Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 13. februar 2017

Ako se pitate kakvo vreme nas očekuje danas, 13. februara 2017, pročitajte ovaj post kako biste bili u toku sa najnovijim prognozama. Budite u pripravnosti sa svojim kišobranom ili kapuljačom, jer će danas biti oblačno i sa mogućim padavinama u određenim delovima grada. Neka vaš dan bude pun i produktivan, bez obzira na vremenske uslove!

Prognoza vremena za 13. februar 2017

Da li ste spremni za novu sedmicu i da li ste se pripremili za planiranje svojih aktivnosti u skladu sa vremenskim uslovima? Kako bi vam olakšali planiranje i organizaciju, donosimo vam prognozu vremena za 13. februar 2017. godine.

Promenljivo oblačno i suvo vreme

U većini krajeva Srbije očekuje se promenljivo oblačno i suvo vreme. Samo će u Timočkoj krajini biti provejaviti slab sneg. Jutarnje temperature će biti od -8 do -4 stepena, dok će najviša dnevna temperatura biti od 1 do 4 stepena, ali u Timočkoj krajini će biti -3 stepena.

Vetar

Vetar će biti slab i umeren, a u košavskom području povremeno jak jugoistočni. Međutim, posle podne vetar će oslabiti, pa ne bi trebalo da bude problema u saobraćaju.

Kako se pripremiti za hladnoću?

Kako bi se pripremili za hladnoću, preporučuje se nošenje slojevite odeće i obuće koja dobro greje. Takođe, bitno je da nose kape, rukavice, šalove kako bi zaštitili glavu i ruke od hladnoće. Pijte dovoljno tečnosti, jer će vam to pomoći da ostanete hidrirani i zdravi.

Evo nekoliko saveta kako se pripremiti za hladnoću:

 • Nosite odeću koja vam pruža dovoljno toplote. Slojevita odeća je jako efikasna u hladnim uslovima.
 • Držite se u toplim prostorijama koliko god je to moguće.
 • Redovno pijte dovoljno tečnosti, jer će vam to pomoći da ostanete hidrirani i zdravi.
 • Ukoliko planirate da idete u šetnju ili trčanje, ne zaboravite da se dobro zagrejete pre početka aktivnosti.

Kako obezbediti svoj dom i imovinu od hladnoće?

Da bi ste se zaštitili od hladnoće, trebalo bi da se pobrinete i za to da vaš dom i imovina budu dobro zaštićeni. Ulaganje u nekoliko praktičnih rešenja će vam pomoći da izbegnete probleme koje može da prouzrokuje hladnoća.

Evo nekoliko saveta kako da zaštitite svoj dom i imovinu od hladnoće:

 • Proverite prozore i vrata kako bi bili dobro zaptiveni i sprečili prodaju hladnoće u vaš dom.
 • Izbegavajte otvaranje vrata i prozora kada god je to moguće.
 • Zagrejte svoj dom nekoliko sati pre nego što se očekuje hladno vreme.
 • Pratite stanje vodovodnih cevi i napravite plan za slučaj kvara.

Završne reči

Kada se sve sabere i oduzme, vreme za 13. februar 2017. neće biti naročito nepovoljno. Predviđa se promenljivo oblačno i suvo vreme u većini krajeva Srbije, samo sa blagim snegom u Timočkoj krajini. Jutarnje temperature će biti hladne, ali će se tokom dana podići na 1 do 4 stepena. Vetar će oslabiti posle podne, pa se očekuje da neće biti većih problema u saobraćaju.

FAQS

 1. Da li će biti snega u većini krajeva Srbije?
 • Ne, očekuje se samo blagi sneg u Timočkoj krajini.
 1. Da li će biti hladno?
 • Jutarnje temperature će biti od -8 do -4 stepena, dok će najviša dnevna temperatura biti od 1 do 4 stepena, ali u Timočkoj krajini će biti -3 stepena.
 1. Kako se pripremiti za hladnoću?
 • Preporučuje se nošenje slojevite odeće i obuće koja dobro greje. Takođe, bitno je da nose kape, rukavice, šalove kako bi zaštitili glavu i ruke od hladnoće. Pijte dovoljno tečnosti, jer će vam to pomoći da ostanete hidrirani i zdravi.
 1. Kako obezbediti svoj dom i imovinu od hladnoće?
 • Proverite prozore i vrata kako bi bili dobro zaptiveni i sprečili prodaju hladnoće u vaš dom. Zagrejte svoj dom nekoliko sati pre nego što se očekuje hladno vreme i pratite stanje vodovodnih cevi.
 1. Da li je dozvoljeno kopirati video i/ili audio snimke?
 • Zabranjeno je kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale.

Оставите одговор