred i dopuni antifriz kako bi izbegao moguće nevolje.

Nadajmo se lepšem vremenu u budućnosti

Situacija se može smiriti nakon večeri, pa budi strpljiv. Drži se što toplijeg i nadaj se lepšim vremenima u budućnosti.

Često postavljena pitanja

1. Kako se danas oseća hladnoća?

Danas će biti veoma hladno, s ledenim danom.

2. Kolika će biti temperatura danas?

Temperatura će biti oko 1 stepen iznad nule.

3. Da li mogu da podelim video snimak sa prognozom na društvenim mrežama?

Ne. RTS poseduje autorska prava nad poslanim video snimakom. Neovlašćeno korišćenje i distribucija ovog snimka može dovesti do zakonskih posledica.

4. Kako se pripremiti za današnje vreme?

Savetuje se da se obučeš toplije ako moraš da izlaziš napolje. Kapu, rukavice i šal takođe predstavljaju dobru ideju za borbu protiv hladnoće.

5. Hoće li se vreme popraviti uveče?

Postoji verovatnoća da će se situacija poboljšati nakon večeri. Drži se što toplijeg i nadaj se lepšim vremenima u budućnosti.

Zaključak

Današnji dan će biti izuzetno hladan, sa ledenim danom. Međutim, ne brini se previše zbog toga. Temperatura neće biti previše niska, pa ćeš se moći zagrejati i zaštititi se od hladnoće. Treba biti oprezan kada je u pitanju autorsko pravo snimka sa vremenskom prognozom i pripremiti se na najbolji mogući način kako bi telo i um bili spremni za niske temperature.Uz nekoliko savjeta koje smo pružili gore, trebalo bi da budeš u mogućnosti izdržati danas. Nemoj zanemariti svoje tijelo i trudi se da zadržiš toplinu gdje god je to moguće, bilo u odijevanju ili hrani.

Bez obzira na to koliko je teško održavati toplinu, važno je imati u vidu da će se situacija popraviti nakon večeri. Međutim, do tada pokušaj ostati što topliji i bićeš u redu.

Ukoliko imaš bilo kakvih dodatnih pitanja o vremenskim uvjetima ili bilo čemu drugom, slobodno nas pitaj. Naši stručnjaci stoje na raspolaganju 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici.

Ne zaboravi, iako je danas hladno, ljeto je na putu. Drži se, i vidimo se na suncu!## Razlika između hladnog i ledenog dana

Da li si se ikada zapitao što predstavlja ledeni dan? Hladni dani su oni dani kada temperatura padne ispod nule. Ledeni dani su kada se temperatura ne podiže iznad nule ni u jednom trenutku tokom dana. To znači da će se površina tla smrznuti i stvoriti sloj leda.

Ledeni dani predstavljaju veliki izazov za sve, od vozača do pešaka. Zato se preporučuje da budeš oprezan i izbegavaš izlaženje napolje ukoliko to nije neophodno.

Nega kože u uslovima hladnoće

Hladnoća može negativno uticati na tvoju kožu i uzrokovati iritacije, sušenje ili pucanje kože, a može dovesti i do ozbiljnijih problema. Zato je važno da se pravilno staraš o koži, posebno tokom zime.

Evo nekoliko saveta koji će ti pomoći da sačuvaš kožu vlažnom i zdravom:

 1. Koristi zaštitnu kremu. Kreme za ruke i lice treba da budu izuzetno hidratantne u toku zime. Pokušaj da biraš kreme s više prirodnih sastojaka, kao što su ulja koja su predstavljeni kao bezbedni za korištenje.

 2. Ne koristi vruću vodu. Vruća kupka može izgledati kao najbolja opcija tokom hladnijih meseci, ipak, vruća voda zapravo oštećuje kožu. Umesto toga, koristi toplu vodu i ograniči dužinu tuširanja na najviše 10 minuta.

 3. Hidriraj se iznutra. Pij dovoljno vode tokom cele godine, a pogotovo u toku zime.

 4. Izbegavaj sapune koji sadrže mnogo hemikalija. Koristi sapune koji su napravljeni od prirodnih sastojaka.

 5. Nosite odeću koja štiti kožu. Nosite odeću od prirodnih materijala koji ne iritiraju kožu i sprečavaju sušenje.

Uzroci ledenog dana

Postoji nekoliko faktora koji mogu dovesti do ledenog dana. To mogu biti padavine poput kiše, snega ili susnježice. Drugi važan faktor je oblačnost jer oblaci zadržavaju toplotu ne dozvoljavajući da se zračenje pretera. Vazdušne mase iznad leda i snega takođe mogu dovesti do temperature ispod nule.

Saveti za vožnju u uslovima ledenog dana

Vožnja u uslovima ledenog dana može biti opasna ako ne budeš posebno pažljiv. Evo nekoliko saveta koji će ti pomoći da ostaneš siguran na putu:

 1. Održavaj sigurnosnu razdaljinu. Potrebno je voziti tako da možeš potpuno zaustaviti vozilo na vidiku predmeta. Zabranjeno je prebrza vožnja jer je glavni razlog izazivanja sudara, pogotovo na ledu.

 2. Koristi pravu opremu. Kollnički lanci i pneumatici za sneg su presudni za vožnju po ledu i snegu. Proveri jesu li ti pneumatici i lanci u dobrom stanju.

 3. Vozi pažljivo i koristi kontrolu brzine. Ako koristiš kočnicu, to mora biti mekano i glatko. Nagla kočenja na ledu mogu dovesti do proklizavanja.

 4. Pripazi na skrivene opasnosti. Ledenica, rupa na putu, udarni valovi – sve su to skrivene opasnosti.

Zaključak

Današnja vremenska prognoza pokazuje nam da nas očekuje veoma hladan dan, s ledenim danom. U ovakvim uslovima treba ostati oprezan i paziti na svoje zdravlje i sigurnost. Sada, kada znaš sve što je potrebno za pripremu za danas, treba samo zavući se ispod tople pokrivače i uživati u danu unutar toplih zidova.

Zapamti, ledeni dan se ne događa svakog dana. Ukoliko budeš ostao fokusiran i pripremljen za ovakve situacije, nema razloga za brigu. Sada, kada znaš sve što je potrebno za borbu protiv ledenih dana, možeš se u potpunosti opustiti.

Оставите одговор