Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 13. jun 2017.

Da li planirate neke aktivnosti napolju za sutrašnji dan? Ako da, onda je dobro da znate kakva će biti prognoza vremena za 13. jun 2017. U nastavku teksta, otkrivamo vam šta nas čeka sutra, koje temperature možete očekivati, kao i druge važne detalje koji će vam pomoći da se pripremite za planirane aktivnosti. Budite spremni za dan koji je pred vama i saznajte šta predstojeće vreme donosi za vašu lokaciju.

Prognoza vremena za 13. jun 2017.

Uvod

Pozdrav, dragi čitaoče! Ako planirate svoj dan unaprijed, onda je važno da znate kakvo će vrijeme biti u utorak 13. juna 2017. godine. U ovoj prognozi vremena, mi ćemo vam pružiti potpune informacije o očekivanim meteorološkim uslovima u vašoj regiji. Kao što znate, važno je da vaš plani budu u skladu sa vremenskim prilikama i zato smo mi ovdje kako bismo vas informisali. U nastavku pročitajte šta će se desiti 13. juna.

Očekivane meteorološke prilike

Prema najnovijim prognozama, 13. jun 2017. će biti veoma topli dan u Srbiji. Očekuje se da temperature budu znatno iznad prosjeka i da će dostići maksimalnih 35 stepeni Celzijusovih. Ovo će biti dobar dan za izlaske na sunce, ali je takođe bitno voditi računa o prevelikom izlaganju suncu, pogotovo tokom podnevnih sati kada su temperature najviše.

Zbog toplih temperatura, neće biti padavina i zato je ovaj dan pogodan za aktivnosti koje se obavljaju na otvorenom, kao što su šetnje, trčanje, vožnja bicikla, itd.

U večernjim satima se očekuje blago zahladjenje, sa temperaturama koje se smanjuju na oko 25 stepeni Celzijusovih. Zbog toga, ovo bi trebao biti ugodan dan za ispijanje hladnih pića na terasi vašeg omiljenog kafića.

Šta spakujete za taj dan?

Kako će 13. jun biti veoma topli dan, bitno je da budete pripremljeni za visoke temperature. Ukoliko ste planirali aktivnosti na otvorenom, obucite laganu odjeću, nosite kačket ili kapu da zaštitite vašu glavu od sunca, ponesite sa sobom sunčane naočare i nemojte zaboraviti zaštitnu kremu za sunčanje.

Držite se hidriranim tokom dana, ponesite sa sobom flašu vode i pokušajte izbjegavati alkohol i kofein koji mogu dovesti do dehidracije.

Šta raditi tokom ovog vrućeg dana?

Ovo će biti savršen dan da se opustite uz knjigu ili muziku unutar vašeg klimatizovanog doma ili nekom drugom zatvorenom prostoru. Alternativno, možete započeti dan sa ranim jutarnjim trčanjem ili šetnjom, dok su temperature još uvijek ugodne i prihvatljive.

Ukoliko se ipak odlučite za aktivnosti na otvorenom, onda je najbolje da ih obavljate u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima kada su temperature niže. Takođe možete posjetiti neku od plaža ili bazena kako bi ste se rashladili i provjerili svoje plivačke vještine.

Zaključak

Ukratko rečeno, 13. jun 2017. će biti veoma vrući dan u Srbiji sa visokim temperaturama i bez padavina. Bitno je da se pripremite za ove uslove uz nošenje laganije odjeće, prijenosnu bocu sa vodom i kremom za sunčanje.

Bilo da se odlučite na aktivnosti unutar zatvorenog prostora ili na otvorenom, bitno je da se prilagodite uslovima i vremenskim prilikama.

5 FAQs Nakon zaključka:

 1. Koliko će trajati ova vrućina?
  Odgovor: Prema prognozama, vrućina bi trebala trajati samo jedan dan i očekuje se zahladjenje u kasnim večernjim satima.

 2. Da li bih trebao izbjegavati izlazak na sunce tokom podnevnih sati?
  Odgovor: Da, bitno je da izbjegavate toplinu tokom podnevnih sati, a ukoliko to nije moguće, nosite kačket i hidrirajte se sa dovoljno vode.

 3. Da li će biti padavina u Srbiji tokom ovog vrućeg dana?
  Odgovor: Ne, neće biti padavina tokom 13. juna 2017.

 4. Šta da radim ako se dehidriram tokom vrućeg dana?
  Odgovor: Pokušajte piti dovoljno vode i izbjegavati alkohol i kofein koji mogu dehidrirati vaše tijelo.

 5. Da li bi trebao da krećem u dužu vožnju automobilom tokom ovog dana?
  Odgovor: Izbjegavajte putovanja tokom podnevnih sati zbog visokih temperatura. Ako morate putovati, budite sigurni da imate dovoljno vode i zapaljen klima uređaj u vašem vozilu.

Оставите одговор