Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 13. jul 2019.

Danas je 13. jul 2019, a to znači da se mnogi već pitaju kakvo nas vreme očekuje. Bez obzira na to da li ste planirali šetnju gradom, izlet u prirodu ili jednostavno ležanje u hladovini, svakako vam je važno da znate kakva će biti prognoza vremena. U ovom članku vam donosimo sve informacije o tome šta možete očekivati od današnjeg dana, kako biste mogli da se pripremite i planirate svoje aktivnosti na najbolji mogući način.

Prognoza Vremena za 13. jul 2019: Šta očekivati?

Uvod

Da bismo se pripremili za danas, moramo imati tačne informacije o vremenskim uslovima. Uzmimo u obzir da se prognoze vremena često menjaju, ali u ovom članku ćemo pružiti najnovije informacije o vremenskim uslovima za 13. jul 2019.

Kakvo vreme očekivati? ##

Prognozira se da će danas u većem delu Srbije biti sunčano, toplo i uglavnom suvo sa malo oblaka. Noćni sati mogu biti malo hladniji. Vreme se ipak može razlikovati od regije do regije. Evo kratke vremenske prognoze u nekoliko većih gradova Srbije:

 • Beograd: Sunčano, najviša temperatura oko 31 stepen, vetar zanemarljiv.

 • Novi Sad: Sunčano, najviša temperatura oko 32 stepena, vetar zanemarljiv.

 • Niš: Sunčano, najviša temperatura oko 34 stepena, vetar zanemarljiv.

Šta ako planiram da izađem napolje?

Ako planirate da izađete napolje danas, preporučuje se da nosite lagodu i prozračnu odeću koja Vas štiti od direktnog sunca. Pijte puno vode i držite se dobro hidriranim jer visoke temperature mogu dovesti do dehidratacije.

Šta ako planiram organizovanu aktivnost na otvorenom?

Ako planirate organizovane aktivnosti na otvorenom, poput sportskih događaja, obezbedite dovoljno senzacija i zaštite od sunca. Preporučuju se rashladne stanice, šatori i prethodno pripremljene fizičke vežbe.

Šta je potrebno znati o autorskim pravima RTS-a?

Kada govorimo o vremenskim prognozama, kao i snimcima ove vrste, važno je napomenuti da su materijali retko dostupni za reprodukciju ili distribuciju. Ugovorni i zakonski propisi čine da je autorsko pravo RTS-a zaštićeno i da je samo s RTS-om moguće pregovarati o korišćenju takvog sadržaja. Video snimci prognoze vremena usled toga nisu dozvoljeni za kopiranje i deljenje na druge YouTube kanale.

Zaključak

Danas ćemo imati lep i sunčan dan širom Srbije. Ako planirate da izađete napolje, budite sigurni da se pripremite za visoke temperature i držite se dobro hidriranim. Kada govorimo o video sadržajima prognoze vremena, važno je zapamtiti da su materijali autorska prava RTS-a i stoga nisu dozvoljeni za kopiranje i deljenje bez dozvole.

Često postavljana pitanja

 1. Da li se ova prognoza vremena odnosi samo na Srbiju?

Da, ovaj članak se odnosi na vremensku prognozu za Srbiju.

 1. Da li se temperatura može razlikovati od regiona do regiona?

Da, vremenski uslovi se često razlikuju od regiona do regiona, pa se preporučuje da pratite prognoze za svoju oblast.

 1. Mogu li deliti video snimke prognoze vremena na društvenim mrežama?

Ne, video snimci prognoze vremena su zaštićeni autorskim pravima i zato se ne smeju deliti bez dozvole.

 1. Ko određuje prognozu vremena?

RTS je jedna od institucija koja daje prognozu vremena u Srbiji, a vremenski servisi mogu se pratiti i putem raznih aplikacija, kao i na raznim web stranicama.

 1. Šta treba da uradim ako imam problema sa pronalaženjem prognoze za svoju oblast?

Ako imate problema da pronađete prognozu vremena za svoju oblast, pokušajte da kontaktirate vremenske servise ili voditelje vremenskih emisija na RTS-u za dodatne informacije.## Neki saveti za boravak na visokim temperaturama ##

Kada su temperature visoke, kretanje na otvorenom i dugotrajno izlaganje suncu mogu da utiču na naše zdravlje. Da biste se zaštitili tokom leta, sledite ove savete:

 1. Nosite lagodu, prozračnu odeću koja štiti od sunca.
 2. Koristite suncobrane, šešire i sunčane naočare za zaštitu očiju od UV zraka.
 3. Pijte dovoljno vode i izbegavajte kofeinske napitke i alkohol.
 4. Izbegavajte direktno izlaganje suncu između 10 i 16 sati jer su to najtopliji delovi dana.
 5. Koristite kreme sa zaštitnim faktorom kako bi sprečili opekotine od sunca.

Kako doći do najtačnijih informacija o prognozi vremena

Kada su u pitanju prognoze vremena, važno je imati na umu da su one samo procene koje su ponekad pogrešne. Ako današnja prognoza vremena ne odgovara vašim potrebama, postoji način da dobijete tačnije informacije. Možete pratiti vremenske servise ili voditelje vremenskih emisija na RTS-u za dodatne informacije.

Zaključak

Prognoza vremena za 13. jul 2019. je u većem delu Srbije izuzetno povoljna. Međutim, hronično izlaganje suncu može dovesti do problema sa zdravljem. Ako imate poteškoće sa pronalaženjem prognoze za svoju oblast, važno je da se obratite servisima za vreme ili voditeljima vremenskih emisija na RTS-u za dodatne informacije.

Često postavljena pitanja

 1. Koji su najvažniji saveti za boravak na visokim temperaturama?

Neki saveti za boravak na visokim temperaturama su nošenje prozračne odeće, upotreba suncobrana, šešira i korišćenje krema sa zaštitnim faktorom.

 1. Da li su prognoze vremena uvek tačne?

Ne, prognoze vremena su samo procene koje su ponekad pogrešne.

 1. Šta da radim ako se osećam loše tokom leta?

Ako se osećate loše tokom leta, obratite se zdravstvenoj ustanovi za pomoć i savet.

Оставите одговор