Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 13. novembar 2016.

Njegova ili njena tačnost ne može se uvek garantovati, ali prognoza vremena je od vitalnog značaja za mnoge ljude. Naime, planiranje aktivnosti za narednu nedelju, mesec ili čak godinu dana često zavisi od vremenske prognoze. Kako bi se olakšao svakodnevni život, mnogi se oslanjaju na proverene izvore informacija o vremenskim prilikama. Takođe, mnogi putnici, sportisti, poljoprivrednici i drugi koji zavise od vremenskih uslova, neizostavni su korisnici prognoza vremena. U nastavku pročitajte šta nas očekuje na meteorološkom planu 13. novembra 2016.

Prognoza vremena za 13. novembar 2016.

RTS Sajt – Zvanični Kanal kreirao je video snimak koji prikazuje prognozu vremena za 13. novembar 2016. godine. Ova informativna emisija bavi se meteorološkim aspektima vremena u Srbiji, pa će svima koji se interesuju za ovu temu biti od koristi.

Šta se može očekivati u pogledu temperature?

Kao što se vidi u video snimku, očekuju se hladne temperature sa minimalnom temperaturom do -2 stepena Celzijusa i maksimalnom temperaturom koja neće prelaziti 12 stepeni Celzijusa.

Kakvo će biti stanje vazduha?

Vazduh u Srbiji će biti relativno suv i prozračan u periodu od jutra do ranih popodnevnih sati. Međutim, početkomvečeri pojaviće se prve magle, koje će biti vrlo zagušljive.

Šta je uzrok nastanka magle?

Magle se javljaju kada vodena para u vazduhu prelazi u tečno stanje, odnosno na niskoj temperaturi vodena para se ledi i postaje tečna, jer čestice vazduha ne mogu držati toliku količinu pare.

Kako će biti uslovi za putovanje?

S obzirom da se temperatura spušta ispod nule, treba očekivati da će uslovi za putovanje biti otežani, pogotovo noću, kada se očekuju prve snežne padavine u višim delovima Srbije. Takođe bi trebalo maksimalno voditi računa o stanju puteva, koji će biti klizavi i poledica će biti prisutna.

Kako će vreme uticati na poljoprivredu?

Vremenski uslovi za poljoprivredu tokom tog dana neće biti idealni, jer će temperatura biti ispod normale za ovo doba godine. Iako su zadnje kiše koje su pale bile dovoljne da obezbede dovoljno vlage zemljištu, ipak je važno obratiti pažnju na vremensku prognozu i pravilno organizovati poljoprivredne aktivnosti.

Zaključak

Prognoza vremena za 13. novembar 2016. godine je korisno uputstvo koje će vam pomoći u organizaciji važnih aktivnosti, kao što su putovanja, radovi u poljoprivredi i slično. Važno je naglasiti da se vremenski uslovi mogu menjati iz sata u sat, tako da je preporučljivo pratiti najnovije informacije na ovu temu.

Česta pitanja

 1. Kako da se pripremim za pad temperature?
 • Pripremite se za hladnoću tako što ćete nositi slojevitu odeću i obuću koja će vam omogućiti da se lakše krećete po snegu i ledu. Takođe, ne zaboravite da nosite rukavice i šal kako biste se zaštitili od vetra.
 1. Da li će biti snežnih padavina i gde?
 • Prema prognozama, očekuju se snežne padavine u višim delovima Srbije noću 13. novembra 2016.
 1. Da li će biti otkazana putovanja zbog lošeg vremena?
 • To zavisi od vrste putovanje, pa je najbolje da se informišete kod nadležnih agencija. Međutim, zbog loših uslova na putevima, preporučuje se da se odloži putovanje ako nije neophodno.
 1. Šta je najbolje učiniti ako se zaglavim na putu usled snega?
 • Ukoliko dođe do zastoja na putu, najbolje je ostati u kolima i čekati pomoć ili pozvati nadležne službe za pomoć.
 1. Da li se prognoza vremena ostvarila u proteklim godinama na ovaj datum?
 • Prognoze vremena se gotovo uvek ostvaruju u nekoj meri, međutim, zbog klimatskih promena ne možemo biti sigurni u potpunu preciznost prognoza.Uprkos tome, stručnjaci koji se bave meteorologijom nastavljaju da unapređuju svoje metode i tehnologiju kojom se vrše prognoze, što omogućava da one budu sve preciznije.

Ukratko, pravilno informisanje o vremenskim uslovima i praćenje prognoza predstavlja važan korak u planiranju svakodnevnih aktivnosti. Kao što smo videli u video snimku RTS Sajt – Zvanični Kanal, prognoza vremena za 13. novembar 2016. godine ukazuje na hladan dan sa pojavom prvih snežnih padavina. Važno je da se na osnovu ovih informacija donose prave odluke, a da se pritom vodi računa o svojoj bezbednosti i bezbednosti drugih.6. Koliko je pouzdana prognoza vremena za ovaj dan?

 • Prognoza vremena zasnovana je na najboljim raspoloživim podacima na temelju različitih parametara, poput temperature vazduha, vlage i pritiska. Međutim, kao što smo već napomenuli, vremenski uslovi mogu biti vrlo nepredvidivi, stoga je važno pratiti novosti tj. ažuriranja kao i obaveštenja koja su vezana za stanje vremena.

Imajući sve ovo u vidu, video snimak koji prikazuje prognozu vremena za 13. novembar 2016. godine predstavlja korisnu informaciju za sve koji planiraju svoje aktivnosti tokom tog dana, iako se prognoze mogu menjati, dobre prognoze su temelj pouzdane pripreme. Takođe, važno je da se poštuju autorska prava video snimka i neophodno je da se ovaj sadržaj ne piratizuje.

Оставите одговор