Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 11. februar 2018: Šta nas očekuje?

Danas delimo sa vama najnovije informacije o prognozi vremena za 11. februar 2018. Želimo da budete u toku sa svim meteorološkim dešavanjima i pripremite se na vreme za ono što nas očekuje. U nastavku čitajte detaljnu analizu prognoze i saznajte kako možete da se pripremite za ovaj dan.

Uvod:

Svako jutro krenemo na posao sa željom da dobro upoznamo kakvo nas vreme očekuje danas. Bez obzira da li radimo napolju ili unutra, vremenske prilike imaju veliki uticaj na našu produktivnost i raspoloženje. Srećom, RTS Sajt – Zvanični kanal prati sve informacije o vremenskim prilikama i objavljuje video snimke sa najnovijim prognozama. Zato smo danas gledali video snimak objavljen 11. februara 2018. i pripremili smo za vas pregled očekivanih vremenskih uslova.

Očekuje se suvo vreme na severu zemlje.

Prema prognozama meteorologa, na severu Srbije očekuje se suvo vreme. To će biti idealne prilike za one koji se bave aktivnostima na otvorenom prostoru. Bez brige, sunce će se smilovati i prijatno ogrejati našu kožu.

U ostalim krajevima može pasti kiša ili sneg.

Međutim, za druge delove Srbije prognoze nisu tako vedre. U tim regijama kiša ili sneg mogu pasti. Ne preporučuje se putovanje po lošim vremenskim uslovima, jer sneg i led na putevima mogu biti opasni.

Formiraće se manji snežni pokrivač sa visinom od oko 10 cm južnije od Save i Dunava.

Jug Srbije biće pod uticajem jakih padavina snega, a očekuje se formiranje snežnog pokrivača do visine od oko 10 cm. To znači da će vozači morati biti oprezniji i sporije voziti kako bi se izbegle saobraćajne nezgode.

Na planinama će biti povećanje snega.

Planine su obično podložne jakim padavinama i to je tako i ovog puta. Očekuje se veliko povećanje snega, tako da ako planirate odlazak na planinu, obavezno ponesite opremu prilagođenu ovakvom vremenu.

Jutro i pre podne će doneti više padavina.

U jutarnjim časovima i ranije tokom dana očekuje se veći broj padavina širom zemlje. Zato budite oprezni i pripremite se za ovakve vremenske uslove. Možda će biti potrebno nositi kišobrane ili obući ski opremu.

Padavine će prestati popodne i uveče, uz delimično razvedravanje.

Srećom, padavine će prestati kasnije tokom dana i to će doneti olakšanje svima koji nisu ljubitelji hladnog i vlažnog vremena. Nakon popodneva, očekuje se malo stabilnije vreme sa delimično razvedravanjem.

Jutarnja temperatura će biti od -2 do 2 stepena, a najviša dnevna od 2 do 5 stepeni.

Temperatura će biti niska tokom celog dana, a najviše se očekuju temperature od 2 do 5 stepeni. Kako biste se osećali udobno, obucite slojevito i ponesite odeću prilagođenu zahtevima vremenskih uslova.

Video snimak je vlasništvo RTS-a i ne sme se kopirati ili postavljati na druge kanale.

Napomena koja mora da se istakne jeste da video snimak o prognozi vremena za 11. februar 2018. godine koji je objavio RTS Sajt – Zvanični kanal na YouTube-u ne sme da se kopira i postavi na druge kanale bez dozvole njegovog vlasnika. Oni koji žele da pogledaju video mogu to učiniti na zvaničnom kanalu RTS Sajta.

FAQs:

  1. Da li sneg može da uzrokuje probleme u saobraćaju?
  • Da, sneg na putevima i ulicama može da uzrokuje probleme i nezgode. Stoga je potrebno da vozite sporije i pazite na druge učesnike u saobraćaju.
  1. Kako se pripremiti za vremenske uslove sa snegom?
  • Preporučuje se da se obučete slojevito, nosite odeću koja će vas štititi od hladnoće i vlage i obućete cipele sa dobrim đonom koji ne klizaju po snegu.
  1. Da li je životinjama potrebna posebna briga tokom zimskog perioda?
  • Da, životinjama je potrebna posebna briga tokom zime, kako bi se zaštitili od hladnoće i opasnih vremenskih uslova. Potrebno je da im osigurate topao i suv kutak, uz dovoljno hrane i vode.
  1. Kako se pripremiti za zimu?
  • Preporučuje se da nabavite adekvatnu odeću, obuću i ostalu opremu koja će vas štititi od hladnoće i vlage. Takođe, važno je da imate dovoljno hrane i vode, kada sneg okuje vaš dom.
  1. Kada će biti objavljeni novi video snimci o vremenskim uslovima?
  • Video snimci o vremenskim uslovima objavljuju se redovno na RTS Sajt – Zvanični kanal i to obično jedan do dva puta dnevno. Pratite ih na društvenim mrežama da ne bi propustili nijednu prognozu.

Zaključak:

Prognoza vremena za 11. februar 2018, koju su saopštili meteorolozi, nije bila naročito pozitivna. Na žalost, neki delovi Srbije su bili pod uticajem snega i kiše, što je otežalo kretanje i rad na otvorenom. Međutim, nadamo se da je ovaj članak bio koristan i da će vam olakšati planiranje aktivnosti u skladu sa vremenskim uslovima. Sledite savete i uvijek budite spremni, jer nikada se ne zna kada će vremenska nepogoda udariti.

Оставите одговор