Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 13. avgust 2018. godine

Da li ste ikada doživeli da se prognoza vremena uveliko razlikuje od onoga što ste očekivali? Ukoliko je odgovor potvrdan, verovatno ste se osetili iznenađeno i frustrirano. Kako biste izbegli neželjene situacije, u nastavku vam donosimo najtačniju i najnoviju prognozu vremena za 13. avgust 2018. godine. Budite spremni na sve izazove koje ovaj dan donosi i iskoristite ga na najbolji mogući način.

Prognoza vremena za 13. avgust 2018. godine

Uvod

Sutra je 13. avgust 2018. godine, pa je stoga važno da znamo kakvo nas vreme očekuje. Bez obzira da li izlazite iz kuće na posao, šetnju ili neku drugu aktivnost, važno je da se naoružate sa pravilnom odećom i obućom koja će vas zaštititi i učiniti da se osećate ugodno. U tekstu koji sledi, saznajte šta prognoza kaže i kako se pripremiti za dan pred nama.

Vremenska prognoza

Prema meteorolozima, sutra će biti pretežno sunčano sa malom do umjerenom oblačnošću u pojedinim delovima Srbije. Temperature će varirati od 23 do 29 stepeni Celzijusa, sa blagim vetrom na planinama do umerenog vetra u ravnicama.

Evo i detaljnijeg prikaza vremena koje nas očekuje u nekim od glavnih gradova Srbije.

Beograd

 • Jutarnja temperatura: 23°C
 • Popodnevna temperatura: 29°C
 • Sunčano
 • Slab do umeren vetar

Novi Sad

 • Jutarnja temperatura: 22°C
 • Popodnevna temperatura: 28°C
 • Pretežno sunčano sa malom oblačnošću u pojedinim delovima grada
 • Slab vetar

Niš

 • Jutarnja temperatura: 22°C
 • Popodnevna temperatura: 29°C
 • Pretežno sunčano sa malom oblačnošću u pojedinim delovima grada
 • Blag vetar

Kako se pripremiti

Kako biste bili pripremljeni za sutrašnje vreme, te vodili računa o sebi i svom zdravlju, preporučuje se sledeće:

 • Ukoliko planirate duže boravke na suncu, nanesite zaštitnu kremu sa visokim zaštitnim faktorom kako biste zaštitili svoju kožu od UV zraka.
 • Izbegavajte alkohol, kofein i visoko šećerno piće koji povećavaju dehidraciju tokom letnjih dana. Umesto toga, pijte dovoljno vode kako biste održavali hidraciju, što je naročito važno ako planirate fizičku aktivnost tokom dana.
 • Izaberite adekvatnu odeću – laganu i prozračnu – jer će vam ona omogućiti da ostanete hladni i suvi dok ste napolju. Obavezno nosite šešir, kapu ili neku vrstu pokrivala za glavu kako biste zaštitili glavu i lice od sunca.

5 Često postavljanih pitanja (FAQ)

1. Koliko dugo će trajati ovaj sunčani period?

Ovaj sunčani period trebao bi trajati do kraja nedelje.

2. Da li će biti kiše u narednim danima?

Vremenska prognoza kaže da će vreme biti pretežno sunčano sa malom do umjerenom oblačnošću u pojedinim delovima Srbije, bez padavina.

3. Da li je opasno boraviti na suncu u ovim uslovima?

S obzirom na to da će temperatura biti relativno visoka, postoji rizik od sunčanice i dehidracije, pa je važno prilagoditi svoju spoljnu aktivnost (cca 11-18h) i povremeno se skloniti u dovoljno hladovine.

4. Kako da se pripremim za planinarsku avanturu danas?

Iako će biti nešto hladnije na planinama nego u ravnici, odaberite adekvatnu odeću i obuću koja će vas štititi od sunca. Ponesite dovoljno vode i uzmete sa sobom neke lakše snack-ove na osnovu vaših potreba.

5. Da li je očekivana jak vetar?

Ne, prema vremenskoj prognozi, očekuje se slab vetar u većini delova Srbije, osim na pojedinim planinama, gde će biti blag vetar.

Zaključak

Kao što smo videli, sutrašnji dan će biti pretežno sunčan i topao, sa malo do umereno oblačnošću u pojedinim delovima Srbije. Kako biste se pripremili za dan, možete koristiti savete koje smo vam dati u tekstu. Bez obzira šta radite, ostanite hidrirani i zaštićeni, i ne zaboravite da uživate u tom danu!

Napomena:

Ovaj tekst je isključivo za objavljivanje na RTS-u. Kopiranje i postavljanje na druge kanale nije dozvoljeno. RTS zadržava sva prava.

Оставите одговор