Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 14. februar 2018.

Dobrodošli na naš blog gde sa vama delimo najnovije prognoze vremena za 14. februar 2018. Kao što znate, vremenske prilike imaju ogroman uticaj na naš svakodnevni život i važno je biti dobro informisan o mogućim promenama u vremenu. Zato smo pripremili ovaj članak za vas, kako biste bili u toku sa najnovijim prognozama za ovaj dan. Nadamo se da će vam naše informacije pomoći da se bolje pripremite za sve vremenske uslove koji nas mogu očekivati.

Prognoza vremena za 14. februar 2018

Dobrodošli na našu vremensku prognozu za sredu, 14. februar 2018. Danas ćemo detaljno razmotriti detalje o vremenskim prilikama koje nas očekuju danas, tako da ćete biti spremni za sve što nam vreme donosi.

Uvod

Prije nego što uđemo u detalje o vremenskim uslovima, evo brzog pregleda vremenskih prilika za sredu u našoj zemlji:

 • Očekujemo oblačno vrijeme i padavine, naročito na sjeveru, istoku i planinama.
 • Temperature će biti hladne sa jutarnjom temperaturom od -1 do 2 stepena.
 • Najviša dnevna temperatura biće od 0 do 5 stepeni.
 • Na planinama će biti snijega.
 • Svi trebamo biti oprezni na putevima, posebno zbog snijega i mokrog kolovoza.
 • Preporučujemo da se obučete slojevito i u skladu sa vremenskim uslovima.
 • Ne zaboravite da držite distancu i ostanete bezbedni u saobraćaju.
 • Pratite vremensku prognozu i vodite računa o svojoj sigurnosti.

Sada kada znamo osnove, hajde da pogledamo u detalje šta nas očekuje.

Hladnoća i padavine

Danas očekujemo oblačno vrijeme i padavine širom zemlje. Naročito će sjever i istok biti izloženi težim padavinama, ali će i drugi dijelovi osjetiti nekoliko kišnih kapljica. Temperature će biti hladne, sa jutarnjom temperaturom koja će se kretati od -1 do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura neće prelaziti 5 stepeni, što znači da će biti hladno tokom cijelog dana.

Snijeg na planinama

Planine će biti posebno hladne danas, sa temperaturama koje će se kreću oko nule. Na planinama se očekuju snježne padavine, što znači da će planinari morati biti vrlo pažljivi. Svi koji planiraju da se penju na planine danas treba da se obuku slojevito i ponesu sa sobom adekvatnu opremu za hladno vrijeme.

Upozorenja za vozače

S obzirom na to da će biti padavina u nekim dijelovima zemlje, svi vozači treba da budu oprezni na putevima, posebno na autoputevima i magistralnim putevima. Snijeg i mokar kolovoz mogu dovesti do loših uslova na putu, što može dovesti do nezgoda i opasnosti po život. Držite privremeno udaljenost od vozila ispred vas i vozite oprezno.

Kako se obući za hladno vrijeme

Obučite se slojevito i nosite adekvatnu odjeću za hladno vrijeme. Takođe, preporučujemo da nosite kapu i rukavice kako bi zaštitili ekstremitete od hladnoće. Ako ste u planinama, nosite odgovarajuću opremu za zaštitu od hladnoće i snijega.

Zaključak

Ukratko, očekuje se hladno i oblačno vrijeme sa padavinama i snijegom u nekim dijelovima zemlje. Uvijek držite distancu, vozite oprezno i ponesite sa sobom adekvatnu opremu za hladno vrijeme ako planirate na planine. Pratite vremensku prognozu i vodite računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih u vašoj blizini.

Često postavljana pitanja

 1. Je li danas dobar dan za planinarenje?
  Odgovor: Ovisi o regiji u kojoj se nalazite. Na planinama se očekuju snježne padavine, stoga budite oprezni i pripremiten se za hladne temperature.

 2. Koliko će biti hladno danas?
  Odgovor: Jutarnja temperatura će se kretati od -1 do 2 stepena, a dnevna temperatura neće prelaziti 5 stepeni.

 3. Može li snijeg dovesti do poteškoća u saobraćaju?
  Odgovor: Da, snijeg i mokar kolovoz mogu dovesti do poteškoća u saobraćaju, stoga svi vozači treba da voze oprezno i drže distancu od vozila ispred sebe.

 4. Šta je najbolje obući za hladno vrijeme?
  Odgovor: Preporučujemo da se obučete slojevito i nosite kapu i rukavice kako bi zaštitili ekstremitete od hladnoće.

 5. Kako mogu pratiti vremensku prognozu?
  Odgovor: Na internetu postoji mnogo web stranica i aplikacija koje vam omogućuju praćenje vremenske prognoze za vašu regiju.6. Hoće li padavine utjecati na planove leta?
  Odgovor: Moguće je da će padavine i oblačno vrijeme utjecati na planove leta. Preporučujemo da proverite red letenja i konzultujete se sa aviokompanijom za više informacija.

 6. Može li snijeg na planinama biti opasan?
  Odgovor: Da, snijeg na planinama može biti opasan, posebno ako naoružani niste odgovarajućom opremom za zaštitu od hladnoće i snijega. Budite pažljivi i pripremjeni, te ponesite odgovarajuću opremu sa sobom.

 7. Šta se preporučuje ako se nađem u snježnoj oluji?
  Odgovor: Ako se nađete u snježnoj oluji, potrudite se da ostanete smireni i ne paničite. Potražite zaklon od snijega i vetra, a ako vam se čini da ste izgubljeni, pokušajte označiti svoju poziciju sa nekim objektom ili signalom.

 8. Kako mogu pratiti aktuelne vremenske uslove?
  Odgovor: Najbolji način za praćenje aktuelnih vremenskih uslova je putem aplikacije za pametne telefone ili stranice vremenske prognoze na internetu. Takođe, prateći lokalne vesti i lokaciju možete zagledati promotivne programe ili izveštaje o aktuelnim vremenskim uslovima.

 9. Šta uraditi ako dođe do prekida u snabdijevanju strujom zbog vremenskih uslova?
  Odgovor: U slučaju prekida u snabdijevanju strujom zbog vremenskih uslova, preporučuje se imati pri ruci baterijske lampe, toplu odeću i hrane koja ne zahtijeva pripremu. U slučaju dugotrajnog prekida, treba prijaviti problem nadležnim službama i potruditi se da ostanete u toplom i suvom okruženju.

Оставите одговор