Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 14. jun 2020.

Poštovani čitaoci, danas vam donosimo najnoviju prognozu vremena za 14. jun 2020. U ovom članku ćete pronaći detaljne informacije o temperaturi, padavinama i vetrovima za danas, kao i savete kako se najbolje zaštititi od vremenskih nepogoda. Bilo da planirate da provedete dan napolju ili da ostanete u kući, ova prognoza će vam pomoći da se bolje pripremite za vreme koje je pred nama. Bez daljeg odlaganja, počnimo!

Prognoza vremena za 14. jun 2020: Sledi sedmica varljivog junskog vremena

Introduction ##

Vremenske prilike su se u poslednjih nekoliko nedelja iskazale kao veoma promenljive. Kao da leto nije sasvim sigurno da li da se pojavi i vladne u punom sjaju. 14. jun 2020. godine neće biti izuzetak, budući da se očekuje varljivo junsko vreme sa različitim vremenskim nepogodama.

Ujutru sunčano, posle podne promenljivo oblačno sa pljuskovima i grmljavinom ##

Ujutru će nas da dočeka sunčano jutro sa temperaturom od 12 stepeni. Međutim, sredinom dana se očekuju promenljivo oblačno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, što će se nastaviti i tokom večeri.

Jutarnja temperatura od 12 stepeni, najviša dnevna do 30 stepeni ##

Jutarnja temperatura će biti nešto niža u odnosu na prethodni period, i iznosiće oko 12 stepeni. Sa druge strane, maksimalna temperatura tokom dana će i dalje biti vruća, do čak 30 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti 29 stepeni ##

Beogradska oblast će biti pretežno sunčana, ali uveče će se pojaviti oblačnost koja će doneti kišu i grmljavinu tokom noći. Najviša dnevna temperatura u Beogradu će biti 29 stepeni Celzijusa.

Najpre sunčano, kasnije oblačno sa kišom ##

Slično kao i na beogradskoj oblasti, očekuje se sunčano vreme u početku dana, a kasnije tokom dana biće oblačno sa kišom i grmljavinom. U nekim delovima Srbije, npr. na Kopaoniku, očekuju se čak i sneg i led, pa se savetuje oprez pri vožnji.

Video i audio snimci su vlasništvo RTS-a ##

Kada je reč o izveštavanju o vremenskim prilikama, video i audio snimci koji se iznose su u vlasništvu RTS-a. Svi ostali mediji i kanali bi trebalo da poštuju autorska prava i propise.

Kopiranje i postavljanje na druge kanale je zabranjeno ##

Kopiranje i postavljanje snimaka na druge kanale, izuzev izričitog odobrenja, krajnje je nedopustivo. Detaljna pravila o pravima i obavezama dostupna su na zvaničnom sajtu RTS-a.

Sutra će biti toplije. ##

Za razliku od današnjeg dana, sutra će se očekivati još toplija temperatura, te će na temperaturnoj skali biti označeno i do 35 stepeni Celzijusa, uz oprez zbog vremenskih nepogoda koje su učešće u proteklim danima.

FAQs ##

  1. Da li se sutra očekuju nepogode? Na nekim lokacijama jeste. Oprez je pogotovo važan kod vožnje i fizičkih aktivnosti na otvorenom.
  2. Šta ako želim da koristim snimak za sopstvene potrebe? Potrebno je da se obratite RTS-u i zatražite odobrenje, u skladu sa zakonskim propisima.
  3. Koje oblasti će sutra biti najviše pogođene kišom? Lokacije koje će biti pogođene kišom su različite, te se preporučuje za svaku provera u realnom vremenu.
  4. Da li će uskoro doći do poboljšanja vremenskih uslova? Prema tvrdnjama meteorologa, temperature će i dalje biti visoke, ali se očekuju manje nepogode nego proteklih dana.
  5. Da li su deca i starije osobe ugrožene ovakvim vremenskim uslovima? Oprez se savetuje svima, naročito deci i starijim osobama, jer mogu biti posebno osetljive na visoke temperature i ekstremne vremenske prilike.

Conclusion ##

Dakle, 14. jun 2020. godine će doneti nestabilno vreme sa kišom, grmljavinama i vrućinom. Savetuje se da se , svi građani i mediji poštuju pravila o autorskim pravima, kako bi se očuvala kultura i poštovanje zakona. Uz opreznost i praćenje vremenskih izveštaja uživo, svi bi trebalo da budemo spremni za iznenadne vremenske promene i da se na vreme prilagodimo.

Оставите одговор