Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 10. oktobar 2018.

Ukoliko želite da budete u toku sa vremenom i planirate aktivnosti na otvorenom za 10. oktobar 2018, najnovija prognoza vremena je upravo stigla! Ovaj datum donosi nam razne vremenske uslove, stoga pročitajte dalje i saznajte šta da očekujete od vremena za taj dan. Bez obzira da li planirate da provedete vreme na otvorenom ili ste zainteresovani za vesti o vremenu, ova prognoza će vam biti korisna.

Prognoza vremena za 10. oktobar 2018.

Uvod

Svaki dan, pre nego što izađemo iz kuće, prvo proveravamo kakvo će biti vreme. Danas, 10. oktobra 2018. godine, to nije izuzetak. RTS ima vremensku prognozu koja će nam pomoći da saznamo kako će biti vremenske prilike u toku dana.

Vremenske prilike: Maglovito jutro, sunčan i topao dan

Danas će biti maglovito jutro, ali kasnije tokom dana sunce će se pojaviti i biće toplo. Neće biti kiše, ali će vam košava zagorčati život ako gađate do posla. Ovaj dan je idealan za šetnju u prirodi, pa nemojte propustiti priliku da to uradite.

Duvaće košava

Košava će obasjati Beograd sa svojim karakterističnim vetrom kroz ceo dan. Ako planirate da nosite suknju ili haljinu, možda biste razmislili o promeni plana i obukli pantalone ili duks. Čak i ako je toplo, košava može biti suviše neprijatna.

Temperatura: 2-12 stepeni ujutru, 22-26 stepeni najviša dnevna temperatura ##

Ujutru će biti hladno, sa temperaturom koja se kreće između 2 i 12 stepeni. Ali kasnije tokom dana, temperatura će se povećati i doći do najviših vrednosti u toku dana, između 22 i 26 stepeni. Dakle, proverite vremensku prognozu i obucite se odgovarajuće da vam bude udobno u toku celog dana.

RTS je vlasnik autorskih prava na ovaj sadržaj

Vrlo je važno napomenuti da RTS poseduje autorska prava na ovu vremensku prognozu. Kopiranje i deljenje snimka je strogo zabranjeno. Pažljivo slušajte, zabeležite vremensku prognozu u svoj dnevnik i podelite vesti sa prijateljima u verbalnom obliku.

Video snimak pruža informacije o vremenskim prilikama

Za one koje žele da vide šta se govori, postoji video snimak koji će pružiti sve neophodne informacije o vremenskim prilikama u toku celog dana. Pogledajte video, ostanite u toku sa svim detaljima i uživajte u lepom vremenu.

Temperatura će dostići 22 do 26 stepeni u toku dana

Prema prognozama, temperatura će tokom dana dostići čak 22 do 26 stepeni. To je i više nego dovoljno da budemo u kratkim rukavima. Ako planirate da provedete većinu dana unutra, sada je pravo vreme da izađete i uživate u prirodi.

Vremenska prognoza se odnosi na ceo dan

Svaka prognoza vremena se odnosi na ceo dan, pa bilo bi dobro da pratite dalji razvoj situacije. Ako se nešto promeni, ova prognoza će vas obavestiti o tome. Dakle, proverite prognozu, obucite se adekvatno i pripremite se za sjajan dan u prirodi.

Često postavljana pitanja posle zaključka

 1. Šta je prognoza vremena za danas?

 2. Kako se temperatura menja tokom dana?

 3. Kakvo će biti vreme u Beogradu danas?

 4. Ko je vlasnik autorskih prava na vremensku prognozu?

 5. Da li se vremenska prognoza odnosi na ceo dan?## Zaključak ##
  Svaka vremenska prognoza nam može pomoći da se pripremimo za dan koji je pred nama. Bez obzira da li nam je potrebno da se dobro obučemo zbog niske temperature ili zato što će biti topla i sunčana, vremenska prognoza će nam pružiti neophodne informacije. Danas, 10. oktobar 2018. godine, prognozirano je maglovito jutro, ali će kasnije tokom dana biti sunčano i toplo. Košava će duvati tokom celog dana, pa obucite se odgovarajuće. Temperatura će se kretati između 2 i 12 stepeni ujutru, ali kasnije tokom dana će dostići čak 22 do 26 stepeni. Ostanite u toku sa vremenskim informacijama i pripremite se za još jedan sjajan dan u prirodi.

