Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 12. mart 2021.

Dobrodošli u najnoviji blog post u kojem vam donosimo detaljnu prognozu vremena za 12. mart 2021. Bez obzira da li planirate da provedete dan u prirodi, na poslu ili kod kuće, sigurno će vam biti od koristi da se unapred informišete o očekivanim vremenskim uslovima. U nastavku teksta saznajte šta meteorolozi predviđaju za ovaj dan i pripremite se na vreme.

Prognoza vremena za 12. mart 2021

Introduction

Danas je petak, 12. mart 2021. godine, a mi vam donosimo najnoviju prognozu vremena za danas. Prema informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se hladno jutro uz mestimičnu kišu tokom dana. Više sunca će biti samo na jugu Srbije, dok će na severu i planinama biti povremeno jak južni vetar. Najviša dnevna temperatura će se kretati od 8 do 14 stepeni, s tim da će u Beogradu biti oko 12 stepeni. Očekuje se dolazak oblaka, ali i malo topliji vazduh u odnosu na prethodne dane.

Hladno jutro i kiša tokom dana

Prognoza za današnji dan nagoveštava hladno jutro u većem delu Srbije. U prepodnevnim satima se očekuje oblačno vreme sa povremenom kišom, koja će se u poslepodnevnim satima pojačati i postati mestimična. Najviše padavina očekuje se u centralnoj i južnoj Srbiji, dok će na severu biti manje kiše. U pojedinim delovima zemlje moguće su kratkotrajne grmljavine praćene pljuskovima.

Više sunca samo na jugu

Prema prognozi, danas će biti više sunčanih intervala samo na jugu Srbije. U ovom delu zemlje, temperatura će se kretati oko 14 stepeni, dok će na ostalim područjima biti nešto niža. Na severu Srbije očekuju se temperature od 8 do 10 stepeni, dok će u Beogradu biti oko 12 stepeni.

Jak vetar na severu i planinama

U severnim delovima Srbije i na planinama očekuje se povremeno jak južni vetar sa udarima do 15 m/s, što može usloviti poteškoće u saobraćaju. Vozila koja su visoka i teška bi trebala da obrate posebnu pažnju na putevima, jer visok vetar može ugroziti njihovu stabilnost.

Najviša temperatura od 8 do 14 stepeni

Najviša dnevna temperatura će se kretati od 8 do 14 stepeni, s tim da će u Beogradu biti oko 12 stepeni. Očekuje se dolazak oblaka, ali i malo topliji vazduh u odnosu na prethodne dane.

FAQ

  1. Da li će biti kiše tokom celog dana?
  • U prepodnevnim satima se očekuje oblačno vreme sa kišom, koja će se u poslepodnevnim satima pojačati i postati mestimična.
  1. Gde će biti više sunčanih intervala?
  • Više sunčanih intervala očekuje se samo na jugu Srbije.
  1. Kako će se kretati temperature?
  • Najviša dnevna temperatura će se kretati od 8 do 14 stepeni, s tim da će u Beogradu biti oko 12 stepeni.
  1. Da li će biti jak vetar?
  • U severnim delovima Srbije i na planinama očekuje se povremeno jak južni vetar sa udarima do 15 m/s.
  1. Koje su mogućnosti za saobraćajne poteškoće?
  • Vozila koja su visoka i teška bi trebala da obrate posebnu pažnju na putevima, jer visok vetar može ugroziti njihovu stabilnost.

Zaključak

Prognoza vremena za danas, 12. mart 2021, nagoveštava hladno jutro uz mestimičnu kišu tokom dana. Više sunca će biti samo na jugu Srbije, dok će na severu i planinama biti povremeno jak južni vetar. Najviša dnevna temperatura će se kretati od 8 do 14 stepeni, s tim da će u Beogradu biti oko 12 stepeni. Ukoliko se krećete na putevima, obratite posebnu pažnju na jak vetar koji može prouzrokovati poteškoće u saobraćaju. Sa kojim god planovima danas krenuli, obucite se u skladu sa vremenskim uslovima i uživajte u danu.

Оставите одговор