Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 14. decembar 2018. do kraja dana

Planirate li aktivnosti za danas? Čitanjem ovog članka saznaćete prognozu vremena za 14. decembar 2018. do kraja dana, kako biste se mogli na odgovarajući način pripremiti i ne dozvoliti da vas nepredviđene kiše ili vetrovi iznenade. Bilo da idete u šetnju sa psom, na posao ili planirate druženje sa prijateljima, pronalazak tačne prognoze vremena je od ključne važnosti za vaše planove. Dakle, pročitajte dalje i odredite da li treba poneti kišobran ili sunčane naočare.

Prognoza vremena za 14. decembar 2018. do kraja dana

Uvod

Danas će u Srbiji biti hladno sa snežnim padavinama u većem delu zemlje. Prognozira se manji snežni pokrivač na severu i zapadu, dok će centralne i južne regije imati kišu koja će se smenjivati sa snegom. Temperature će se kretati od 0 do 6 stepeni.

Kako se pripremiti za hladno vreme i sneg?

U ovakvim vremenskim uslovima potrebno je zaštiti sebe i svoje domove. Ovo su neki načini koji mogu biti korisni:

 • Proverite grejne sisteme i otvore, trudite se da čuvate toplotu u prostorijama.
 • Nosite toplu odeću, rukavice, kapu i šal kako ne biste smrzli.
 • Očistite prilaze kućama i posipajte so kako biste sprečili padove.
 • Budite pažljivi u saobraćaju, pošto sneg i led mogu uticati na vidljivost i kontrolu vozila.
 • Ako putujete putevima koji su poznati po snežnim padavinama, pobrinite se da uvek imate dovoljno goriva i vode u slučaju da ostanete zarobljeni.

Kako se ponašati u slučaju snežnih padavina?

Pored pripreme za hladno vreme, važno je znati kako se ponašati u slučaju snežnih padavina. Ovde su neke smernice koje mogu biti korisne:

 1. Ako je moguće, ostavite automobil kod kuće i peške idite na posao ili u školu.
 2. Ukoliko morate da koristite automobil, koristite pneumatike koji su prilagođeni zimskim uslovima.
 3. Usporite kretanje i držite veće odstojanje od vozila ispred vas.
 4. Pobrinite se da imate zimsku opremu u kolima, kao što su krpe za brisanje automobila, lopate za čišćenje snega, antifriz i sl.
 5. Ukoliko upotrebljavate lopatu da biste uklonili sneg, budite oprezni kako biste izbegli povrede leđa i ruku.
 6. Ukoliko ste zarobljeni u snegu, ostanite mirni i pokušajte da kontaktirate službu za pomoć na putu ili policiju.

Kako pratiti najnovije vesti o vremenskim uslovima?

Da biste bili u toku sa najnovijim informacijama o vremenskim uslovima u Srbiji, možete posetiti sajtove kao što su RHMZ i Vremenska prognoza. Možete pratiti i vremenske vesti na društvenim mrežama, kao na primer Twitteru ili Facebooku.

Zabrana korišćenja video materijala

Kao što je navedeno u komentaru ispod ovog videa objavljenog na RTS-u, kopiranje i deljenje video sadržaja nije dozvoljeno, niti se sme postavljati na druge kanale. Međutim, možete pratiti javne kanale sa vremenskim informacijama i naći adekvatne izvore informacija o vremenskim uslovima.

Zaključak

Prognoza vremena za 14.decembra 2018. do kraja dana ukazuje na hladno vreme sa snežnim padavinama u većem delu zemlje. Međutim, uz dobru pripremu i pažljivo korišćenje vremenskih smernica, možete sačuvati sebe i svoje bližnje od hladnoće i opasnosti izazvanih vremenskim uslovima.

FAQs

 1. Da li je upotreba zimskih guma obavezna u Srbiji?
 • Da, u zimskim uslovima upotreba zimskih pneumatika u Srbiji je obavezna.
 1. Koje su najbolje strategije povlačenja iz snežnih situacija?
 • Najbolje strategije povlačenja iz snežnih situacija uključuju korišćenje adekvatne opreme za čišćenje snega, pozivanje specijalnih službi radi pomoći i ostanak miran i sabran u svakoj situaciji.
 1. Kako sprečiti da se sneg zalepi na automobilskim brisačima?
 • Najbolji način da sprečite da se sneg zalepi na automobilskim brisačima je da ih prekrivate kartonom ili novinama tokom noći ili u prvoj prilici kada postoji opasnost od snežnih padavina.
 1. Koliko često treba vezivati kaiševe u automobilu u vremenskim uslovima poput ovih?
 • U vremenskim uslovima poput ovih, treba uzeti u obzir rizik od sudara i potencijalne povrede. Kaiševe treba vezivati svaki put kad se ulazi u automobil, a posebno u zimskim uslovima kada je gust saobraćaj ili kada se putuje na putevima sa oštrim krivinama.
 1. Koji su najbolji načini za uklanjanje leda sa vozila?
 • Najbolji načini za uklanjanje leda sa vozila uključuju upotrebu specijalnih sprejeva za odmrzavanje stakla, upotrebu tople vode i obične lopate za čišćenje snega.

Оставите одговор