 6. Šta je prognoza vremena za danas?
  Prognoza vremena za danas je maglovito jutro, sunčan i topao dan sa temperaturom koja se kreće između 2 i 12 stepeni ujutru, a kasnije tokom dana dostići će čak 22 do 26 stepeni.

 7. Kako se temperatura menja tokom dana?
  Temperatura se kreće od 2 do 12 stepeni ujutru i dostiže čak 22 do 26 stepeni kasnije tokom dana.

 8. Kakvo će biti vreme u Beogradu danas?
  U Beogradu će biti maglovito jutro, ali kasnije tokom dana će biti sunčano i toplo. Košava će duvati tokom celog dana.

 9. Ko je vlasnik autorskih prava na vremensku prognozu?
  RTS je vlasnik autorskih prava na vremensku prognozu.

 10. Da li se vremenska prognoza odnosi na ceo dan?
  Da, vremenska prognoza se odnosi na ceo dan, pa je važno pratiti dalji tok vremenskih uslova tokom dana.## Kako se nositi sa košavom? ##
  Košava je česta pojava u Beogradu i može biti izuzetno neprijatna. Evo nekoliko saveta kako da se nosite sa ovim vetrovima:

 • Obucite se toplije nego što bi vam inače bilo potrebno.
 • Izaberite čvrstu i dobro priljubljenu obuću da se spreči da vam se nožni prsti ohlade.
 • Zaštitite lice i kosu šalom, kačketom ili kapom.
 • Ako imate astmu, nosite sa sobom inhalator.
 • Ako vozite, vozite pažljivo i držite veće rastojanje između vozila.

Kako doći do tačnih i preciznih vremenskih informacija?

Postoji mnogo načina da se dođe do tačnih i pouzdanih vremenskih informacija. Evo nekoliko:

 • Pratite vremensku prognozu na RTS-u.
 • Preuzmite aplikaciju za vreme na svom telefonu.
 • Potražite vremenske informacije na internetu.
 • Pogledajte vremensku prognozu u novinama.

Šta uraditi ako vremenska prognoza nije tačna?

Ponekad se dešava da vremenska prognoza nije tačna i da se situacija tokom dana promeni. Evo šta možete uraditi u takvoj situaciji:

 • Pratite vesti i vremenske informacije tokom dana.
 • Ako ste planirali aktivnosti na otvorenom, razmislite o alternativnom planu ako dođe do promene u vremenskom uslovima.
 • Ako se temperatura drastično promeni, obucite se toplije ili hladnije u zavisnosti od novih uslova.

Koja je mogućnost padavina u toku dana?

Prema današnjoj vremenskoj prognozi, ne očekuju se padavine u toku dana. Međutim, uvek je bolje biti siguran, pa proverite vremenske informacije tokom dana.

Kako prilagoditi aktivnosti na otvorenom u skladu sa vremenskim uslovima?

Aktivnosti na otvorenom mogu biti zabavne, ali i opasne ako se ne prilagode vremenskim uslovima. Evo nekoliko saveta kako da prilagodite aktivnosti na otvorenom u skladu sa vremenskim uslovima:

 • Ako je vruće, izbegavajte aktivnosti na otvorenom tokom najtoplijeg dela dana.
 • Ako je hladno, obucite se slojevito i nosite rukavice, kapu i šal.
 • Ako duva vetar, izbegnite aktivnosti koje uključuju visoke visine.
 • Ako je kišovito, obavezno ponesite kišobran ili kabanicu.

Zaključak

Prognoza vremena može vam pružiti neophodne informacije o vremenskim prilikama, ali uvek je važno da se prilagodite situaciji i da budete spremni na promene. Danas, 10. oktobra 2018. godine, očekuje se hladno jutro, ali kasnije tokom dana će temperatura dostići vrednosti između 22 i 26 stepeni. Košava će duvati tokom celog dana, zato se obucite u skladu sa vremenom i budite spremni na promene u toku dana.

Оставите одговор