Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 12. maj 2017.

Za danas, 12. maj 2017. godine, prognoza vremena ukazuje na promenljive uslove sa izgledima za pljuskove i grmljavinu. Postoje velike šanse da će se padavine javljati na više mesta. Najviše temperature će se kretati oko 25°C, dok će najniže biti oko 15°C. Oni koji planiraju aktivnosti na otvorenom bi trebalo da prate situaciju na nebu i budu spremni za moguće promene.

Prognoza vremena za 12. maj 2017.

Introduction

Prognoza vremena je neophodna kako bi se planirale dnevne aktivnosti i kako bi se na vreme pripremili za promene u vremenu. Danas će biti oblačno sa kišom u jutarnjim satima, dok se tokom dana očekuje pretežno sunčano vreme. Kasnije posle podne, uveče i noću prognozira se promenljivo oblačno sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na severu i zapadu.

Dnevna vremenska prognoza za danas

 • Jutro: Oblačno sa kišom
 • Prepodne: Sunčano
 • Popodne: Pretežno sunčano
 • Kasno posle podne: Promenljivo oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima
 • Veče: Promenljivo oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima
 • Noć: Promenljivo oblačno sa kišom i grmljavinom

Na planinama će biti vetrovito

Osim navedenih prognoza, na planinama se očekuje da će biti vetrovito tokom dana. Zato se preporučuje da se povede računa prilikom kretanja i boravka u ovim predelima.

Temperatura

Najniža temperatura danas će biti od 10 do 17 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura dostići između 24 i 28 stepeni.

Zvanični kanal RTS-a

U skladu sa prirodom ovog članka, želimo da skrenemo pažnju na to da je RTS vlasnik ovog video snimka i da je zabranjeno kopiranje i postavljanje na druge kanale.

Conclusion

Prognoza vremena za 12. maj 2017. godine ukazuje na nagle promene u padavinama u odnosu na jutarnje sate i pre podne. Međutim, tokom dana se očekuje stabilizacija u vidu pretežno sunčanog vremena. Kasnije u toku dana može doći do lokalnih pljuskova i grmljavina u regionima na severu i zapadu. Stoga, savetujemo građane da se pridržavaju ovih smernica i da uživaju u svojim aktivnostima uz adekvatnu pripremu za nagle promene vremena.

FAQs

 1. Da li se očekuje sunčano vreme danas?
 • Da, tokom delova dana se očekuje pretežno sunčano vreme.
 1. Kakva će biti temperatura danas?
 • Najviša dnevna temperatura će se kretati između 24 i 28 stepeni, dok će najniža temperatura biti od 10 do 17 stepeni.
 1. Gde se očekuje kiša i lokalni pljuskovi tokom dana?
 • Kiša i lokalni pljuskovi mogu se očekivati uglavnom na severu i zapadu.
 1. Da li postoji neka dodatna napomena vezana za planinarenje?
 • Da, na planinama se očekuje da će biti vetrovito tokom dana i stoga se preporučuje povećana pažnja tokom kretanja i boravka u ovim predelima.
 1. Ko je vlasnik video snimka koji je korišćen?
 • RTS je vlasnik video snimka i zabranjeno je kopiranje i postavljanje na druge kanale.

Оставите одговор