Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 14. april 2020. sa preciznim prognozama do kraja dana

Ukoliko ste se ikada zapitali kakvo će vrijeme biti danas, tačnije 14. aprila 2020. godine, na pravom ste mjestu! U ovom članku donosimo vam preciznu prognozu vremena za današnji dan, kako biste znali šta možete očekivati u narednim satima. Bez dugih uvoda, zavirimo odmah u vremensku prognozu koja će biti ažurirana tokom cijelog dana.

Prognoza Vremena za 14. April 2020

Uvod

Danas, 14. April 2020. godine, prognozira se promenljivo oblačno vreme sa kišom i grmljavinom u većini delova Srbije. Temperature će se kretati od nekoliko stepeni do maksimalnih 15 stepeni Celzijusa. Postoji mogućnost susnežice i snega na planinskim predelima. U ovom članku detaljno ćemo predstaviti vremenske uslove po regionima i dati precizne prognoze do kraja dana.

Kiša i grmljavina

U centralnoj Srbiji očekuju se kratkotrajne kiše praćene pljuskovima i grmljavinom tokom celog dana. Najviše padavina očekuje se u području Beograda, gde se prognozira do 20mm kiše u nekim delovima grada. Temperatura će se kretati između 12 i 15 stepeni Celzijusa, uz prosečnu vlažnost od 75%.

Susnežica i sneg na planinama

Planinska područja regiona Zapadne Srbije imaćete hladno vreme sa snegom i susnežicom. Maksimalna dnevna temperatura je 7 stepeni, dok će minimalna temperatura biti -2 stepena Celzijusa. Postoji mogućnost da sneg prekrije puteve na planinama, tako da se ne savetuje putovanje bez adekvatne opreme za vožnju u zimskim uslovima.

Najviša dnevna temperatura 15 stepeni

U regionu Vojvodine očekuje se promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, a maksimalna temperatura će dostići samo 15 stepeni Celzijusa. Minimalna temperatura biće oko 7 stepeni, dok se kiša očekuje u popodnevnim satima.

Sadržaj je prikladan za srpsko govorno područje

Važno je napomenuti da je ovaj članak prikladan za srpsko govorno područje i da su informacije date na način koji će biti lako razumljiv svima. Takođe, video snimak prikazuje meteorološku prognozu u Srbiji, što čini ovaj članak veoma interaktivnim i prilagođenim modernim čitaocima.

5 Jedinstvenih Često Postavljanih Pitanja (FAQs) nakon završetka članka

  1. Koliko tačno padavina će se desiti u Beogradu danas?

Prema prognozama, Beograd može očekivati do 20mm padavina.

  1. Koje regione očekuje susnežica i sneg?

Planinska područja regiona Zapadne Srbije mogu očekivati sneg i susnežicu.

  1. Da li je bezbedno putovati na planine danas?

Savetuje se putovanje sa adekvatnom opremom za vožnju u zimskim uslovima, jer postoji mogućnost snega na putevima.

  1. Koje temperature se predviđaju na Vojvodini?

U regionu Vojvodine maksimalna temperatura će dostići samo 15 stepeni Celzijusa, dok će minimalna temperatura biti oko 7 stepeni.

  1. Ko je vlasnik ovog sadržaja i može li se kopirati?

RTS je vlasnik ovog sadržaja, a kopiranje i deljenje sadržaja je strogo zabranjeno.

Оставите одговор