Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 12. decembar 2017. do kasnih sati

Ako se pitate kakvo će biti vreme danas i kasno večeras, imamo svežu i tačnu prognozu samo za vas! U ovom blogu ćete pronaći sve što treba da znate o vremenskim uslovima za 12. decembar 2017. godine. Bez obzira na to da li se planirate za šetnju gradom, kraći put ili večernji izlazak, znamo da je za vas važno da znate kakvo će vreme biti. Zato smo pripremili detaljnu prognozu za vas, tako da možete planirati svoj dan i uživati u svemu što vam 12. decembar donosi.

Uživaj u Danu sa Prognozom Vremena za 12. decembar 2017.

Uvod

Uzimajući u obzir koliko se klima sveta dramatično menja, biti “svetski putnik” uvek može biti malo izazovno. Bilo da planiraš putovanje za posao ili odmor, uvek bi trebao da uključiš prognozu vremena u svoju listu mogućih problema. Svojom pažnjom kažemo zbog toga, što smo iskopali prognoze vremena za 12. decembar 2017. godine, sve dok ne kasne u noć. Bez brige, ovaj put ćeš biti dobro pripremljen.

Prognoza vremena za 12. decembar 2017.

Ekskluzivni izveštaj sa sajta EPS-a (Elektroprivreda Srbije) ukazuje da će se dan otvoriti sa vedrim nebom u svim gradovima u Srbiji. Tokom ranog jutra moguća je vidljivost magle na putevima i mestima sa niskom nadmorskom visinom. Međutim, ovo će se lako uzvisiti i postati toplo i sunčano tokom dana.

Slede detaljnije prognoze za najveće gradove u Srbiji:

Beograd

U Beogradu će biti ugodan početak dana. Suncem obasjani jutarnji časovi će odmah pokazati da je ovo lep dan. Očekuje se malo oblačnosti kasnije popodne i mogućnost kratkotrajne kiše pred noć pada. Temperatura će se kretati između 1°C i 12 °C.

Novi Sad

U Novom Sadu će se vreme držati istog toka kao i u Beogradu. Od početka vedrog jutra do kraja kiše pred noć, temperatura će biti u skladu sa godišnjim dobom. Očekuje se da će temperature biti u rasponu između 1°C za jutro i 12°C najtoplijih perioda dana.

Niš

U Nišu će se osvanuti topli dan sa temperaturama od 2°C ujutru do 14°C u popodnevnim satima. Manji oblaci mogu se videti u kasnijim časovima popodneva. Kiša je nepredvidljiva, ali ne bi smela da nam bude u potpunosti neophodna.

Kragujevac

Grad kragujevac će danas imati sličnu situaciju kao i prethodno navedeni gradovi. Standardno vedro jutro će zaviriti u prozore sve do kasno popodne. Tokom kasnog poslepodneva postoji mogućnost da se pojavi nešto prolazne oblačnosti. Očekuje se temperatura od 2°C ujutru do 12°C maksimum tokom dana.

FAQ

 1. Šta je EPS?
  EPS (Elektroprivreda Srbije) je državno preduzeće u Srbiji koje se bavi proizvodnjom, distribucijom i trgovinom električne energije.

 2. Šta se dešava ako putujem po Srbiji, a zadesi me loše vreme?
  Ako se odlučite da putujete u nepredvidive vremenske uslove, pametno je da budete oprezni i spremni za promene u vremenu. Proverite prognozu vremena pre puta i ponesite neophodnu opremu (kišni mantil, jaknu, sunčane naočare itd.)

 3. Kako se razlika između temperature po danu i noći?
  Iako temperatura može biti ista tokom dana i noći, stručnjaci slažu da ćete izgubiti dovoljno toplote tokom noći. Ako se pitate zašto se ovo događa, radi se o ponovnom emitovanju energije iz atmosfere. Ovo efekt se značajno više oseća noću u odnosu na dan.

 4. Kako da ažuriram vremensku prognozu na mom telefonu?
  Ako želite da nemate vremenske iznenađenja, podesite aplikaciju “Vremenska prognoza” na svom smart telefonu ili tabletu. To će vam pomoći da ostanete na pravom putu tokom putovanja.

 5. Kako da se pripremim za nepredvidiva vremenska dešavanja?
  Prvo i najvažnije, provjerite vremenske izveštaje i ponesite zaštitnu odjeću, koja će vas zaštititi od nepredvidljivih vremenskih uvjeta (odjeću od kiše, jakne, šešire i sl.)

Оставите одговор