Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 10. novembar 2016.

Danas delujemo kao vremenski dnevnik! Objavljujemo najnoviju prognozu vremena za 10. novembar 2016. Nadamo se da ćemo vam pomoći da se pripremite za dan pred nama. Bez daljnjeg odugovlačenja, pogledajmo što nas očekuje.

Prognoza vremena za 10. novembar 2016.

Mi smo spremili za Vas kratku ali korisnu prognozu vremena za danas kako biste se lakše pripremili za obaveze koje Vas čekaju. Bez daljeg odlaganja, evo šta nam donosi vremenska prognoza za 10. novembar 2016:

Suvo jutro sa sunčanim intervalima

Jutro će biti suvo, sa sunčanim intervalima koji će nam pružiti dovoljno sunčeve svetlosti da nas razbude i zagreju. U ovom periodu dana se preporučuje da iskoristimo priliku za šetnju ili trčanje u prirodi, ili jednostavno da uživamo u toplini našeg doma uz šolju vrućeg napitka.

Kišovit poslepodne

Posle podne se očekuju povremene slabe kiše, koje će se pružiti i tokom večernjih sati. U ovom periodu dana se preporučuje da ponesemo kišobran ili kabanicu kako bismo zaštitili sebe i svoju garderobu od kiše koja nas očekuje. Ukoliko moramo biti negde napolju u ovom periodu, preporučuje se da budemo oprezniji u vožnji i da prilagodimo brzinu putovanja uslovima na putu.

Promenljivi vetrovi

Duvaće slab južni i jugoistočni vetar, koji će se uveče skrenuti na severozapadni pravac. Ovo znači da će nam se vetrovi menjati tokom dana, naročito u prvom delu dana kada će biti prisutan južni vetar, dok će uveče i noću duvati severozapadni vetar. Preporučuje se da budemo oprezniji u saobraćaju, naročito onim vozačima koji voze duže pravce ili na auto-putu gde su brzine veće.

Promenljiva temperatura

Jutarnja temperatura će biti od -1 do 4 stepena, dok će najviša temperatura biti od 7 do 12 stepeni. Ovo znači da će nas sačekati promenljivo vreme tokom celog dana i da treba da budemo spremni na nagle promene u temperaturi. Preporučuje se da nosimo slojevitu garderobu koju lako možemo dodati ili skloniti prema potrebama.

Korisne smernice za pripremu

Na osnovu kratkog pregleda vremenske prognoze, možemo se pripremiti na sledeće načine:

 • Poneti kišobran ili kabanicu zaštitu od kiše u poslepodnevnim satima
 • Budite pažljiviji u saobraćaju zbog promenljivog vremena i vetra
 • Obucite slojevitu garderobu kako biste bili spremni na nagle promene temperature
 • Iskoristite jutarnje sunčane intervala za šetnju i trčanje

Napomena: Zabranjeno je kopiranje i deljenje video materijala bez dozvole autora i RTS-a.

FAQs za prognozu vremena

 1. Šta znače južni i jugoistočni vetrovi?
  Južni i jugoistočni vetrovi su toplo i vlažno strujanje vazduha koji dolaze sa toplih mora, a donose najčešće toplije vreme sa sobom.

 2. Koje su najbolje aktivnosti u toku promenljivog vremena?
  Kreativne aktivnosti koje možete raditi kod kuće, kao što su kuvanje i čitanje knjiga, su idealne za ove prilike. Ukoliko volite šetnje po kiši, sada je prava prilika za to.

 3. Da li će temperatura biti ista i sutra?
  Ne možemo tačno predvideti vremenske uslove sutra, pa samim tim ni temperaturu. Svaki dan može biti drugačiji.

 4. Kako da se zaštitim od kiše?
  Ponesite kišobran ili kabanicu, koji će Vas zaštiti od vlage i sprečiti da se pokvasite u nevreme.

 5. Da li će biti vetroparka?
  Uz kretanje promenljivih vetrova i ostalih vremenskih faktora, aerodinamični uslovi nisu optimalni za rad vetroparkova.

Оставите одговор