Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 12. mart 2019. do kraja dana – Šta nas očekuje?

Dobro došli na našu stranicu! Danas 12. mart 2019. godine, odlučili smo da istražimo kakvo vreme nas očekuje do kraja dana. U ovom tekstu saznajte koji su meteorološki faktori uticali na vremensku prognozu, kao i kakve promene možemo očekivati u atmosferi tokom današnjeg dana. Budite spremni za sve vremenske uslove i prilagodite svoje aktivnosti na vreme koje se očekuje. Čitajte dalje da saznate više o prognozi vremena za danas!

Prognoza vremena za 12. mart 2019. do kraja dana – Šta nas očekuje?

Introduction

Današnji dan možda nije dan kao svaki drugi. Odjednom nam se može učiniti da je sve stalo i da ne možemo da kontroliramo situaciju. Kada nas zadesi neočekivano vreme, to može uticati i na naše mentalno zdravlje. U vreme pandemije, ovaj uticaj može biti još veći. U video snimku koji je nedavno objavljen na kanalu RTS, pod nazivom “Život u doba korone”, razgovaralo se o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja i pronalaženju načina kako da seborazveselimo teška vremena.

Šta nas očekuje tokom dana?

U skladu sa prognozom vremena, danas ćemo biti svedoci promenljivih vremenskih uslova.Ujutru se očekuju kiša i sneg, dok će se kasnije tokom dana temperatura postepeno povećavati, a padavine će se smanjivati i postajati slabije. U popodnevnim satima se očekuje da će kiša prestati i da će se oblačnost polako smanjivati. Uveče nas očekuje promenljivo oblačno vreme sa mogućom kratkotrajnom kišom.

Kako da se pripremimo za današnji dan?

Kada se vreme menja, to često može izazvati promene na našem raspoloženju. Kako bi se pripremili za današnji dan, bilo bi dobro da se obučemo u slojevima kako bismo bili spremni za promene temperature tokom dana. Takođe, bilo bi dobro da sa sobom ponesemo kišobran ili kabanicu kako bismo bili pripremljeni za moguće padavine.

Evo još nekih saveta kako bismo se pripremili za ovakve vremenske uslove:

 • Provjerite prognozu vremena pre nego što krenete bilo gde
 • Držite se saobraćajnih pravila i budite pažljivi na mokrim putevima
 • Budite oprezni i prilagodite brzinu vožnje u skladu sa vremenskim uslovima

Šta kažu stručnjaci o uticaju vremena na mentalno zdravlje?

U video snimku koji je objavljen na kanalu RTS, razgovaralo se o uticaju pandemije na mentalno zdravlje. Intervjuisani su stručnjaci iz oblasti psihologije i psihijatrije,ma kojima su objašnjeni načini za očuvanje mentalnog zdravlja tokom ovakvih vremena.

Stručnjaci su istakli da osećaj nemoći koji može biti prisutan u ovakvim situacijama, kao i nerešive situacije koje se mogu pojaviti, mogu biti vrlo teški za mentalno zdravlje. Važno je pronaći balans između brige o sebi i brige za druge, ali i tražiti pomoć ukoliko mislimo da nam je potrebna.

Kako se starati o sebi u ovakvim vremenima?

Kada se dese neočekivane situacije, lako možemo izgubiti balans i osećati da nemamo kontrolu. Važno je da se fokusiramo na stvari koje možemo kontrolisati, i da se starimo o sebi na način koji će nam biti najbolji. Evo još nekih saveta koji će vam pomoći da sačuvate mentalno zdravlje u ovakvim vremenima:

 • Održavajte redovan raspored – ustanite u isto vreme svakog dana i posvetite se svojim obavezama
 • Uskladite svoj raspored sa dnevnom svetlošću – izađite napolje kad je sunčano i uključujte svetlo u sobi kad je oblačno
 • Vodite brigu o fizičkoj kondiciji – napravite plan vežbanja i držite ga se
 • Razmotrite mogućnost rada od kuće – ovo može smanjiti stres i omogućiti vam da se fokusirate na važne stvari
 • Održavajte socijalnu interakciju – družite se sa prijateljima i porodicom, i koristite tehnologiju da ostanete u kontaktu sa drugima.

Conclusion

Promenljivo vreme može biti izazovno, ali znamo kako da se pripremimo za takve situacije. Osim toga, treba da se usredsredimo na brigu o sebi, održavanje rutine i pronalaženje načina da ostanemo pozitivni tokom teških vremena. Važno je da budemo svesni uticaja pandemije na naše mentalno zdravlje,ali da ne zaboravimo da potražimo pomoć ukoliko nam je potrebna.

5 Unique FAQs

 1. Koje su najčešće bolesti koje se pojavljuju tokom promenljivog vremena?
  Od promenljivog vremena ne možemo direktno oboleti, ali se može desiti da se simptomi nekih bolesti pogoršaju. Na primer, ljudi koji pate od artritisa ili migrene mogu primetiti da se njihovi simptom pogoršavaju tokom promenljive vremenske situacije.

 2. Šta treba da radim ako sam zabrinut zbog svojih osećanja tokom ovakvog vremena?
  Ako se osećate isključeni, anksiozni ili depresivni zbog vremenskih uslova, važno je da potražite stručni savet. Postoje metode terapije koje mogu pomoći da se osećate bolje i da se nosite sa stresom.

 3. Kako se nositi sa stresom uzrokovanim nestabilnim vremenom?
  Nestabilno vreme može uzrokovati stres kod mnogih ljudi. Važno je da se fokusiramo na stvari koje možemo kontrolisati, da održavamo rutinu i da se trudimo da sebi priuštimo vreme za odmor i opuštanje.

 4. Kako mogu pomoći nekome ko se bori sa stresom uzrokovanim lošim vremenom?
  Ako poznajete nekoga ko se bori sa stresom uzrokovanim lošim vremenom, najbolje je da pružite podršku i budete tu za tu osobu. Važno je da se otvoreno razgovara o problemima i da se pronađu načini kako bi se teška situacija prevazišla.

 5. Kako se brinuti o mentalnom zdravlju u vreme pandemije?
  Mentalno zdravlje je važno, posebno kao odgovor na pandemiju. Važno je da se fokusirate na normalizaciju vaše rutine, brigu o sebi, kao i o socijalnoj interakciji na odgovarajući način. Takođe, bitno je da razgovarate sa svojim prijateljima i članovima porodice o vašim mislima i osećanjima, i da tražite stručnu pomoć ukoliko ikakve probleme ili poteškoće.

Оставите одговор