Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 13. april 2018.

Da li si se ikad zapitao kakvo će biti vreme danas? Nažalost, vremenski uslovi mogu ostaviti veliki uticaj na naš svakodnevni život, bilo da planiramo sastanak s prijateljima ili poslovni put. Srećom, danas imamo tačnu prognozu vremena za 13. april 2018. Pročitaj dalje da saznaš sve detalje i pripremi se za dan pred nama.

Prognoza vremena za 13. april 2018

Uvod

Za danas, 13. april 2018, prognoza vremena nam donosi promenljive oblake, kišu i pljuskove sa grmljavinom. Očekuje se da će kiša biti češća na severu i istoku Srbije, dok će duži sunčani periodi biti prisutni tokom dana. Jutarnja temperatura će biti od 8 do 16 stepeni, a najviša dnevna temperatura će biti od 22 do 26 stepeni.

Kiša i sunce

Iako danas nije idealno vreme za izlete i šetnje, čini se da neće biti kiše celog dana. Ostanite spremni na promenljivo vreme sa kišom, ali i sunčanim intervalima. Možete iskoristiti sunčane intervale za jedan opušteni piknik u prirodi, ili za to da se prošetate po gradu.

Danas na severu i istoku Srbije

Kao što je već pomenuto, kiša će biti češća na severu i istoku Srbije. Ako ste u tim krajevima, ulazite u dan oprezniji. Tokom dana, u pojedinim trenucima očekuju se kraći intervali sa suncem.

Kako se obući?

Budući da će dan biti promenljiv, najbolje bi bilo da se obučete slojevito. Kada kiša bude prolazila, a sunce se pojavi, lako se možete skinuti sa viška odeće. Ne zaboravite da ponesete kišobran i obuću koja neće biti oštećena u slučaju jakih pljuskova.

Šta raditi kada je kišovito?

Ako niste ljubitelj kiše, danas će biti težak dan za vas. Ipak, ne trebate se osećati loše zbog toga. Možete se opustiti kod kuće uz dobru knjigu ili film, spremiti ukusnu hranu ili se posvetiti aktivnostima koje do sada niste stigli da obavite. Takođe, kišoviti dan može biti odlična prilika za uživanje u laganoj muzici uz šolju čaja.

Zaključak

Današnja prognoza vremena donosi promenljive vremenske uslove, kišu i pljuskove sa grmljavinom. Ponesite kišobran i obuću prilagođenu vremenskim uslovima. Ipak, ne zaboravite da će se tokom dana pojaviti i sunčani intervali.

FAQ

 1. Da li će danas biti kiše celog dana?
  • Ne, očekuju se duži sunčani periodi tokom dana.
 2. Koje regije će osetiti najviše kiše?
  • Kiša će biti češća na severu i istoku Srbije.
 3. Kako se najbolje obući?
  • Najbolje bi bilo obući se slojevito i ponesite kišobran i obuću koja neće biti oštećena u slučaju jakih pljuskova.
 4. Šta raditi kada je kišovito?
  • Možete se opustiti kod kuće uz dobru knjigu ili film, spremiti ukusnu hranu ili se posvetiti aktivnostima koje do sada niste stigli da obavite.
 5. Da li se prognoza vremena može pratiti na RTS-u?
  • Da, RTS zadržava autorska prava na prognozu vremena i očekuje se da će biti prikazana na televiziji.

Оставите одговор